Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Меню від шефа: де і чому варто спробувати

06 Ноя, 2018
шеф-кухар, страва, тарілка, приготування, рецепт

За кожною стравою у меню ресторану стоїть клопітка праця та талант шеф-кухаря. Знайомимо вас з кулінарними митцями закладів Львова

За кожною стравою у меню ресторану стоїть клопітка праця та талант шеф-кухаря. Знайомимо вас з кулінарними митцями закладів Львова

Ресторан Mon Chef, вул. Городоцька, 15 

Mon Chef – ресторан, де панує культ м’яса. Гостям пропонують страви з мармурової американської та української яловичини, кролика, птиці, ягняти. З новинок можна скуштувати чорну пасту з креветками, яка готується у головці сиру. Видовище неймовірне. Ресторан здивує гостей смаком та подачею гарячої японської закуски шабу-шабу. І це далеко не весь перелік неймовірного поєднання смаків у стравах Ігоря Гериліва.

Ігор Герилів, 
Шеф-кухар ресторану Mon Chef
Кожна страва має свою історію створення. Мені подобається рухатись в напрямку авторських рецептів, гастрономічних подій та імпровізацій. Саме тому, наші гості кожного місяця мають можливість скуштувати автентичні страви різноманітних кухонь світу в моїй інтерпретації. Гастрономічне задоволення гарантую!

Рекомендуємо спробувати: чорну пасту з креветками (готується в головці сиру) – 225 грн.


Більше інформації про заклад в нашому каталозі Mon Chef

Ресторан Split, пл. Міцкевича, 6/7

Ф’южн-ресторан клубу Split презентує інноваційність у найсмачнішому її вигляді, про що свідчить оновлене меню з унікальними позиціями. Наприклад, страви з восьминога, каре новозеландського ягня, тибетські момо, асорті японських шашличків якіторі, абуро нігірі. Шеф-кухар Роман Щурко створює кулінарні шедеври, кожного разу з оригінальною подачею і wow-ефектом – десерти тут, ніби із казки, а від асорті тартарів важко відвести погляд.

Роман Щурко,
Шеф-кухар ресторану Split
Страви із нашого оновленого меню здатні на переворот смакової свідомості! Ми показуємо, знайомимо, відкриваємо своїм гостям світові кухні. Так, основа – це звичаї народів, проте до нас приходять за новим поглядом на традиційну їжу. Вже вкотре ми довели, що ф’южн – новий погляд на традиційну їжу

Рекомендуємо спробувати: асорті витончених закусок: тартар з тунця, тартар з лосося з мусом з авокадо, тартар з маринованого дорадо з трюфельно-базиліковим соусом – 275 грн.


Більше інформації про заклад в нашому каталозі Split.
 

Ресторан Love&Lviv, вул. Стрийська, 66


Ресторан Love&Lviv уже давно здобув прихильність  вишуканою кухнею, родинною атмосферою, затишком і турботою про гостей: дорослих і малечі. Тут щоразу смачно, адже кожну страву щедро приправляють любов'ю, а на тарілці з'являється смачна  веселка барв радості, подарована від щирого серця.
 

Леонід Малюга, 
Шеф-кухар ресторану Love&Lviv
Найбільше задоволення спостерігати, як наші гості насолоджуються стравами та бачити їхні щасливі посмішки. Тоді розумієш, що недаремно займаєшся тим, що любиш. Адже щастя живе на кухні і я безмежно радий ним ділитись.

Рекомендуємо спробувати: філе індички в фісташковій паніровці на еспумі з зеленого горошку з камінням з картоплі – 165 грн.



Більше інформації про заклад в нашому каталозі Love&Lviv

Ресторан Churrasco Grill & Wine, вул. Валова, 15

Грузинська кухня багата своїми яскравими кольорами, смаками та ароматами. Частинкою Грузії у Львові є ресторан Churrasco Grill & Wine та його шеф-кухар Коба Махарашвілі. Коба приїхав до Львова з Тбілісі. Як кожен відданий шеф-кухар, він прискіпливо ставиться і до відбору продуктів для своїх страв, і до автентичності рецептури. Адже більшість візитівок грузинської кухні мають сторічну історію. Меню Churrasco Grill & Wine насичене традиційними стравами та авторськими настоянками. Чимало уваги приділяється грильованому м’ясу та асортименту вина. Скрупульозність шеф-кухаря та його увага до деталей спонукає колег до перфектності у всіх процесах на кухні. Посмішка і той трепет, з яким Коба розказує про свою роботу, дають зрозуміти, що він по-справжньому любить свою справу. А це найголовніше.

Коба Махарашвілі,
Шеф-кухар ресторану Churrasco Grill&Wine
Треба з повагою ставитися до того, що робиш і до кожного зокрема – до гостей, які приходять, щоб скуштувати автентичні грузинські страви, до колег, з якими пліч-о-пліч ми робимо цей світ ще смачнішим. Завітавши до нас в гості, обов’язково скуштуйте каре ягняти з тушкованими овочами та еларджі (грузинський банош), смажений витриманий сир з гарбузовим варенням та єдині у Львові хінкалі з лососем та шпинатом.

Рекомендуємо спробувати: шашлик з телятини (з салатом зі свіжих овочів та соусом ткемалі) – 238 грн.


Ресторан «Гармата», вул. Грабовського, 11


У фортеці 1853 року вже з 2009 року знаходиться 5-и зірковий готель з рестораном «Гармата» на найвищому поверсі. Інтер’єр ресторану наповнений легкістю та елегантністю. Дуже зручне зонування простору дозволяє гостям почуватись максимально комфортно.

