Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Ресторан «Шопен» – європейський шарм у Львові

04 Сен, 2018
обід, вечеря, салати, закуски, люди, м'ясо, тарілки, їжа, овочі

У самому центрі Львова неподалік від Палацу Потоцьких «заховався» м’ясний ресторан Шопен. Розказуємо, чому варто відвідати його, що спробувати та чого очікувати – усе в нашому матеріалі

У самому центрі Львова, неподалік від Палацу Потоцьких, «заховався» м’ясний ресторан Шопен. Розказуємо, чому варто відвідати його, що спробувати та чого очікувати – усе в нашому матеріалі 

Інтер’єр 

Ресторан знаходиться на першому поверсі однойменного готелю. Минаючи лобі-бар та рецепцію, ви опиняєтесь у головній залі. Світлове оформлення: кришталеві люстри, які м’яким світлом огортають все приміщення та створюють романтичну атмосферу.
Тут панує мікс напрямків стилів інтер’єрних рішень.


Версальський стиль представлений квітковими шпалерами, м’якими меблями, вишуканими тюлями, картинами. Вкраплення елементів цегли та потертостей асоціюється з прованським стилем.  Окрасою, беззаперечно, є відкрита кухня з мангалом. Тому гості можуть спостерігати весь процес приготування страв перед собою. На урочистих заходах популярною послугою є приготування риби чи м’яса на вертелі. Великі дерев’яні вікна відкривають за умови гарної погоди, що дозволяє справді відчути себе десь у глибинці Франції. 

 

Меню 

«Шопен» – це ресторан з м’ясним акцентом. Але окрім того, вибір страв достатній для людей з різними смаковими бажаннями. Салати, закуски, риба, м’ясо, бургер чи тартар – залишається тільки обрати.

Салат з карамелізованими яблуками, міксом салатів (6 видів), огірок, гранатовий соус та качина грудка (245 грн)  – досить ситно та свіжо завдяки овочам. Поєднання гранатового соусу з м’ясом качки – класичний, виграшний тандем. Обов’язково доповніть хлібом власного випікання. 


Вибір редакції: тартар з яловичини (195 грн) з чотирма додатками – синя цибуля, огірок, в’ялені томати та королівські оливки. Подається з хрускими грінками. Також присутнє яйце та пармезан. Ніжний, свіжий фарш гармоніює з додатками. Оливковий післясмак залишає приємні відчуття ситості.


Сир Камамбер на подушці з молодого шпинату, заправлений обліпиховим соусом з грінками та соковитими ягодами малини, лохини і ожини (140 грн) , запечений на мангалі. Додаємо келих білого вина – вуаля, ідеальний фудперінг готовий.


Мангал у залі одразу дає зрозуміти, що без дегустації м’ясних страв не обійтись. Я спробувала каре телятини з апельсиново-гірчичним соусом (110 грн./100 г). Ніжне, ароматне та соковите м’ясо – must try у ресторані Шопен.


Зверніть увагу: кожного місяця тут формують план гастрономічних подій.
 
Команда ресторану разом з шеф-кухарем Миколою Сокульським ретельно планують актуальні події та страви. Гастрономічні вечори, що вже у ресторані були: барбекю-вечірка, вечір каре карпатського ягня та  форелі тощо. Попереду також багато цікавого як з гастрономічної, так і з музичної точки зору.  

Банкети, урочисті події та інше

Помпезні святкування стають все менш популярними, і натомість актуальними є камерні урочистості в колі найближчих. І, якщо обирати серед ресторанів, то «Шопен» однозначно буде в п’ятірці лідерів. Розташування у центральній частині міста, зал ресторану, що не потребує додаткових затрат на декорування, готель, в якому можна легко залишитись опісля – і це тільки декілька плюсів ресторану «Шопен». 

 


Команда закладу вже має чималий досвід в організації подій різної тематики: уродини, весілля, хрестини, корпоративи та інше. Окрім організаційної специфіки, тут дослухаються і до гастрономічних побажань: вегетаріанська, кошерна, безглютенова їжа – все реально організувати! Компанії до 50-ти чоловік буде зручно у стінах Шопену. Комфортне зонування дозволяє навіть декільком компаніям добре почувати себе поруч. Загальний стіл або розсадка на європейський манер за столами на 6-8 осіб – тут спокійно організують будь-яку вашу забаганку. Також тут є свій кондитерський цех, в якому ви можете одразу замовити святковий торт.

Зверніть увагу: при святкуванні у ресторані (банкет 20-30 чол), за умови не закриття всього залу, музичний супровід входить у вартість банкету. 

Висновки

«Шопен» – це справжня знахідка для шукачів чогось камерного та індивідуального. Місце, де запланувавши святкування урочистостей, не потрібно думати про декорації свята – сам ресторан і є вже готовою декорацією. Додайте до цього вишукану та водночас зрозумілу їжу – рецепт ідеального свята готовий. «Шопен» – це стиль, це рівень, це уважне обслуговування та якість у всіх аспектах.

Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Барбекю-меню у закладах ЛьвоваБарбекю-меню у закладах Львова

Літній сезон пікніків позаду, тому пропонуємо озброїтись списком закладів, де можна спробувати страви з мангалу, хоспера чи гриля

 Куди піти у вікенд 14-16 вересня у Львові Куди піти у вікенд 14-16 вересня у Львові

У ці осінні вихідні заклади Львова не дадуть вам сумувати: концерти, гастро-події та фестивалі. Про все найцікавіше у нашому матеріалі

Піца у Львові  –  12 найкращих пропозиційПіца у Львові – 12 найкращих пропозицій

Піца – страва, що має мільйони прихильників в усьому світі та звання інтернаціональної страви, адже її готують в багатьох країнах. Ми знайшли найцікавіші й найсмачніші пропозиції піци у Львові та поспішаємо поділитися ними з нашими читачами 

Куди піти у вікенд  7-9 вересня у ЛьвовіКуди піти у вікенд 7-9 вересня у Львові

Перші вихідні осені пропонуємо провести драйвово, п'янко та смачно. Про найцікавіші події вікенду 7-9 вересня – все у нашому матеріалі

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!