Сезон стрітфуду майже стартував! Аби вам не довелося навмання обирати страви на міських фестивалях та ярмарках, ми обійшли перші й склали зручний список тих, хто смачно частує.
«Талєрка DELICATESSEN»

Це проект Андрія Азарова, дизайнера, кулінара й автора книги, яку доповнює серія відео «Як навчитись готувати не за книжками». На ярмарках та фестивалях він пропонує власні книжки та особливі продукти. Серед них сиров’ялені ковбаси й м’ясо, зготовані за давніми білоруськими рецептами, а також паштет та домашній хліб.

«Пальцем пхану» ковбасу пан Андрій виготовляє власноруч і витримує впродовж тривалого часу. Дегустувати делікатес він пропонує у комбінації з виноградом і яблуками. Ви можете придбати паперовий пакетик, у якому буде невеличка порція ковбаси й гроно винограду. Погодьтеся, чудова закуска до вина.

Де і коли шукати:сайт або 28 – 29 травня, ярмарок на проспекті Свободи (біля Оперного), будиночок 22.
Магазин «Сусіди» вул.Дороша, 12 і сайт.
Спеціалітети: будуть ковбаси, хліб і особливе американське меню у колаборації з крамничкою «У сусідів» – хот-доги з сосискою власного виробництва. Також обіцяють десерти.
«Альтернативна кава»

Маленька, але дуже яскрава кав’ярня to go формату, що регулярно підкорює фестивалі нашого міста. Якщо з тих чи інших причин ви не були в «Альтернативній каві», що розташована на вул. Дорошенка, 45 3/4, неодмінно відвідайте представництво закладу на інших локаціях.

Хлопці готують класичні напої на основі еспресо та альтернативу (кемекс, пуровер, каліта). На фестивалях та ярмарках особливо раджу спробувати колдбрю – міцну, насичену холодну каву, до якої додають тонік і фрукти або вершки. Пляшечку «концентрованої холоднокровності» завжди можна взяти додому і спробувати змішати з додатками на свій смак.

Де і коли шукати: вул. Дорошенка, 45 3/4 або 21 – 22 травня у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького на фестивалі Street food so good.
Спеціалітети: альтернативна кава, кава з хенд-мейд сиропами, «концентрована холоднокровність» із додатками.
«Шкварка»

Дуже колоритний проект, що поєднує в собі сиров’ялені ковбаси, м’ясо та закрутки різних видів: від паштетів, смальцю та соусів до солодких джемів та конфітюрів. Їх можна придбати онлайн у будь-який час. А от унікальне стріт-фуд меню, розроблене «Шкваркою» для участі у великодньому ярмарку біля Оперного театру, можна спробувати лише на подіях подібного формату.

У ньому варіації на тему бургерів заміксовано з класичними елементами української кухні. Слинка тече вже навіть від назв: «Борщбургер», «Шкварбургер», «Хитрий Місько». Особливо раджу скуштувати бургер із котлетою з гуски, він нечастий гість у меню «Шкварки». Окрім бургерів можна поласувати палюшками або млинцями з трояндовим варенням. Голодним не лишиться ніхто!

Де і коли шукати: сторінка у Facebook або 21 – 22 травня у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького на фестивалі Street food so good.
Спеціалітети: ярмаркове меню з грилю, усі без винятку бургери.
Fromages d'Elise

Історію про бельгійця, який робить козині сири на Львівщині, не чули хіба ліниві. Козині сири з ферми, що розташована неподалік містечка Судова Вишня, можна купити у супермаркетах багатьох міст. Але хіба зрівняється покупка в супермаркеті з можливістю скуштувати кожен вид цих смаколиків та послухати історії працівників господарства?

На ярмарках можна купити різні види козиного сиру: витриманий, молодий у спеціях чи попелі, фету в олії чи навіть згущене молоко.

Де і коли шукати:сайт та ярмарки й фестивалі Львова.
Спеціалітети: кротен, бюш в попелі, сир Дмитров’єн.
Користуйтесь нашими порадами та смакуйте національних виробників.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android