Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

Власний досвід. Що їсти на львівських ярмарках та фестивалях?

18 Мая, 2016
Власний досвід. Що їсти на львівських ярмарках та фестивалях?

Сезон стрітфуду майже стартував! Аби вам не довелося навмання обирати страви на міських фестивалях та ярмарках, ми обійшли перші й склали зручний список тих, хто смачно частує.

«Талєрка DELICATESSEN»

Львів.Ковбаса2.Талєрка


Це проект Андрія Азарова, дизайнера, кулінара й автора книги, яку доповнює серія відео «Як навчитись готувати не за книжками». На ярмарках та фестивалях він пропонує власні книжки та особливі продукти. Серед них сиров’ялені ковбаси й м’ясо, зготовані за давніми білоруськими рецептами, а також паштет та домашній хліб.

Львів.Талєрка.Нарізка


«Пальцем пхану» ковбасу пан Андрій виготовляє власноруч і витримує впродовж тривалого часу. Дегустувати делікатес він пропонує у комбінації з виноградом і яблуками. Ви можете придбати паперовий пакетик, у якому буде невеличка порція ковбаси й гроно винограду. Погодьтеся, чудова закуска до вина.

Львів.Пан Талєрка


Де і коли шукати:сайт або 28 – 29 травня, ярмарок на проспекті Свободи (біля Оперного), будиночок 22.
Магазин «Сусіди» вул.Дороша, 12 і сайт.
Спеціалітети: будуть ковбаси, хліб і особливе американське меню у колаборації з крамничкою «У сусідів» – хот-доги з сосискою власного виробництва. Також обіцяють десерти.

«Альтернативна кава»

Львів.Альтернативна.Холоднокровність


Маленька, але дуже яскрава кав’ярня to go формату, що регулярно підкорює фестивалі нашого міста. Якщо з тих чи інших причин ви не були в «Альтернативній каві», що розташована на вул. Дорошенка, 45 3/4, неодмінно відвідайте представництво закладу на інших локаціях.

Львів.Альтернативна.Кемекс2


Хлопці готують класичні напої на основі еспресо та альтернативу (кемекс, пуровер, каліта). На фестивалях та ярмарках особливо раджу спробувати колдбрю – міцну, насичену холодну каву, до якої додають тонік і фрукти або вершки. Пляшечку «концентрованої холоднокровності» завжди можна взяти додому і спробувати змішати з додатками на свій смак.

Львів.Альтернативна.інструменти


Де і коли шукати: вул. Дорошенка, 45 3/4 або 21 – 22 травня у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького на фестивалі Street food so good.
Спеціалітети: альтернативна кава, кава з хенд-мейд сиропами, «концентрована холоднокровність» із додатками.

«Шкварка»

Львів.Шкварка.Ковбаса


Дуже колоритний проект, що поєднує в собі сиров’ялені ковбаси, м’ясо та закрутки різних видів: від паштетів, смальцю та соусів до солодких джемів та конфітюрів. Їх можна придбати онлайн у будь-який час. А от унікальне стріт-фуд меню, розроблене «Шкваркою» для участі у великодньому ярмарку біля Оперного театру, можна спробувати лише на подіях подібного формату.

Львів.Шкварка.баночки


У ньому варіації на тему бургерів заміксовано з класичними елементами української кухні. Слинка тече вже навіть від назв: «Борщбургер», «Шкварбургер», «Хитрий Місько». Особливо раджу скуштувати бургер із котлетою з гуски, він нечастий гість у меню «Шкварки». Окрім бургерів можна поласувати палюшками або млинцями з трояндовим варенням. Голодним не лишиться ніхто!

Львів.Шкварка.Бургер3


Де і коли шукати: сторінка у Facebook або 21 – 22 травня у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького на фестивалі Street food so good.
Спеціалітети: ярмаркове меню з грилю, усі без винятку бургери.

Fromages d'Elise

Львів.Шеврет.Полиця


Історію про бельгійця, який робить козині сири на Львівщині, не чули хіба ліниві. Козині сири з ферми, що розташована неподалік містечка Судова Вишня, можна купити у супермаркетах багатьох міст. Але хіба зрівняється покупка в супермаркеті з можливістю скуштувати кожен вид цих смаколиків та послухати історії працівників господарства?

Львів. Шеврет.Бюш


На ярмарках можна купити різні види козиного сиру: витриманий, молодий у спеціях чи попелі, фету в олії чи навіть згущене молоко.

Львів.Шеврет.Кротен


Де і коли шукати:сайт та ярмарки й фестивалі Львова.
Спеціалітети: кротен, бюш в попелі, сир Дмитров’єн.
Користуйтесь нашими порадами та смакуйте національних виробників. 

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць

У новій добірці ми розповімо, де у Львові готують класичний ніжний омлет, скрембл, пашот та інші страви з яєць. А також поділимося, де ваш сніданок перетвориться у справжню гастрономічну навколосвітню подорож

Мясо без антибиотиков от «Эпикур» —  выбор ресторанов КиеваМясо без антибиотиков от «Эпикур» — выбор ресторанов Киева

Надо признать, что эпоха беспечного потребления уже давно закончилась. Каждый из нас начал изучать все аспекты здорового питания с оглядкой на качество, экологичность и отсутствие вредных для здоровья факторов и конечно же вкус

Эко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнееЭко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнее

Недавно мы писали, как в общепите отличить заботу об окружающей среде от гринвошинга — напускной экологичности для увеличения прибыли. Сегодня расскажем, с чего стоит начать, если вы хотите по-настоящему сделать свое заведение «зеленым»

Эко-уловки: как отличить заботу о природе от пиара?Эко-уловки: как отличить заботу о природе от пиара?

Быть «экo» стало модным уже лет десять назад: продукция с такой маркировкой отлично продается, а компании с «зеленой маркировкой», зарабатывают очки авторитета. Мы нашли 7 уловок, которыми пользуются заведения, увеличивая продажи на теме экологии

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!