Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

Театр пива «Правда»

12 Мая, 2016
крафтове львівське пиво

Якби гастрономічний Львів можна було порівняти з музикою, то театр пива «Правда» був би справжньою рок-зіркою. Про нього знають всі, навіть ті, хто ніколи тут не бував.

Заклад має дещо скандальну репутацію. Її причини й виправдані, й не дуже. Але, щоб збагнути справжню суть цього місця, слід просто переступити його поріг, скуштувати пива й, урешті-решт, зрозуміти, наскільки тут круто.

Правда.Львів.Фаса2


Театр пива «Правда» – масштабний проект холдингу емоцій «!FEST», що постав на місці старого універмагу на площі Ринок, у кам’яниці Ціппера. Перша хвиля ажіотажу здійнялася ще тоді, коли з будівлі зняли звичний банер, за яким ховався сам універмаг. Банер висів доволі довго, тож мало хто вже пригадував, що там під ним.

Правда.Львів.Фасад


А тут раз – і відновлений фасад будівлі, біля якої, до речі, невдовзі з’явилася й перша «велосипедна аптечка» – така собі зручна станція для велосипедистів із необхідними для ремонту інструментами.

Правда.Львів.Магазин(2)
Правда.Львів.Магазин2

 

Ходімо далі, щоб опинитися всередині грандіозної будівлі. Перший поверх – це магазин крафтового пива у пляшках, яке тут-таки й варять. Про правдиве пиво я вже розповідала, але треба додати ще дещо. У «Правді» намагаються розвивати українську пивну культуру, але визнають, що робити це вдається не завжди так, як хотілося б. Місцеве пиво вже отримало кілька нагород на різноманітних конкурсах.

Правда.Львів.Нагорода


При цьому Юрій Заставний, засновник та головний ідеолог «Правди», чесно зізнається – темне пиво в команди вдається ліпше. А от зі світлим слід іще попрацювати. Дуже цікавий факт: невдовзі для «Правди» хміль збиратимуть на плантації, що перебуватиме під постійним контролем: від якості насіння й методів посіву, аж до збору врожаю. Важливо, що в майбутньому пивоварня планує цілком перейти на український хміль та солод (хоча вже зараз вони переважають у виробництві).

Правда.Львів.Лінійка пиво


Головний пивовар «Правди», Корі МакГіннес, раніше варив пиво у Портленді, Орегон, але мріяв про роботу за межами Штатів. Завдяки знайомству з Юрієм це стало реальністю. Корі зауважив, що йому подобається те, як працює «Правда», але він хотів би, щоби серед відвідувачів було ще більше львів’ян.

Правда.Львів.Корі


Бо туристів до закладу приваблюють гучний оркестр та гамірні зали, а от місцеві хочуть потрапити до затишної місцини, де можна спокійно поспілкуватися. Саме тому на підвальному поверсі, де перебувають виробничі приміщення, буде облаштовано спеціальну «тиху» залу. Наразі для відвідувачів пивоварні там проводять дегустації й екскурсії.

Правда.Львів.Сходи


Для тих, хто любить приємну гамірну атмосферу, є дві зали на другому й третьому поверхах. До слова, саме на другому грає оркестр, музика якого лине в усі зали й навіть іноді виривається на вулицю. Також у «Правді» є бічна зала на третьому поверсі, в якій можна спостерігати за роботою кухні.

Правда.Львів.Зал
Правда.Львів.Зал-кухня


Інтер’єр засвідчує той факт, що ви перебуваєте насамперед на виробництві. На підтвердження того місце роботи пивовара, яке виглядає як справжнісінька сцена, власники закладу розташували на найвиднішому місці.

Правда.Львів.Сцена


Про пиво сказали, про музику теж, а як же їжа? Вона в «Правді» напрочуд цікава. Над розробкою меню працював відомий російський шеф-кухар Іван Шишкін. Безпосереднім керівництвом на кухні займається Ілля Демковський. Запевняю вас: усе, що він робить – неймовірно смачно! І хоч їжу тут створюють як доповнення до пива, її аж ніяк не назвеш простою чи не вартою уваги. 

Правда.Львів.Ілля


Тут є й тарілки до пива, і м’ясні страви. У «Правді» вам запропонують запечений кістковий мозок, незвичну, але дуже смачну страву, яку одразу ж навчать правильно їсти.

Кістковий мозок


Бажаєте чогось ситнішого? Тоді спробуйте наваристий бограч. Але будьте обережні з гострою пастою, яку подають до нього. Інакше доведеться випити значно більше пива, ніж планували. Чудово смакують запечені ребра. Порція просто гігантська – 600 грамів реберець і 400 гарніру – тушкованої капусти й смаженої картопельки.

Правда.Львів.Бограч2


Моя улюблена позиція в меню закладу – бігос. Здавалося б, чим може здивувати тушкована з м’ясом капуста? Однак в «Правді» з неї зробили щось неймовірне. Великий еклер змащують картопляним кремом, на нього викладають, власне, сам бігос (капусту, тушковану протягом довгого часу до карамельного кольору й присмаку). Потім додають бекон та ковбаску власного приготування і томатний соус. Дивовижно смачно.

Правда.Львів.Бігос3


А як щодо вареників? Однак не простих, а – велетенських. Вам принесуть порцію, в якій будуть три дійсно гігантських вареники з ніжного заварного тіста, начинених картоплею та цибулею. Аби смак був цікавішим, їх посипають крихкою бринзою та цибулевими чіпсами. І, звісно ж, додають сметану.

Правда.Львів.Вареники1


Найдужче ж мене здивували десерти. Ну хіба можуть бути смачні десерти в пабі – думала я. Виявляється, ще й як можуть. Неймовірно ніжні гарбузові млинці потішать не лише кольором, а й відмінним смаком.

Правда.Львів.Млинці2


Є ще й екзотика: кулька морозива з хмелю на сметані, збитій з лаймом, яку посипають крихтами печива, та додають карамельний соус і, власне, карамельку зі шматочками хмелю. Аби відчути гру текстур, спочатку раджу скуштувати все окремо, а потім все разом.

Правда.Львів.Морозиво з хмелю


Запивайте цю смакоту темним пивом і млійте від щастя. Уся, без винятку, їжа в «Правді» варта уваги. Тут подають дійсно цікаві й незвичні страви.

Правда.Львів.Стаут


Наразі минає рік, як у «Правді» стався гучний скандал – в закладі отруїлося близько 30 осіб. Я навмисне не торкалася в огляді цієї теми, однак ретельно вивчила ситуацію. Сказати напевно, хто тоді був винен – постачальники, працівники чи конкуренти – неможливо. Однак тепер на кухні «Правди» працює зовсім нова команда, яка виконує свою роботу сумлінно й натхненно. Тому раджу нічого не боятися, бо сама регулярно тут їм. І головне – не поспішайте робити висновки, не скуштувавши жодної страви. Маєте на те право, однак уклінно закликаю до об’єктивності. 

Фотографії: Андрій Матвіїв

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!