Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Нові заклади Львова: рекомендуємо у січні

23 Янв, 2019
закуски, їжа, вино, посуд, страви

Чергова порція нових закладів Львова: піцерії, бари, ресторани з монопродуктами тощо. Усе найцікавіше в нашому матеріалі

Чергова порція нових закладів Львова: піцерії, бари, ресторани з монопродуктами тощо. Усе найцікавіше в нашому матеріалі

Гастробар Coco, вул. Братів Рогатинців, 37


Новий бар поблизу Площі Ринок розпочав роботу на початку грудня. «Музика, DJ-сети, меню авторської кухні від бренд-шефа Edem Resort Артура Туманяна, напої, вино та коктейлі – все це бар Coco» – саме так описують свою концепцію у закладі. У меню: стартери (паштет курячий з морквяно-ялівцевим мармеладом та грінками; хумус із пастернаку з томатною сальсою, молоком з лісового горіха та кіноа; антіпасті до вина та інше); основні страви (томлені яловичі щоки на кремі із печеної картоплі з тартаром із буряка та з соусом голондез тощо), супи (крем-суп на маковому молоці із запеченої капусти та фалафелем з пастернаком; пряний суп з копченою грудинкою, яйцем пашот та гречаною локшиною), десерти. У барі великий вибір вина та одинадцять класичних коктейлів.
 
Дещо з меню:
• міні мілфеї з кремом із домашньої ковбаси з овочевими чіпсами та соусом гуляш – 84 грн;
• томлені яловичі щоки на кремі із печеної картоплі з тартаром із буряка та з соусом голондез – 175 грн;
• крем-суп на маковому молоці з запеченої капусти та фалафелем з пастернаком – 75 грн. 

Бар Jin, вул. Фурманська, 7

 


Гучно та драйвово відбулось відкриття нового бару Jin, що знаходиться позаду готелю «Асторія». Основний концепт закладу – Ramen&Bar. Коктейльна карта насичена та наповнена як класичними, так і авторськими коктейлями. Меню страв можна умовно поділити на три категорії: стартери (міні шашлики), десерти та основні страви. З моменту відкриття тут проводять різноманітні тематичні вечірки.
 
Дещо з меню:
• міні шашлики з ароматними, хрусткими гріночками (курячий, яловичий, свинний) – 120 грн;
• Рамен – 99 грн;
• свіжі овочі по-пекінськи – 85 грн. 

Ресторан Risotteria, вул. Федорова, 29

 


«Risotteria — це про хорошу їжу, про справжнє» — так описують заклад власники. І сумніватись не доводиться, адже попередній їх досвід The Dreamers мав значний успіх. В основі невеликого та компактного ресторану улюблена страва багатьох – ризото. Але окрім основної страви, у меню: антіпасті, брускети, супи, салати, паста, спагеті, десерти. Ризото у меню налічується вісім видів: сезонне ризото з гарбузом, з креветками, фунгі (з грибами), шампань (готується з ігристим вином) тощо.
 
Дещо з меню:
• салат з яйцем пашот, курячою печінкою та кумкватом – 122 грн;
• спагеті «Путанеска» – 95 грн;
• Ризото bianco (соковиті шматочки яблука, сир Дорблю та розмарин для аромату) – 122 грн. 

Піцерія «Білий лось», вул. Лесі Українки, 1

 


 «Білий лось» – заклад з широким спектром пропозицій: сніданки, супи, десерти, бургери, паста, салати, закуски та піца. Серед видів останньої  страви є: класика («Пепероні», «Маргарита», «Гавайська», «Капрічоза») та варіації піц з мисливськими ковбасками, морепродуктами чи різними видами сирів. Серед сніданків тут подають сендвічі, омлети та яйця пашот.
 
Дещо з меню:
• піца «Маргарита» – 136 грн;
• сендвіч з шинкою – 70 грн;
• паста сирна – 95 грн. 

