Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Ресторан «Мускат»: неокласика, локальний вектор та сусідство з Королем

31 Янв, 2018
стейк ті-боун

Одним з улюблених орієнтирів для зустрічей львів’ян є пам’ятник королю Данилу. У серпні 2017 року у нього з’явився вишуканий сусід – ресторан «Мускат»

Одним з улюблених орієнтирів для зустрічей львів’ян є пам’ятник королю Данилу. У серпні 2017 року у нього з’явився вишуканий сусід – ресторан «Мускат»

«Мускат» – це ресторан на будь-який випадок життя: дружній обід чи побачення, святкування урочистих подій чи корпоративна вечірка. Сніданок, обід чи вечеря – пройдуть комфортно, невимушено та смачно.


Концепція

Ресторан про простоту, лаконічність та стиль. Основним задумом власників було створити місце з якісною їжею і красивою картинкою, а не навпаки, як часто буває. Тому, при виборі страв у меню покладались на свої смаки, а саме: зрозуміла, місцева їжа на новий лад.

Інтер’єр 

Ресторан поділено на умовні три зони. При вході ліворуч – чотири столики з м’якими кріслами та контактна барна стійка.


Праворуч – ще чотири столи, два з яких одразу біля вікна, що дозволяє насолоджуватись виглядом міста за склом. І ще один зал з м’якими диванчиками, де при потребі можна спокійно провести урочисті події до 40-ти людей. 


У кольоровій гаммі переважає сірий колір з яскравими акцентами зеленого кольору.


Важлива деталь, що привертає увагу – натуральний скандинавський мох на стінах, що додає свіжості та справжності загальній картині ресторану. 


Панорамні вікна у двох залах дозволяють сонячному світлу заполонити весь простір вдень. 

Ще одним важливим акцентом є відкрита кухня. Спостерігати за роботою шефа, а можливо навіть і вдосконалити свої кулінарні здібності, можна, не встаючи з крісла. 

Невимушена атмосфера, спокійна музика, галантність персоналу – ви відчуєте себе бажаним гостем.


Зверніть увагу: у ресторану є свої парко-місця, що є великою рідкістю для закладів у самому центрі міста.

Локальні продукти – вишукані страви

До вибору продуктів поставилися вкрай прискіпливо. Левову частку вирощують або виробляють спеціально для ресторану у домашніх господарствах неподалік Львова. Овочі, фрукти, м’ясо, сир, шинка – все результат праці локальних фермерів. 

Основа кухні у закладі – це страви з хоспера. І навіть штрудель тут теж готують у іспанській печі. Але про все поступово. 

Розпочати знайомство пропонуємо зі сніданку. У меню є вівсянка: з чіпсами бекону на курячому консоме та з ягодами і пломбіром, манна каша з буряковим гелем та чіпсами лайма, яєчня, омлет, скрембл, млинці та круасани з різноманітними додатками – джеми, мед, моцарелла, артишок, куряче філе, бекон та інші. Рекомендуємо спробувати круасан з яйцем пашот та шинкою (151 грн).


У якості закуски можна обрати солені овочі, паштет з винним желе і грінками, тартар з яловичини і чіпсами з пастернаку, слабосолений лосось в огірковому фреші,  карпачо з гарбуза і рікотою. Останню страву ми і обрали (68 грн). Тонкі слайси гарбуза, що попередньо маринують у меді та спеціях, у поєднанні з ніжною рікотою та в’яленими томатами створюють солодкуватий пряний ансамбль смаків. Доповнить страву рожеве вино Provence Miraval (950 грн/пляшка) або Sauvignon Rose Marlborough Sun (95 грн/100 мл).


Зверніть увагу:у ресторані є спеціальний пристрій – Coravin, що дозволяє насолоджуватись вином, не відкорковуючи пляшки.  Створений спеціально для того, щоб вино не окислювалось та не втрачало свою якість.

Поміж салатів ми обрали салат овочевий з фетою та печеним буряком (78 грн). Адже важко уявити локальну львівську кухню без страв з цим овочем.  Огірок, помідор, фета, салат айсберг, рукола та печений буряк добре приправлені соусом песто та домашньою олією. Салат ідеально підходить для початку застілля. 


