Локальний бар з алкоголем власного виробництва, автентичні елементи інтер’єру та алкогольні настольні ігри – все найцікавіше про першу у Львові «Наливкарню» у нашому матеріалі
Прилеглі до площі Ринок вузенькі вулички досі зберігають таємниці минулих століть. І не вийнятком є будинок на вулиці Братів Рогатинців, 37. Саме тут і знаходиться перша у Львові «Наливкарня».

Ще немає і року, відколи заклад відчинив свої двері, але вже міцно укорінився як улюблене місце багатьох львів’ян та гостей міста. Заклад входить у мережу «Львівський холдинг Акурат». Всього у меню 30 (!) видів наливок на будь-який смак: солодкі, кислуваті, терпкі, легкі. Але про все по-порядку.

Ми недарма згадали історичну важливість цієї будівлі, адже не останню роль у інтер’єрі сучасного закладу відіграють збережені елементи, а саме: стеля та вікна. За однією версію мистецтвознавців вікна та декоративне оформлення порталу кам’яниці належать авторству відомого італійського архітектора, який творив у Львові, Амвросія Прихильного.

У барі дві зали: перша - з високими столами та стільцями, і друга - з м’якими диванчиками біля барної стійки. Теракотові стіни та тепле освітлення створюють затишну атмосферу.

Привертає увагу обрамлення стелі в першому залі - 399 пустих пляшок, що цікаво змінюють колір в залежності від освітлення.
Влітку тут працює тераса. Непоспіх центральних вуличок ідеально спостерігати, попиваючи щось смачне.

Перейдемо до меню. В першу чергу, «Наливкарня» – це бар, тому вибір страв стриманий. Акцентом є закуски до наливок: різноманітні варіації «дошок» (сирна, фруктова, овочева, панська). Також є сирне фондю.
Якщо апетит більший, радимо звернути увагу на овочеву холодну зупку або салат «Марконі» (78 грн). Саме останню страву ми і спробували. Моцарелла, прошуто, томати чері – ситно та поживно.

Серед закусок присутні також так звані «намазанки»: томлене м’ясо мангалиці (паштет), паштет з курячої печінки, мелене сало з часником, топінад з оливок та маслин. Закуски подаються разом з хрумким житнім багетом. Ми спробували крем з бринзи (58 грн): ніжна текстура крему легко піддається ножу та добре поєднується зі свіжим хлібом.

Якщо хочеться чогось м’ясного, сміливо обирайте щось з гарячих закусок: сет ковбасок, курячі крильця, глазуровані реберця або печену картоплю зі шпондером. Ми обрали сет ковбасок (148 грн). Подається сет з маринованими овочами та соусами.

Але повернімось до найголовнішого, заради чого потрібно відвідати бар – наливки. Як вже згадувалось, їх тут 30 видів: 12 трав, медівка, лісова, вишняк, калганівка, малина, бурячкова, гарбузова (гірка), чорнослив та інші.
Дегустаційні дошки – чудовий спосіб спробувати декільки видів одразу. Можна як самому обрати наливки, так і довіритись бармену. Ми повністю довірились і замовили дегустаційний сет (4х50 мл) з закусками (фарширований козячим сиром фінік, шот вітальний, морква, селера та соус) – 128 грн.

Або можна обрати менший дегустаційний сет – 4х30 мл (68 грн)
Зверніть увагу: у барі можна купити пляшку будь-якої наливки, яку ви спробували, а також подарункові набори.


Вибір редакції: дошка «Міксуй смаки» (128 грн). У цьому сеті ви можете спробувати такі варіанти: «Ранковий Львів» (лікер «Старий Львів», Вишневий лікер, Кавовий лікер), «Порохова вежа» (настоянки 12 трав, Зубрівка, Медівка), «Білий кролик» (лікер «Тірамісу», Калганівка, Полунична настоянка). До всіх сетів входить напій «Кока-Кола».

«Шахова дошка» – набір наливок, що дуже прийшовся до смаку гостям. Це 24 порції різних наливок. Які саме, обираєте, звісно, ви (258 грн).
Зверніть увагу: для того, щоб розпочати «гру» потрібно випити по одному ряду наливок.

У закладі є цікаві дегустації наосліп. Вам запропонують сет з чотирьох наливок, схожих за смаком, та фішки з малюнком основного компонента, які треба розставити у правильному порядку. Коли збирається велика компанія, бувають дуже активні дегустування та обговорення.
Серед коктейлів є авторські та класичні («Хербс Тонік», «Жыве Беларусь», «Ментол», «Ягідка» та відповідно «Блакитна Лагуна», «Піна Колада», які теж адаптовані під «Наливки зі Львова»). Ми спробували «Ментол» (58 грн) – нотки меліси додають свіжості.

Зверніть увагу: у барі можна взяти будь-які алкогольні коктейлі з собою.
Якщо не алкоголь, то сміливо замовляйте лимонади: яблучний, мандариновий, bubble gum та інші. Альтернативою охолоджуючим напоям може стати морозиво.

Ну, і жоден львівський заклад не може бути без кави. Авторською інтерпретацією ірландської кави тут є кава з лікерами.
Висновки:
Ми дуже радіємо, що сучасні тренди гастрономії та ресторанної справи повернуті у вектор локальних продуктів та відтворення автентичних традицій. І не вийнятком є і барна індустрія. «Наливкарня» – справжній демократичний, локальний бар, з акцентом на натуральні складники та добре нам відомі інгредієнти. Для вечора п’ятниці, для зустрічі з друзями та гостями з інших міст, для дівич-вечорів чи холостяцьких вечірок – це саме те місце, де вам буде комфортно.
П’янко, гучно та атмосферно – «Наливкарня» працює до останнього гостя, а це означає, що вам тут точно раді.
Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android