Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Tisto – неаполітанська піца у Львові

25 Окт, 2018
піца, паста, салати, десерти, вино, основні страви

Цікавий інтер’єр, авторська піца з печі, атмосфера Італії на кожному кроці – лише декілька причин, через які варто відвідати ресторан на вул. Староєврейській, 8. Детальніше – читайте у нашому матеріалі.

Цікавий інтер’єр, авторська піца з печі, атмосфера Італії на кожному кроці – лише декілька причин, через які варто відвідати ресторан на вул. Староєврейській, 8. Детальніше – читайте у нашому матеріалі

Тісто – всьому голова

Нещодавно заклад відсвяткував півроку з моменту відкриття. І за цей час Тisto впевнено завоював топові місця серед закладів з італійською кухнею, зокрема з неаполітанською піцою, у Львові.


Одним із секретів успіху неаполітанської піци є локальність усіх продуктів. А ще особливими є краї (бортики) страви – пухкі та зі скоринкою. У Tisto взялись відтворити дану концепцію тільки з українських складників: борошно, томати, фермерська моцарела та інше. Проробки саме того ідеального тіста тривали понад п’ять місяців. І воно того вартувало! Тому що саме тісто є основою справжньої, якісної, італійської піци. Приблизно 8 годин тісто бродить, настоюється та набирає сили, щоб потім повністю розкритись у печі. У закладі вважають, що тільки з печі може бути автентична піца з попеченими краями, які потім можна смачно з’їсти з соусом.

Зверніть увагу: соус входить у вартість піци. 


Інтер’єр 


Заклад порівняно невеликий: два зали з м’якими диванчиками та високими стільцями. У інтер’єрі багато вінтажних речей: стільці, дзеркала, картини, люстри. Основною окрасою є, звісно, піч, яка знаходиться одразу на вході у заклад. Роботу піцайоло видно від початку випікання до безпосередньо подачі страви на стіл.


Компактність столів, вінтажні деталі та м’яке світло створюють унікальну атмосферу. І справді, можна відчути себе у ресторані, наче десь в Італії.

 

Меню 

Розпочинаємо знайомство з піци. Вибір великий і одразу зорієнтуватись важко. Меню піци налічує понад 15 позицій. Наприклад, для любителям класики пропонують «Маргариту» (томатний соус, моцарела, базилік) або «Парма» (томатний соус, моцарела, прошуто, рукола, пармезан). Для вегетаріанців: «4 сири» або «Капрезе». Для м’ясоїдів —«Салямі з пепероні» або «М’ясна з руколою».
 
Я звернула увагу на сезонне меню і обрала піцу-цукіні (125 грн): курка, грильоване цукіні, томати чері, моцарела, томатний соус. Незвична начинка у вигляді цукіні – це сюрприз! Адже смак своєрідний і в той же час гармонійний.


Зверніть увагу: у закладі діє доставка піци.
 
Якщо ступінь голоду не дозволяє зазіхнути на цілу піцу, то радимо звернути увагу на салати та основні страви у меню. Серед сезонних пропозицій я спробувала салат з в’яленими томатами і кускусом (85 грн) та печений баклажан з кускусом і трюфельним маслом (95 грн). Смак справді по-осінньому насичений.


Серед десертів ніяк не могла вибрати, тому спробувала крем-брюле (65 грн). Кремова консистенція десерту та ідеальна скоринка – цей десерт точно must try.


Серед напоїв є вино (Україна, Італія та інші), гарячі напої (глінтвейн, ромове какао) – зігрівати руки взимку буде смачно.
 
Окреме місце у меню займає паста, адже тут її теж готують власноруч, використовуючи італійське борошно. Паста фреска (fresco – з італ. «свіжий») – це свіжозроблена паста, яка виробляється з твердих сортів борошна. У меню представлено понад 10 видів: Карбонара, сирна, з соусом песто та інші цікаві варіації.
 
Зверніть увагу: в планах закладу додавати актуальні пропозиції з сезонними інгредієнтами кожні 3 місяці. 

Сила у команді 

Успіх закладу – це завжди праця. І не однієї людини. Професіоналізм, досвід та навики кожного, як пазл, склали ідеальну картинку роботи закладу. Тут цінують внесок кожного члена команди. І не останню роль відіграють людські якості, бо як кажуть у ресторані «Спочатку ми шукаємо в людях людей, а вже потім професіоналів». 


Висновки 

Феномен розповсюдження італійської кухні по всьому світу зрозумілий. Незрівняний смак, поєднання компонентів та ситність не підлягає сумніву. І як добре, що на гастромапі Львова з’являются такі ресторани. Справжня пічка, справжнє тісто та найкраща команда – три кити, на яких тримається світ під назвою Tisto. Ставши гостем у цьому теплому закладі, ви точно станете його другом.


 «Швидко, якісно та смачно!» – саме так звучить гасло ресторану. І по-іншому тут бути не може.

Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Тартар: де шукати у ЛьвовіТартар: де шукати у Львові

Тартар – популярна страва французької кухні, що зазвичай готується із яловичини. Cityfrog розповідає, де спробувати цю вишукану страву у Львові як у традиційних, так і в оригінальних варіаціях

Куди піти у вікенд 16-18 листопада у Львові?Куди піти у вікенд 16-18 листопада у Львові?

Коли на вихідних не сидиться вдома, на допомогу прийдуть наші підказки. Що, де і коли цього вікенду у Львові  – все в нашому матеріалі

Сніданки у Львові: шукаємо правильний старт дня у містіСніданки у Львові: шукаємо правильний старт дня у місті

Де поснідати у Львові? Ми знаємо та розкажемо, де потрібно розпочинати свій день правильно та смачно

Куди піти на тижні? Події 12-15 листопада у ЛьвовіКуди піти на тижні? Події 12-15 листопада у Львові

Зниження температури повітря – не перешкода насолоджуватись життям! Пропонуємо додати яскравих вражень у будні. Куди піти на тижні – все в нашому матеріалі

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!