Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Ресторан «Мускат»: неокласика, локальний вектор та сусідство з Королем

31 Янв, 2018
стейк ті-боун

Одним з улюблених орієнтирів для зустрічей львів’ян є пам’ятник королю Данилу. У серпні 2017 року у нього з’явився вишуканий сусід – ресторан «Мускат»

Одним з улюблених орієнтирів для зустрічей львів’ян є пам’ятник королю Данилу. У серпні 2017 року у нього з’явився вишуканий сусід – ресторан «Мускат»

«Мускат» – це ресторан на будь-який випадок життя: дружній обід чи побачення, святкування урочистих подій чи корпоративна вечірка. Сніданок, обід чи вечеря – пройдуть комфортно, невимушено та смачно.


Концепція

Ресторан про простоту, лаконічність та стиль. Основним задумом власників було створити місце з якісною їжею і красивою картинкою, а не навпаки, як часто буває. Тому, при виборі страв у меню покладались на свої смаки, а саме: зрозуміла, місцева їжа на новий лад.

Інтер’єр 

Ресторан поділено на умовні три зони. При вході ліворуч – чотири столики з м’якими кріслами та контактна барна стійка.


Праворуч – ще чотири столи, два з яких одразу біля вікна, що дозволяє насолоджуватись виглядом міста за склом. І ще один зал з м’якими диванчиками, де при потребі можна спокійно провести урочисті події до 40-ти людей. 


У кольоровій гаммі переважає сірий колір з яскравими акцентами зеленого кольору.


Важлива деталь, що привертає увагу – натуральний скандинавський мох на стінах, що додає свіжості та справжності загальній картині ресторану. 


Панорамні вікна у двох залах дозволяють сонячному світлу заполонити весь простір вдень. 

Ще одним важливим акцентом є відкрита кухня. Спостерігати за роботою шефа, а можливо навіть і вдосконалити свої кулінарні здібності, можна, не встаючи з крісла. 

Невимушена атмосфера, спокійна музика, галантність персоналу – ви відчуєте себе бажаним гостем.


Зверніть увагу: у ресторану є свої парко-місця, що є великою рідкістю для закладів у самому центрі міста.

Локальні продукти – вишукані страви

До вибору продуктів поставилися вкрай прискіпливо. Левову частку вирощують або виробляють спеціально для ресторану у домашніх господарствах неподалік Львова. Овочі, фрукти, м’ясо, сир, шинка – все результат праці локальних фермерів. 

Основа кухні у закладі – це страви з хоспера. І навіть штрудель тут теж готують у іспанській печі. Але про все поступово. 

Розпочати знайомство пропонуємо зі сніданку. У меню є вівсянка: з чіпсами бекону на курячому консоме та з ягодами і пломбіром, манна каша з буряковим гелем та чіпсами лайма, яєчня, омлет, скрембл, млинці та круасани з різноманітними додатками – джеми, мед, моцарелла, артишок, куряче філе, бекон та інші. Рекомендуємо спробувати круасан з яйцем пашот та шинкою (151 грн).


У якості закуски можна обрати солені овочі, паштет з винним желе і грінками, тартар з яловичини і чіпсами з пастернаку, слабосолений лосось в огірковому фреші,  карпачо з гарбуза і рікотою. Останню страву ми і обрали (68 грн). Тонкі слайси гарбуза, що попередньо маринують у меді та спеціях, у поєднанні з ніжною рікотою та в’яленими томатами створюють солодкуватий пряний ансамбль смаків. Доповнить страву рожеве вино Provence Miraval (950 грн/пляшка) або Sauvignon Rose Marlborough Sun (95 грн/100 мл).


Зверніть увагу:у ресторані є спеціальний пристрій – Coravin, що дозволяє насолоджуватись вином, не відкорковуючи пляшки.  Створений спеціально для того, щоб вино не окислювалось та не втрачало свою якість.

Поміж салатів ми обрали салат овочевий з фетою та печеним буряком (78 грн). Адже важко уявити локальну львівську кухню без страв з цим овочем.  Огірок, помідор, фета, салат айсберг, рукола та печений буряк добре приправлені соусом песто та домашньою олією. Салат ідеально підходить для початку застілля. 


Серед супів тут доступні крем-суп з гарбуза, в’ялених томатів і чорізо (іспанські ковбаски зі свинини зі спеціями), м’ясний суп з нутом і лисичками та інші.

М’ясо доставляють з домашніх ферм, за виключенням рібая Black Angus, що привозять з США.  Стейки, каре, філе, ребра – усе це готують у хоспері перед вами. М’ясному гурману у «Мускаті» щоразу буде чим себе побалувати та здивувати.

Зверніть увагу: в ресторані готують 15 видів м’яса.

Ми спробували стейк тендерлоін прожарки medium rare (187,22/100 гр). М’ясо м’яке, легко піддається ножу, смак насичений. «Мускат» без заперечень можна додавати у список місць, де готують хороший стейк. До м’яса радимо червоне сухе вино Bad Boy (1110 грн/пляшка) або Malbec Portillo (75 грн/100 мл).


Зверніть увагу: у меню є стейк з сома та пікантним бульйном. У майбутньому планують ще розширити меню різноманітними видами рідкісної для львівських ресторанів риби.

Як гарнір можете обрати пюре селери з кавою, овочі, пшоно з хрустким беконом або зелену гречку. Не дивлячись на те, яка увага приділена м’ясу, вегетаріанцям буде з чого обрати. Для зручності всі страви без м’яса в меню мають спеціальну позначку. 

На десерт ми замовили яблучний штрудель з ванільним соусом (74 грн). Мабуть, найкращим компліментом буде назвати його “як у бабусі вдома”. До нього пропонуємо червоне солодке вино Sandeman (80 грн/50 мл).


Зверніть увагу: у «Мускаті» відмовились від стандартних пропозицій бізнес-ланчів. Натомість пропонують знижку 25% на все меню з 12.00 до 16.00.

Коктейльна карта невелика, але досить насичена. Серед гарячих напоїв рекомендуємо спобувати Applewine (120 грн) на основі кальвадосу. Чудова альтернатива класичному глінтвейну. 


Must try від редакції: коктейль Clover Club 47 (200 грн) – на основі джину та малинового пюре. Ароматний і в міру алкогольний. 


Коктейль Canadian Sour (190 грн): в основі канадський віскі, який надає золотого відтінку коктейлю. Післясмак довгий та багатогранний. 


Алкогольна карта досить широка: від вина до важкого алкоголю. 

Зверніть увагу: вибір віскі налічує 25 видів

Висновки

«Мускат» слідує сучасними гастрономічними тенденціями, а особливо акцентує увагу на здоровому харчуванні та автентичній кухні. Прості та добре знайомі нам з дитинства продуктів знову набирають популярності і тут їм дають нове життя. Тому, обов’язково заплануйте сімейну вечерю, побачення чи зустріч з друзями у найближчий час! Інтер’єр, кухня, обслуговування заслуговують на те, щоб прийти сюди хоча б раз. Ну, а відвідавши один раз, ми впевнені, що повернетесь сюди знову.

Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію про ресторан «Мускат» ви знайтеде у нашому каталозі.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!