Серед супів тут доступні крем-суп з гарбуза, в’ялених томатів і чорізо (іспанські ковбаски зі свинини зі спеціями), м’ясний суп з нутом і лисичками та інші.

М’ясо доставляють з домашніх ферм, за виключенням рібая Black Angus, що привозять з США.  Стейки, каре, філе, ребра – усе це готують у хоспері перед вами. М’ясному гурману у «Мускаті» щоразу буде чим себе побалувати та здивувати.

Зверніть увагу: в ресторані готують 15 видів м’яса.

Ми спробували стейк тендерлоін прожарки medium rare (187,22/100 гр). М’ясо м’яке, легко піддається ножу, смак насичений. «Мускат» без заперечень можна додавати у список місць, де готують хороший стейк. До м’яса радимо червоне сухе вино Bad Boy (1110 грн/пляшка) або Malbec Portillo (75 грн/100 мл).


Зверніть увагу: у меню є стейк з сома та пікантним бульйном. У майбутньому планують ще розширити меню різноманітними видами рідкісної для львівських ресторанів риби.

Як гарнір можете обрати пюре селери з кавою, овочі, пшоно з хрустким беконом або зелену гречку. Не дивлячись на те, яка увага приділена м’ясу, вегетаріанцям буде з чого обрати. Для зручності всі страви без м’яса в меню мають спеціальну позначку. 

На десерт ми замовили яблучний штрудель з ванільним соусом (74 грн). Мабуть, найкращим компліментом буде назвати його “як у бабусі вдома”. До нього пропонуємо червоне солодке вино Sandeman (80 грн/50 мл).


Зверніть увагу: у «Мускаті» відмовились від стандартних пропозицій бізнес-ланчів. Натомість пропонують знижку 25% на все меню з 12.00 до 16.00.

Коктейльна карта невелика, але досить насичена. Серед гарячих напоїв рекомендуємо спобувати Applewine (120 грн) на основі кальвадосу. Чудова альтернатива класичному глінтвейну. 


Must try від редакції: коктейль Clover Club 47 (200 грн) – на основі джину та малинового пюре. Ароматний і в міру алкогольний. 


Коктейль Canadian Sour (190 грн): в основі канадський віскі, який надає золотого відтінку коктейлю. Післясмак довгий та багатогранний. 


Алкогольна карта досить широка: від вина до важкого алкоголю. 

Зверніть увагу: вибір віскі налічує 25 видів

Висновки

«Мускат» слідує сучасними гастрономічними тенденціями, а особливо акцентує увагу на здоровому харчуванні та автентичній кухні. Прості та добре знайомі нам з дитинства продуктів знову набирають популярності і тут їм дають нове життя. Тому, обов’язково заплануйте сімейну вечерю, побачення чи зустріч з друзями у найближчий час! Інтер’єр, кухня, обслуговування заслуговують на те, щоб прийти сюди хоча б раз. Ну, а відвідавши один раз, ми впевнені, що повернетесь сюди знову.

Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію про ресторан «Мускат» ви знайтеде у нашому каталозі.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Куди піти на тижні 14-17 січня у Львові?Куди піти на тижні 14-17 січня у Львові?

Січень – це суцільний місяць свят та подій. Живі концерти, винна дегустація, гастровечір з Олегом Скрипкою та квіз: не пропустіть найцікавіше на тижні – усе в нашому матеріалі

Куди піти у вікенд 11-13 січня у Львові?Куди піти у вікенд 11-13 січня у Львові?

Гастрономічне життя міста, як завжди, наповнене цікавинками. Рекомендації Cityfrog Lviv у нашому матеріалі

Гарячі напої у закладах Львова: найкращі пропозиції зими 2019Гарячі напої у закладах Львова: найкращі пропозиції зими 2019

Погода обіцяє бути морозною, тому радимо надихнутись нашою добіркою місць з найсмачнішими гарячими напоями

Куди піти у вікенд 4-6 січня у Львові?Куди піти у вікенд 4-6 січня у Львові?

Передсвяткові вихідні дарують непересічні події: пропозиція спробувати щось нове, джазовий концерт та запрошення на святкову, традиційну Святу вечерю. Про усе найцікавіше у нашому матеріалі

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!