Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Green. Зелений без компромісів

11 Июл, 2016
Green. Зелений без компромісів

Green – чудовий варіант для тих, хто не вживає м’яса або просто вирішив певний час його не їсти. Принаймні, під час одного обіду чи вечері.

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Вегетаріанство – це особливий спосіб харчування, що передбачає відмову від м’яса, а в певних інтерпретаціях – узагалі від продуктів тваринного походження. Люди приходять до цього з різних причин: екологія, турбота про власне здоров’я чи намагання допомогти тваринам, релігійні ідеї або все перелічене в комплексі.


Але впродовж тривалого часу бути вегетаріанцем означало – харчуватись лиш вдома, а в кафе чи ресторанах задовольнятись окремими салатами й гарнірами. Зараз ситуація покращилась, оскільки в українських містах з’являються спеціалізовані вегетаріанські кафе та ресторани. У Львові такий заклад поки один – це вегетаріанське арт-кафе Green.


Green починається з крамнички, у якій охочі можуть придбати продукти для приготування веггі-страв вдома. Дуже вдалий хід, хоча б тому, що магазинів для вегетаріанців у місті не так вже й багато. Знайти їх можна лише тоді, коли точно знаєш, де шукати. А тут – все, що потрібно.
Коридор приводить нас до основної зали, де зелено і затишно. Інтер’єр підкреслює еко-напрямок.


Бар, де готують фреші, коктейлі та смузі, відкритий, а солодощі стоять на вітрині, аби їх зручно було роздивитись перед тим, як обрати.


А обирати є з чого, і не тільки серед солодкого! Варто зазначити, що меню у Green має спеціальні позначки, які поділяють страви на вегетаріанські (тобто для тих, хто не вживає лише м’ясо), веганські (для тих, хто відмовився від усіх продуктів тваринництва) та сироїдні (для тих, хто не вживає термічно оброблені продукти). Такий докладний поділ підкреслює увагу власників до кожного гостя.


Перш ніж розповідати про страви, зазначу, що я 100%-й м’ясоїд і, напевно, назавжди ним залишуся. Але скуштувати смачні страви без м’яса рада, особливо, зважаючи на той факт, що вегетаріанські страви містять багато суперфудів – продуктів, які є значно кориснішими, ніж середньостатистична їжа.


Отже, спочатку мені вдалося скуштувати салат з руколою та авокадо (54 грн). Він сироїдний, тобто без термічно оброблених додатків. На смак – доволі цікавий. Соковита рукола добре поєднується з ніжним стиглим авокадо, а сирий мигдаль смакує незвично і свіжо. Але заправка досить кисла – у ній лляна олія та лимонний сік. Смачно і досить незвично, попри не надто екзотичні інгредієнти.


Серед перших страв можу порадити сирний суп із броколі (35 грн), вегетаріанський і досить смачний, але, на мій погляд, радше овочевий з сиром. До речі, сир у супі теж вегетаріанський, у ньому відсутній сичужний фермент. До нього пасуватимуть житні палички (9 грн) – здоровий аналог гріссіні з житнього борошна без дріжджів та з додаванням солоду.


Мій фаворит обіду в Green – локшина по-тайськи (49 грн). Тут вона справді чудово смакує, адже для приготування страви використовують рисову локшину, що не містить глютену. Її обсмажують з овочами у спеціальній східній сковороді вок. Страва виходить пряною, в міру пікантною і дуже ніжною, без жодного натяку на нездорове смаження.


На десерт – чорничний тарт з морозивом, який змусив мене взагалі забути про те, що я у вегетаріанському кафе. Хрустке тісто, багато чорниць та морозиво. Ностальгійний смак.


Пити у Green потрібно смузі, адже тут нереально великий вибір. Пропоную скуштувати фірмовий зелений зі шпинатом.


Попри те, що дедалі більше й більше закладів стають уважнішими до вегетаріанців, Green – чудовий варіант для тих, хто не вживає м’яса або просто вирішив певний час його не їсти. Принаймні, під час одного обіду чи вечері.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

«Cinco de mayo»: горячие дни Мексики в Украине«Cinco de mayo»: горячие дни Мексики в Украине

Майские праздники совсем близко и мы уверены, что вы уже готовы к путешествию по Украине. Воспользуйтесь нашим гидом по мексиканским заведениям Киева, Одессы и Львова, где вас ждет зажигательный праздник и ледяная текила Jose Cuervo

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"