
Забронировать столик
+380 322 421 780Ресторан-пивоварня «Кумпель» – місце, де їдять львів’яни. Так каже офіційна реклама закладу, і цю тезу підтверджують гості, які повертаються сюди знову і знову. Слово «кумпель» означає друг, товариш. Це слівце прийшло з гвари львівської субкультури – батярів. Вони були такими собі гультяями, які, попри всі свої витівки, мали спільний кодекс честі. Кумпель, що на площі Митній, став першим рестораном-пивоварнею міста ще у далекому 2008 році. Розважає гостей Кумпеля батярська музика – польська, німецька та українська. Також тут доволі зручно переглядати футбольні матчі. Цьому сприяє чудовий вибір пива, великі порції смачної галицької їжі та плазмові телевізори у двох залах.
Кумпельова їжа – це традиційні галицькі локальні страви. Пиво у Кумпелі – особлива тема. Адже тут варять справжнісіньке крафтове. Проте не наголошують на цьому, адже мода на крафт прийшла в Україну вже після появи кумпельового пива. Тут варять світле та бурштинове пиво, золотистий та червоний ель. Крім того, пропонують скуштувати мішунки – змішані варіанти пива.