 
Євген Сушко,
Шеф-кухар ресторану «Гармата» Citadel Inn
Я завжди намагаюсь прислухатись до побажань і смаків наших гостей, водночас залишатись в тренді гастрономічних тенденцій та новинок. Обожнюю експериментувати та шукати баланс неочікуваних продуктів і смаків. Ми давно використовуємо близько 80% локальних продуктів, які я охоче поєдную із цікавими соусами та гарнірами. Особливу увагу приділяю якості продуктів, ретельно обдумую спосіб приготування тої чи іншої страви. Запрошую всіх скуштувати мій дегустаційний сет, щоб максимально розкрити та насолодитись авторським меню ресторану «Гармата» Citadel Inn.

Рекомендуємо спробувати: фермерська яловичина, гриби Portobello, крем-цибуля, азіатский соус, хрустка цибуля – 279 грн.


Ресторан Green, вул. Братів Рогатинців, 5


Арт-кафе Green – це перше у Львові вегетаріанське кафе, яке знаходиться в самому серці стародавнього міста. Всі страви в Green є авторськими та розроблені особисто шеф-кухарем Вадимом Хребтовим, який є також співзасновником закладу. Також цікавою перевагою Green кафе є те, що меню в закладі оновлюється кожні чотири місяці, тому у кафе є можливість частіше дивувати та радувати гостей. Страви в закладі виключно вегетаріанські, веганські та сироїдні, а саме: перші та основні страви, закуски, салати, напої та десерти. Кафе Green – живий приклад здорової та водночас смачної кухні, тому що в десертах не використовується біле борошно та білий цукор, а всі продукти – високої якості.

Вадим Хребтов,
Шеф-кухар ресторану Green
Green відкрив для мене нові кордони. Напрямок вегетаріанської кулінарії – досить велике поле для експериментів та втілень. Я радий бути її представником і показати нашим гостям, що це смачно і корисно. Спробувавши торт «Карамельний джаз», ви не зможете забути його. Скуштувавши «Монтани» або «Бон Таріо», поринете в гру смаків і будете здивовані можливостям вегетаріанської кухні.

Рекомендуємо спробувати: «Доріано-тарт» – 67 грн. 


Ресторан Park. Art of Rest, вул. Вітовського, 43а


Декілька хвилин  від центру Львова – і ви опиняєтесь в  атмосфері спокою, краси, мистецтва та вишуканого смаку. У цьому океані свіжості та простору, посеред бурхливого, шумного міста, ви потрапляєте у чарівний світ розважального комплексу Park. Art of Rest. Серцем та душею закладу є шеф-кухар  Руслан Сорочинський – випускник Le Cordon Bleu, DJF та El Bulli, володар півсотні нагород міжнародних кулінарних конкурсів.

Руслан Сорочинський,
Шеф-кухар ресторану Park.Art of Rest
«Все красиве має бути їстівне!» – сказав Сальвадор Далі, а я не можу з цим не погодитись.

Рекомендуємо спробувати: медальйони із яловичини гриль на морквяно-селеровому пюре, з відварною спаржею, помідорами чері та грибним крем соусом – 365 грн.


Ресторан Grand Solie, пр. Свободи, 13

 

Бути шефом 5-зіркового готелю у місті, куди приїжджають туристи з усіх куточків світу – справа нелегка. Потрібно мати тонкий смак, вміти гнучко адаптувати акценти під різних гостей та, зрештою, дивувати! А якщо робити це з високоякісних локальних продуктів, не використовуючи нано-технології? Адже сучасна філософія кулінарії досі ратує за максимальну простоту компонентів та в той же час, насиченість і соковитість смаку фінальної страви. Як цього досягти? Пропонуємо вам яскравий приклад.


 

Олексій Чумовицький,
Шеф-кухар ресторану сучасної європейської кухні Grand Solie при Grand Hotel Luxury & SPA Lviv
Восени людському організму особливо хочеться зігрітися. Та зігрітися не лише міцним алкоголем чи жирною їжею (чого ми апріорі ніколи не дозволимо нашим гостям), а повнотою дарів цієї пори – наших місцевих продуктів. Грудка качки, глазурована у терпкому червоному вині розкриває особливу ніжність птиці, насичує організм корисними мікроелементами, а сезонна пряна груша вітамінно доповнює цей ансамбль. У чому таємниця унікальності? Важливо слідкувати за часом та технікою процесу глазурування – адже від цього смак може бути зовсім різний»

Рекомендуємо спробувати: качина грудка, глазурована у червоному вині з пряною грушею – 230 грн.


Ресторан «Панорама», пр. Свободи, 45

 
Головує на кухні закладу при готелі Opera, що біля Оперного театру, Гінтс Осіс. Народився він у мальовничому латвійському містечку Ауце, що славиться своїми садами та озерами. З дитинства мав потяг до кулінарії і після закінчення школи одразу подався на кулінарного технолога. Далі було навчання у найкращих кухарів Німеччини.

Гінтс Осіс,
Шеф-кухар ресторану «Панорама»
Україна – це країна з багатими кулінарними ресурсами і цікавим ринком продуктів. Львів, у свою чергу, центр культури і туризму, в якому є перспективи для органічного поєднання різних кулінарних традицій, а робота в Україні – це можливість вчитися самому і навчати інших як розвивати ресторанну культуру.

Рекомендуємо спробувати: брускети (зі свіжими томатами та базиліком, з тартаром з авокадо та щучою ікрою, з лососем та сиром філадельфія, з гарбузом та копченим лососем) – 55-125 грн.


 

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!