Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

«Йосип Бар», який міг би відкрити ваш друг

16 Авг, 2016
«Йосип Бар», який міг би відкрити ваш друг

«Йосип Бар»? Хто такий цей Йосип і чому йому заманулося відкрити бар? І, врешті, до чого тут іспанські тапас?

«Йосип Бар» – проект, що був започаткований зовсім не мужчиною, а двома дівчатами. Назва з’явилась тоді, коли вони почали розмірковувати, як можна назвати місце зустрічі для друзів. Погодьтесь, класно ж звучить: “Ходімо до Йосипа!” чи “Я сьогодні йду на вечірку в ЙО”


«Йосип Бар» перебуває неподалік від центру, поруч із трамвайною зупинкою. Від вуличного шуму дозволяє абстрагуватись підвальне приміщення. Навіть на невеличкій терасі позаду зупинки можна заховатись від міського галасу.


Тут не варто очікувати похмурого підвалу-“пивниці”, бо кольорові меблі та яскраві картини цілком успішно компенсують відсутність природного освітлення.


Кольорові стільці та яскраві декоративні дрібнички вдало доповнюють інтер’єр. Попри спробу стати таким собі баром побіля дому, «Йосип» має дуже чітко витримане меню.


В закладі готують страви іспанської кухні, але не претендують на автентичність. Оксана, одна із засновниць бару та головний ідеолог й розробник меню, зауважує, що іспанські страви готують, переосмислюючи на галицький манер.


Основна фішка бару – тапас. Свого часу це була невеличка канапка до недорого вина, аби бідняки швидко не напивалися. Однак тепер вона стала частиною національної іспанської кухні.


У «Йосип Барі» тапас подають саме у формі двох канапок з різноманітними додатками (54 грн). Раджу скуштувати з телятиною та овочами, з хамоном і фетою.


Серед салатів хочу виділити брата-близнюка однієї комбінації для тапас. А саме салат з хамоном та апельсином із заправкою з фетою (59 грн). Таке сполучення інгредієнтів в салаті більш насичене, адже доповнюється лише кількома тоненькими грінками. Тоді ж як у тапас багато важить смак багету. Тапас варто доповнювати сангрією або іспанським джин-тоніком (109 грн).

 
Ще одна цікава позиція – сковорідки. Я б сказала, сковорідочки. Не варто очікувати на велетенську пательню – порція невелика, але ситна. Мені вдалось скуштувати мітболи чорізо з телятини (69 грн), які справді смакують незвично.


Звісно, якби їх назвали просто фрикадельками, може, такого ефекту й не було би. Але назва зобов’язує до вдосконалення рецепту. Фарш для мітболів добу витримують у спеціальному маринаді, тому вони виходять крихкими і насиченими смаком спецій.


До страв подібного формату раджу обирати пиво, наприклад, темний Leff (48 грн) або ж коктейль Криваву Мері (69 грн). Якщо ви за кермом, зверніть увагу на ожиновий лимонад (27 грн).

 
«Йосип Бар» – це цікава концепція та натхненне виконання задуманого. Якщо ви не любите гучних компаній, вам не сюди. Якщо ви скептично ставитесь до підвальних приміщень – то теж проходьте повз. А для тих, хто шукає цікавий бар для приємних посиденьок з друзями у будні та гучних вечірок на вихідних, це вдале місце.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Ресторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 годаРесторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 года

1 декабря в Киеве прошла седьмая церемония награждения лучших ресторанов Украины. Были названы 19 победителей Национальной ресторанной премии «СОЛЬ» 2019, которые получили звание лучших ресторанов страны в своей специализации

5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць

У новій добірці ми розповімо, де у Львові готують класичний ніжний омлет, скрембл, пашот та інші страви з яєць. А також поділимося, де ваш сніданок перетвориться у справжню гастрономічну навколосвітню подорож

Мясо без антибиотиков от «Эпикур» —  выбор ресторанов КиеваМясо без антибиотиков от «Эпикур» — выбор ресторанов Киева

Надо признать, что эпоха беспечного потребления уже давно закончилась. Каждый из нас начал изучать все аспекты здорового питания с оглядкой на качество, экологичность и отсутствие вредных для здоровья факторов и конечно же вкус

Эко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнееЭко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнее

Недавно мы писали, как в общепите отличить заботу об окружающей среде от гринвошинга — напускной экологичности для увеличения прибыли. Сегодня расскажем, с чего стоит начать, если вы хотите по-настоящему сделать свое заведение «зеленым»

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!