Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

«Йосип Бар», який міг би відкрити ваш друг

16 Авг, 2016
«Йосип Бар», який міг би відкрити ваш друг

«Йосип Бар»? Хто такий цей Йосип і чому йому заманулося відкрити бар? І, врешті, до чого тут іспанські тапас?

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

«Йосип Бар» – проект, що був започаткований зовсім не мужчиною, а двома дівчатами. Назва з’явилась тоді, коли вони почали розмірковувати, як можна назвати місце зустрічі для друзів. Погодьтесь, класно ж звучить: “Ходімо до Йосипа!” чи “Я сьогодні йду на вечірку в ЙО”


«Йосип Бар» перебуває неподалік від центру, поруч із трамвайною зупинкою. Від вуличного шуму дозволяє абстрагуватись підвальне приміщення. Навіть на невеличкій терасі позаду зупинки можна заховатись від міського галасу.


Тут не варто очікувати похмурого підвалу-“пивниці”, бо кольорові меблі та яскраві картини цілком успішно компенсують відсутність природного освітлення.


Кольорові стільці та яскраві декоративні дрібнички вдало доповнюють інтер’єр. Попри спробу стати таким собі баром побіля дому, «Йосип» має дуже чітко витримане меню.


В закладі готують страви іспанської кухні, але не претендують на автентичність. Оксана, одна із засновниць бару та головний ідеолог й розробник меню, зауважує, що іспанські страви готують, переосмислюючи на галицький манер.


Основна фішка бару – тапас. Свого часу це була невеличка канапка до недорого вина, аби бідняки швидко не напивалися. Однак тепер вона стала частиною національної іспанської кухні.


У «Йосип Барі» тапас подають саме у формі двох канапок з різноманітними додатками (54 грн). Раджу скуштувати з телятиною та овочами, з хамоном і фетою.


Серед салатів хочу виділити брата-близнюка однієї комбінації для тапас. А саме салат з хамоном та апельсином із заправкою з фетою (59 грн). Таке сполучення інгредієнтів в салаті більш насичене, адже доповнюється лише кількома тоненькими грінками. Тоді ж як у тапас багато важить смак багету. Тапас варто доповнювати сангрією або іспанським джин-тоніком (109 грн).

 
Ще одна цікава позиція – сковорідки. Я б сказала, сковорідочки. Не варто очікувати на велетенську пательню – порція невелика, але ситна. Мені вдалось скуштувати мітболи чорізо з телятини (69 грн), які справді смакують незвично.


Звісно, якби їх назвали просто фрикадельками, може, такого ефекту й не було би. Але назва зобов’язує до вдосконалення рецепту. Фарш для мітболів добу витримують у спеціальному маринаді, тому вони виходять крихкими і насиченими смаком спецій.


До страв подібного формату раджу обирати пиво, наприклад, темний Leff (48 грн) або ж коктейль Криваву Мері (69 грн). Якщо ви за кермом, зверніть увагу на ожиновий лимонад (27 грн).

 
«Йосип Бар» – це цікава концепція та натхненне виконання задуманого. Якщо ви не любите гучних компаній, вам не сюди. Якщо ви скептично ставитесь до підвальних приміщень – то теж проходьте повз. А для тих, хто шукає цікавий бар для приємних посиденьок з друзями у будні та гучних вечірок на вихідних, це вдале місце.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

6 страв сезонного меню в закладах Львова6 страв сезонного меню в закладах Львова

Встигніть посмакувати сезонними стравами в закладах міста. Cityfrog Lviv підкаже, де спробувати гарбузовий суп, галушки в грибному соусі та морквяний торт

Финалисты Национальной Ресторанной премии СОЛЬ® 2017. Номинация «Лучший пивной ресторан»Финалисты Национальной Ресторанной премии СОЛЬ® 2017. Номинация «Лучший пивной ресторан»

Продолжаем знакомить с заведениями-финалистами Премии. На этот раз встречайте тех, кто будет бороться за звание лучшего пивного ресторана

Піцерія на Староєврейській – новий заклад в родині «Фелічіта»Піцерія на Староєврейській – новий заклад в родині «Фелічіта»

Львів поповнився ще однією новою локацією. Щоправда, знайомою та для багатьох містян вже улюбленою. Ми розкажемо чого чекати, що куштувати і на що звернути особливу увагу

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!