Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

«Палярня Чехович»: не палити, а обсмажувати

08 Авг, 2016
«Палярня Чехович»: не палити, а обсмажувати

Ви колись чули слово «палярня»? Я – ніколи, аж поки у Львові не з’явилось нове і дуже круте кавове місце «Палярня Чехович».

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Як виявилось, палярнями раніше називали місця, де обсмажували, тобто «палили» каву. Тому акцент у «Чеховичі» роблять саме на каві власної обсмажки, з якою дуже ретельно та натхненно працюють


«Чехович» перебуває у віддаленому від центру районі міста, на вулиці Героїв УПА. Сюди можна просто й швидко дістатися від залізничного вокзалу (головне знати, куди йти), що значно спрощує подорожанам вибір локації для ранкової кави.


Заклад оформили у стилі лофт: багато дерев’яних палетів, висока стеля анітрохи не приховує різні труби та дроти. Все це доповнюють чудові дерев’яні меблі та стильні кавові аксесуари. І повна зала теплого світла від ламп.


Повернемося до головного – кави. Значну частину простору займає робоче місце бариста. Тут готують класичні напої на основі еспресо та альтернативу, але лише на основі кави власної обсмажки.


Чим вона особлива? Усім! По-перше, обсмажкою кави займається власник закладу, Данило Шлапак. Перш ніж почати власний бізнес у цій сфері, він навчався та стажувався за кордоном. Працюючи з власним продуктом, Данило використовує набуті контакти для замовлення зеленої кави. По-друге, каву в «Чеховичі» смажать доволі світло.


Це означає, що тим, хто звик до гіркого напою, тут навряд смакуватиме. Світле обсмаження дозволяє максимально розкрити смак зерна і “витягнути” з нього природні нотки. Звісно ж, каву готують зі свіжеобсмаженого та свіжезмеленого зерна, аби отримати ще більше смаків та ароматів.

 
Ціни у «Палярні Чехович», порівняно з середньостатистичними кав’ярнями міста, високі. Еспресо коштуватиме 32 грн, так само, як і подвійне еспресо.


Тут є невеличкий секрет. В обох випадках використовують подвійну кількість кави, щоб отримати міцний та насичений напій. Кава з молоком коштуватиме від 38 грн за капучіно до 45 грн за лате.


Альтернативна кава дуже відрізняється за ціною та об’ємами. Якщо ви вирішили покавувати наодинці, обирайте кемекс, аеропрес або V60 (пуровер) об’ємом 220 мілілітрів (37 грн).


Чи трошки більшу порцію кави з сифону (50 грн). Для тих, хто має компанію, чудово підійде великий, майже півлітровий кемекс (67 грн). Також можна скуштувати чаї, какао, лимонад та фреші.

 
У день нашого візиту в «Чеховичі» відбувались останні приготування до запуску Nitro ColdBrew – кави холодної екстракції. За допомогою спеціального пристрою її насичуватимуть газом, аби підіймалася густа, щільна піна (мов у пива Guinnes).


До кави у «Чеховичі» наразі пропонують тістечка від Buon Gusto, макаруни від Nobilis, тортики та інші ласощі. Але невдовзі планують запустити повноцінну кухню.


Головна фішка «Палярні Чехович» у тому, що тут можна купити свіжеобсмажену каву додому та різноманітні пристрої для її приготування.


Важливо, що бариста може підказати усе: яка кава краще смакуватиме, як її готувати, коли вона виросла, як саме її було обсмажено. Саме така увага до продукту відрізняє «Палярню Чехович» від багатьох інших закладів і робить її класичним представником «кав’ярень третьої хвилі».

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеРесторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

В этом году престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь» будет проводиться в Украине уже во второй раз

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"