Львів — місто, яке прокидається пізно
Якщо для Києва, Ужгорода чи Харкова coffee to go о 7, максимум 8 ранку — це норма, то Львів чекає на вас до сніданку, переважно, з 9. Ну й жодного швидкого формату — снідати треба ситно, смачно й довго. Ми обрали для вас чотири різні варіанти смачного початку дня у Львові.
«Ресторація Бачевських»

Тут є унікальна для львівських ресторанів пропозиція — безлімітні сніданки, які діють із 8 до 11 ранку. Тобто, щоб поснідати в «Бачевських», варто лише купити спеціальне запрошення, вартість якого 90 грн (для дітей до 8 років — безкоштовно, від 8 до 12 — 45 грн). А далі просто насолоджуватися і мати почуття міри. Адже втриматись, коли бачиш повні смаколиків столи, надзвичайно важко.

Раджу спочатку обійти усю залу, а тоді замовляти ті чи інші страви. Починається все з яєчень та омлетів із різними додатками, далі — стійка із млинцями та сирничками. Також є безліч овочів, салатів, сирів та м’ясних нарізок. Великий вибір випічки та солодощів. Для тендітних панянок є йогурти з пластівцями та фруктами. Ну і, звісно ж, надзвичайний стіл із фруктами та тістечками. Пити можна чай, каву (треба замовити в офіціанта), холодні фруктові напої або ж келих шампанського (в безліміт входить лише один, наступні доведеться оплатити окремо).

Повторюсь: найважливіше, снідаючи в «Бачевських», пам’ятати про почуття міри, адже навколо так багато спокус, що ви ризикуєте переїсти.
Крім їжі варто згадати і про дивовижну атмосферу цього закладу: спів пташок, жива музика та багато зелені навколо зроблять ранок незабутнім. Та все ж, щоб ранок був справді добрим, раджу прийти в ресторацію якомога раніше, аби не втрапити до чималої черги, а запрошення замовити заздалегідь.

Кафе «Кентавр»

Класика львівських сніданків. Чи може бути щось краще, аніж столик із видом на площу Ринок? Тільки у час, коли тут ще немає натовпу, а площа дихає свіжістю. Місто і люди сонні, а ви вже милуєтесь квітами та чекаєте на свою першу каву. Чи не прекрасно?

У «Кентаврі» раджу обрати для сніданку страви, які тут отримали статус класичних. Варіант перший: какао та круасан. Напій надзвичайно ніжний та вершковий, а от випічка без начинки. Але це, радше, перевага, ніж недолік. Бо можна відламати шматочок круасана й вмочити в тепле какао — це буде в міру солодко й ароматно.

Варіант другий: сирники з конфітюром. У «Кентаврі» вони дуже ніжні й легкі, не надто солодкі. Ласуни самі зможуть балансувати смак.
«Кентавр» — один із найдавніших закладів, що пропонує ранні сніданки, а тому раджу починати снідати тут із 8, бо далі знайти столик буде не так вже й просто. Але смачна їжа компенсує всі незручності.
«ЦУКОР»

Сніданкове кафе, що працює з 9 ранку. Головна особливість тутешніх сніданків — вони діють увесь день. Звісно, меню поділене на кілька категорій, із яких ранкові аж дві, але одна з них діє з 9 до 12, а от інша — цілісінький день.

Цікава фішка — тут є безлімітна фільтр-кава. Платиш один раз і поповнюєш хоч цілий день. Крім сніданків тут можна знайти бургери, млинці, салати та іншу смакоту. Ще один класний нюанс — тут діє доставка їжі (круасани, млинці та інше). Це ж так круто — свіженькі круасани зранку і прямо додому. Але якщо ви таки дійшли до середмістя, то в «Цукрі» раджу куштувати круасан зі скремблом, беконом та руколою (39 грн).

Ніжна яєчня, хрусткий бекон та соковита рукола творять чудову композицію. Якщо ви кавоман — додайте капучіно (26 грн). Крім того можна замовити вітамінний коктейль із морською сіллю (29 грн) — буде не просто смачно, а й дуже корисно. Загалом у кафе почуваєшся наче вдома в доброї і трішки наївної подруги. Навколо затишно й багато пінгвінів, які є талісманами закладу. Словом, за бажання зробити свій день радісним — почніть його в «Цукрі».

Ресторан «Tante Sophie»

Сніданок в «Tante Sophie» для тих, хто вже звик до розміреного ритму життя у Львові. Адже стартує він аж о 10 годині. Це саме той випадок, коли варто почекати. Бо як заходиш до закладу чи вмощуєшся на терасі, поруч із уже легендарними дверима, то відчуваєш увесь шарм львівського середмістя.

До речі, сніданки у «Tante Sophie» поповнилися кількома новими позиціями. Раджу скуштувати сирну запіканку з квітковим варенням (65 грн) у парі з ягідним крюшоном (15 грн), якщо у вас романтичний настрій.

А якщо ви дуже зголодніли, то оберіть йоркширський міні-пудинг із ростбіфом (75 грн) — ніжний і ситний сніданок, доповніть його лимонадом з імбирем (28 грн).

Прості й вишукані страви та особлива атмосфера закладу створять враження, що снідаєте ви не у Львові, а вдома в бабусі, яка живе десь у Провансі.
Заради таких гастрономічних подорожей у часі й просторі варто іноді снідати поза домом, чи не так?
Фото: Олег Бабенчук
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android