Ресторан «Франкова кузня», вул. Катедральна, 3

 


Стародавні артефакти, портрети на стінах, вінтажні речі на поличках – думаєте ви потрапили в музей? Зовсім ні. Це ресторан, який присвячений видатному діячу Івану Франку. В основі меню – страви української кухні: м’ясо, риба, пироги та палюшки, салати, гарніри, десерти. Також є піца.
 
Дещо з меню:
• віденський шніцель – 185 грн;
• свинячі реберця на вуглях – 70 грн/100 г;
• тареля домашніх ковбасок – 180 грн. 

Ресторан Celentano, пр. Червоної Калини, 36

 


Тепер мешканцям Сихова не треба їхати в центр, щоб насолодитись італійською кухнею, адже у грудні Celentano Ristorante відкрив свої двері у ТЦ «Шувар». Це вже друга піцерія мережі Pizza Celentano в цьому районі, але тепер, нарешті, у форматі Celentano Ristorante. Тут є обслуговування офіціантами, винна карта і піца на тонкому італійському тісті. У ресторані буде працювати дитяча кімната для найменших гостей. А влітку буде відкрита тераса на даху.
 
Зверніть увагу: Celentano Ristorante на Сихові відрізняється від інших закладів міста.  Адже меню розширене бургерами від Potato house, в якому окрім класичних бургерів також є цілком новий продукт – картопляні бургери. Також у меню: паста, фреш салати, супи, сніданки, антіпасті, десерти.
 
Дещо з меню:
• піца «Маргарита» – 185 грн;
• «Цезар з куркою» – 103 грн;
• паста «Болоньєзе» – 95 грн. 

Ресторан «Дуже висока кухня», площа Ринок, 14

 


«Незвичний формат та щось кардинально нове для Львова» – саме так можна схарактеризувати відкриття нового закладу від холдингу емоцій !FEST. Тут ви не знайдете меню та офіціантів. Тут відбувається безпосередній діалог гостя з кухарем.  У інтер’єрі багато вінтажних деталей, звучить музика з вінілу – атмосфера точно зачаровує. При замовленні ви окреслюєте ваші побажання, кухар пропонує вам варіанти та називає вартість. 

Ресторан «Дзя Мдзя», вул. Винниченка, 10
 

 

Новий монопродуктовий заклад з пельменями на будь-який смак відкрився поблизу Обласної адміністрації. В меню пельмені: зі свининою, яловичиною, курятиною, шинкою, грибами, шпинатом тощо. Також в меню є напої, десерти. Родзинкою закладу є те, що пельмені тут не заморожують, а готують кожного дня свіжі.
 
Зверніть увагу: з 12:00 до 15:00 діє пропозиція комплексних обідів. Основна страва, зупка та будь-який додаток (сметана, соуси, шкварки, пармезан, масло) – 100 грн.
 
Дещо з меню:
• пельмені «Італійське асорті»: шинка копчена, сир моцарела та пармезан, базилік, часник та прованські трави – 70 грн;
• пельмені «Свіже пацє»: свинина, цибуля, часник – 65 грн;
• тірамісу – 65 грн.

Ресторан «Ґвара», вул. Братів Рогатинців, 32


Черговий проект Костянтина Смолія (Delicateca, Punkt, Kazzka, «Корки і крихти») – ресторан «Ґвара» спеціалізується на галицькій кухні. До розробки меню тут долучилась Маріанна Душар (Пані Стефа), чим внесла велику кількість автентичних рецептів страв. Меню тематично поділено на розділи з львівської ґвари (міської говірки) : головні страви, мачанки, тісто, солодке, авантюрки, салатки, борщ і зупи, печене на вуглях. Також окремим розділом ідуть сніданки: щодня до 11:00 год тут готують три види налисників (млинців). 

Дещо з меню:
• салатка «Віденська» – 98 грн;
• флячки «Від пана Тепфера»  – 74 грн;
• авантюрка (закуска) «Стереотипна»: оселедець, печена городина, зелена цибулька, квашений огірок – 106 грн. 

