Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Піцерія «Фелічіта». Спроба відтворити італійське щастя

27 Июл, 2016
Піцерія «Фелічіта». Спроба відтворити італійське щастя

Піца вже давно стала елементом масової культури багатьох країн світу, зокрема й України

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Але багато – не значить добре, адже те, що подають у більшості закладів, нагадує класичну італійську страву дуже і дуже віддалено. Ми вирішили перевірити на «правильність» піцерію «Фелічіта», що на площі Міцкевича.


І були приємно здивовані. «Фелічіта» розташована в будівлі готелю «Жорж», тому тут часто бувають гості міста. Погодьтесь, дуже зручно спуститись до сніданку, навіть не виходячи на вулицю.


У великій залі піцерії простягнулися два ряди столиків: більші, зі зручними диванчиками для великих компаній та родин, та менші, що дозволяють заховатись за прикрасами зали й рослинами. Стіни оздоблені “газетним” принтом, уважно роздивившись який, можна дізнатись, що «Фелічіта» – мережевий заклад. Ідентичні піцерії працюють в Луцьку, а також на Буковелі та Шацьких озерах.

 
В закладі грає виключно італійська музика – і це ще один акцент на тому, що тут можна спробувати італійські страви. Насправді, не можна, а треба. Піцу готують у дров’яній печі, яка перебуває прямо в залі. Маючи бажання, можна спостерігати за процесом, який триває буквально кілька хвилин.


Проте, будьте обережні: автентика додає не завжди приємного смаку. У надзвичайно гарячій пічці піца готується швидко, тож особисто мені вже двічі подавали доволі сильно запечену страву. Я люблю золотаву шкоринку, але, якщо ви надаєте перевагу не надто запеченій піці, раджу попередити офіціанта, який зверне увагу піцайоло на ваше замовлення.

 
Радити одну піцу важко, адже побажання завжди залежать від ваших вподобань та настрою. Проте, мушу зауважити, що тісто ніжне, тонке і вдало пропечене – нема неприємного затвердіння, коли страва остигає.


А ще до кожної піци подають гостру олію і, за бажання, звичайну оливкову. Та все ж, відзначу одну, а саме Porcini (125 грн) з начинкою зі свіжих білих грибів на вершковому соусі. Смакує вона насичено, виразно і не потребує жодних додатків. Ніжна й водночас ароматна і яскрава.

 
Якщо самої піци вам мало, скуштуйте закуски. Наприклад, Carpaccio di vitello (82 грн) – ніжна яловичина, нарізана тонесенькими плястерками (слайсами) й приправлена оливковою олією та бальзамічним оцтом. Її доповнюють шматочки сирих шампіньйонів, рукола та злегка грильований лимон, соком якого можна приправити страву.


Карпаччо – це класична італійська закуска з сирої яловичини, а тому не всі готові її скуштувати. Але, як на мене, все залежить від приправ, а тут ви можете регулювати їхню кількість самотужки. Додайте келих червоного вина Valpolicello (96 грн) і насолоджуйтесь!


Або доповніть свій обід легким салатом Insalata mista (72 грн), в якому лиш свіжі овочі та невеличка кількість пармезану. Замовляти тільки його, без інших страв, я б не радила, овочі не дозволять втамувати голод по справжньому. А от як додаток до основної страви або піци – це чудовий вибір.

 
Є у «Фелічіті» й паста. Спагетті та лінгвіні тут pasta fresca, тобто свіжі. Їх готують саме на цій кухні. Мені вдалося скуштувати Spaghetti frutti di mare (120 грн) з томатним соусом та ніжними морепродуктами, які утворили дуже вдалий дует. Свіжа паста не мала вираженої твердості al dente, але, попри те, страва вийшла дуже збалансованою та насиченою.

А на десерт спробуйте ніжний чізкейк (36 грн), який подають із сезонними ягодами. Важливо зазначити, що це справді чізкейк, кремовий і делікатний, а не одна з версій бабусиного сирника, як це часто буває.

 
Отже, «Фелічіта» – справжня італійська піцерія, де готують дійсно вдалі версії італійських страв, використовуючи багато автентичних інгредієнтів. Тут панує атмосфера великої італійської родини, в якій усі знають секрет легендарного солодкого життя. Спробуйте віднайти його і ви!

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеРесторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

В этом году престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь» будет проводиться в Украине уже во второй раз

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"