Mon Chef – м’ясний ресторан при готелі «Асторія», декількаразовий фіналіст премії «Сіль». Кулінарні експерименти, цікаві поєднання та унікальні для Львова гастрономічні дегустації – твій персональний шеф запрошує

Ресторан знаходиться на другому поверсі готелю «Асторія», що в центрі міста. У вересні ресторан святкуватиме своє п’ятиріччя. Зал просторий, світлий з темними меблями та великими панорамними вікнами.


Зверніть увагу: на велику компанію тут є круглий стіл на 8 людей.
Знайомство з шефом
Mon chef – це м’ясний ресторан європейської та авторської кухонь. Доленосна подія в житті шефа Ігоря Гериліва – це навчання в кулінарній школі у Франції, яке і визначило напрям європейської кухні для розвитку та удосконалення.
Стіл шефа
Mon Chef пропонує унікальну у Львові гастрономічну атракцію, а саме «Стіл шефа». Щоп’ятниці Ігор Герилів виходить у зал ресторану та готує страви при вас. Особливість цього дійства в тому, що гість не тільки смакує, а ще й безпосередньо бере участь у приготуванні страви. Це все відбувається за великим столом, тому вечір можна точно назвати дружнім та домашнім. Мабуть, у Львові не знайдеться багато закладів, де відбувається саме діалог гість-шеф. І не мало важливо, що Ігор Герилів також тішиться можливості спілкування з гостями ресторану, адже це надихає на нові звершення.

Топ-5 причин відвідати дійство у найближчу п’ятницю:
• унікальна можливість спілкування з шеф-кухарем;
• персональне меню під кожного гостя, згідно з особистих смаків та вподобань;
• імпровізація шефа;
• можливість стати свідком народження авторської кухні;
• можливість брати участь у приготуванні страв.
Гастрономічні мандри
Віднедавна у ресторані почали проводити серію гастровечорів кухонь різних країн світу. Вже відбулись частування страв таких країн, як Індія, Японія, Китай, Бразилія, Мексика та скандинавських країн. Окрім того, що це можливість львів’янам та гостям міста познайомитись з чимось неординарним, це ще й можливість шефу вдосконалити свої професійні вміння. Ігор дуже ретельно підходить до цього, вишукує цікаві та нестандартні рецепти, пробує та експериментує, щоб в кінці видати найкраще.
Меню
Розпочинаємо дегустацію з салату з качкою та карамелізованою грушею (245 грн): філе качки, мікс салатів, в’ялені томати і груша, заправлені соусом з меду, малинового оцту та соусом унагі. Карамелізована груша додає цікавого тону страві, а кисло-солодкі соуси створюють непересічне поєднання післясмаку.

Вибір редакції: філе індички з гороховим пюре (285 грн). Філе птиці з козячим сиром «Валенсія» та соусом песто подається з пюре з горошку. У ресторані підтримують світовий тренд на використання локальних продуктів, тому сири доставляють з ферм навколо Львова. Страва може бути як і закуска, так і як основна. Ніжне м’ясо гармонійно поєднується з сиром та пюре.

Не забуваємо, що Mon Chef – це м’ясний ресторан. Переходимо безпосередньо до м’яса. Тут пропонують як українську, так і американську яловичину.

Зверніть увагу: для зручності у меню є короткий опис кожного виду стейку та можливих ступенів готовності.
Готується м’ясо у хоспері та за допомогою технології су-від. Нагадаємо, що ця технологія передбачає занурення м’яса в вакуумній упаковці у прилад з водою та приготування його при температурі +70-80°. Такі умови дозволяють зберегти неповторний аромат, смак та соковитість м’яса.
Я спробувала Т-боун стейк (185 грн/100 г): яловиче філе на Т-подібній кістці. Подається з томатним соусом та карамелізованою цибулею. М’ясо м’яке та легко піддається ножу. Смак виражено м’ясний, який чудово доповнюється соусом.

На десерт я довірилась шефу та не помилилась. Фірмовий яблучний шарлот (125 грн) – це дуже знаковий для Ігоря десерт, адже саме його він готував на проробках, коли вперше прийшов на роботу у цей ресторан. І навіть, якщо ви не солодкоїжка, то яблучний шарлот заслуговує на увагу. Шоколадний чорний пісочний штройзель, яблука, кориця, цукрова пудра, карамель, апельсиновий джем та гірчиця в зернах – баланс смаків витримано на всі сто. Ви не помилились: у десерті поєднано апельсиновий джем з гірчичними зернами. Смакує досить непересічно та цікаво: спочатку домінуванням цитрусового джему та гірчичним післясмаком.

Не забудьте запитати у офіціанта про страву тижня, адже щотижня Ігор використовує продукти для приготування актуальних саме зараз сезонних страв.
Бар

Не м’ясом єдиним. З коктейльною картою ви можете ознайомитись як у лобі готелю, так і у самому ресторані. Я спробувала декілька варіантів напоїв і залишилась задоволеною.
«Парфум» (180 грн): мікс на основі горілки та гранатового соку. Радимо цим коктейлем розпочинати знайомство з коктейльною картою. Напій, який задасть правильний тон вашого вечора.

«Сорбет Prosecco» (165 грн): мікс освіжаючого лимона та Prosecco. У деяких версіях цього напою використовується морозиво, але більшість все-тaки надають перевагу сорбету, який не містить молочних продуктів. Коктейль подається з піною білка. Питкий, легкий, ідеальний для завершення вечора.

Нічний кубок (175 грн): коктейль на основі лікеру Малібу. Фруктовий, свіжий, тропічний – смак літа у будь-яку погоду.

Зверніть увагу: у четвер та п’ятницю у Mon Chef живі акустичні виступи музикантів.
Висновки
Сюди хочеться одягнути свою найкращу сукню чи костюм, освідчуватись у коханні, святкувати весілля та уродини. Хочеться не пропускати жодної події мандрів кухнями різноманітних країн. І не прогавити можливість стати учасником гастрономічного дійства в межах проекту «Стіл шефа». У Mon Chef одразу відчуваєш, що прийшов не просто у заклад, а прийшов в гості безпосередньо до шефа Ігоря Гериліва, справжнього професіонала та ентузіаста у кулінарних справах.
Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android