Ресторан «L’amour de trois. Млинці, вино, кіно», вул. Староєврейська, 25/27

 


Ресторан, що переродився з усіма відомого ресторану Vintage Nouveau при готелі Vintage Boutique Hotel, у заклад з богемною атмосферою та зовсім іншим концептом. Сьогодні у меню ви знайдете: п'ятнадцять позицій різноманітних млинців та панкейків, сніданки, боули, супи, десерти. Особливу увагу привертає коктейльна карта, в якій зібрані найвідоміші напої, які фігурували у класиці світового кіно.
 
Дещо з меню:
• млинці «Їсти, молитись, кохати»: банановий панкейк з куркою, карі і йогуртом – 153 грн;
• «Амелі»: млинцева запіканка з печерицями, морквою, цукіні та сиром – 253 грн;
• сніданок «Крок-мадам»  – 65 грн.

Ресторан Scusi Suzi, вул. Федорова, 12


Заклад спеціалізується на страві п’ядіна – хліб в Італії з різноманітними начинками. Тут їх налічується десять видів: з шинкою, куркою, тунцем, сиром, салямі тощо. Окрім п’ядін, в меню: супи та гарячі страви, сніданки, закуски, салати та десерти.

Дещо з меню:
• п’ядіна «Мілано»: сир, салямі, песто, бальзамік – 81 грн;
• мідії у вершковому соусі з кускусом – 153 грн;
• «Ранкова сієста»: теплий салат з яйцем, беконом, печерицями та скибочками картоплі – 90 грн. 

Бар Mentol, вул. Братів Рогатинців, 39

 


У щойно відкритому лаунж-барі Mentol обіцяють показати свіжий погляд на якісний відпочинок. У меню: салати, супи, гриль-меню, бургери та десерти. Коктейльна карта налічує сім позицій.
 
 Дещо з меню:
• салат фірмовий «Ментол» – 124 грн;
• вегетаріанський бургер «М’ясодістало» – 122 грн;
• грибний крем-суп – 84 грн.

Бар Ginger, вул. Балабана, 12


Новий заклад, що знаходиться поза туристичним центром, пропонує вдале поєднання коктейльного бару та кальянного клубу. «Ми відслідковуємо останні світові тенденції і з повагою ставимось до барної історії. Смачно, модно, доречно, коктейльно — це основи нашої алкогольної карти" — кажуть власники бару. У меню: брускети, холодні закуски, салати, супи, основні страви. У коктейльній карті ви знайдете як авторські мікси, так і класику.  
 
 Дещо з меню:
• брускети (з хумусом) – 90 грн;
• теплий салат з яловичиною – 130 грн;
• рис з овочами і омлетом – 130 грн.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Открыт прием анкет на лучшую ресторанную концепцию «Пальмовая Ветвь» 2019Открыт прием анкет на лучшую ресторанную концепцию «Пальмовая Ветвь» 2019

Престижная ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» открыла прием анкет номинантов на звание лучшей ресторанной концепции года. Международная премия основана в 1993 году и призвана отмечать самые смелые, необычные и актуальные проекты новых ресторанов

Куди піти у вікенд 15-17 лютого у Львові?Куди піти у вікенд 15-17 лютого у Львові?

Попереду вихідні, а це означає, що час відпочити. Розповідаємо куди піти у Львові, щоб провести час весело та смачно

День св. Валентина у Львові: 10 варіантів куди піти на романтичну вечерюДень св. Валентина у Львові: 10 варіантів куди піти на романтичну вечерю

День св. Валентина — це привід запросити кохану людину на вечерю. Розповідаємо, де у ресторанах Львова буде найзатишніша атмосфера свята

Куди піти у вікенд 8-10 лютого у Львові?Куди піти у вікенд 8-10 лютого у Львові?

Де спробувати сирну піцу, ексклюзивний десерт, куди піти на гастровечір та на коктейль — усе в нашому матеріалі

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!