Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Гід закладами Львова за межами туристичного середмістя

31 Авг, 2016
Гід  закладами Львова за межами туристичного середмістя

Не площею Ринок єдиною…

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Львів – місто туристичне. Цей факт творить значний вплив на його ресторанну культуру. Тисячі гостей часто обмежують себе певними маршрутами, однак тут є багато цікавого і в інших районах міста. Цей гід допоможе знайти варті уваги заклади, що перебувають за межами туристичного середмістя

Ресторан «Голодний Микола»,  вул. Стрийська, 352


Без перебільшень, «Голодний Микола» – найбільший у світі ресторан галицької кухні. Ця величезна територія просто створена для сімейних свят. А її оздоблення та страви лише підсилюють враження.


У «Голодному Миколі» діє культ імені Микола. Його щасливих власників фотографують для музею Микол, вітають, особливим чином обслуговують та пропонують різноманітні бонуси. Але не переймайтесь, якщо ви не Микола – смачно все одно буде. 

Багато цікавого у «Голодному Миколі» є й для дітей – великий дитячий майданчик ззовні й окрема дитяча зона всередині, а також – міні-зоопарк. Ще одна атракція «Миколи» – подвійне озерце, частина якого перебуває на вулиці, а інша – прямо всередині залу ресторації. Саме в ньому плаває жива форель, яку ловлять сачком, готують і одразу ж подають до столу.


Раджу скуштувати рибку. Варіантів її приготування багато, але пструг (форель) з п’єца в сметані з білими грибами (190 грн) – це вибух смаку. Ніжна риба в поєднанні з насиченим смаком білих грибів справляє неабияке враження. Не поспішайте додавати лимон – вершкового соусу буде більш ніж достатньо.


Якщо ви не любите рибу, спробуйте журек із копченостями та білою ковбаскою (60 грн). Це – білий борщ на заквасці. На смак він зовсім не кислий, а безліч його додатків, включно з м’ясом, чудового гармоніюють. Подають його у спеціальній хлібній посудині.


Запивати всі ці наїдки пропоную пивом «Кумпель», наприклад, світлим галицьким (33 грн / 0,5 л). Адже саме біля «Голодного Миколи» знаходиться одна з кумпельових пивоварень.​

«Багет», вул. Чупринки, 68


Пекарня-кав’ярня-кафе? А якщо роздивитись меню, то ще й ресторан. Така кількість поєднань не псує «Багет». Річ у тім, що тут діє декілька зал. Одна з них – ресторанна, з окремим меню. 


Замовити страви з нього ви можете у будь-якій частині закладу. Саме так ми і зробили. Обрали столик в першій залі, біля вітрини зі спокусливою випічкою.


Обід почали з м’яса – медальйонів з яловичини під соусом деміглас із запеченими овочами (148 грн). Медальйони були соковитими, а от з овочами варто бути обережними – вони лиш злегка обсмажені. І якщо солодкий перець, баклажан, цукіні та помідор це зовсім не псує, то цибуля може зіпсувати ваші плани на вечір.


Окрім м’яса мені вдалось скуштувати десерт «Сент Оноре» (55 грн). Це кульки з пісочного тіста, всередині яких виявився карамельний соус (зауважу, що не надто солодкий), а ззовні – крем з маскарпоне. Смакує дуже ніжно й зовсім не перебільшено солодко. Доповніть його м’ятним чаєм (45 грн).


У «Багеті» атмосфера красивої булочної. Туди варто йти зранку, щоби поснідати або захопити смачну свіжу випічку для рідних та близьких.

«Ієрусалим», вул. Мечнікова, 39


Справжнє єврейське кафе. Без бутафорії та карнавалу. Тут вас нагодують як у турботливої єврейської матусі – смачно і більш ніж автентично. «Ієрусалим» пропонує їжу «кошер-стайл», тобто не кошерну за усіма умовами, але дуже близьку й подібну до неї. Кафе здивує вас усім. Від старого будинку з обвитим рослинами входом, до інтер’єру, що справляє враження, наче вас пустили до себе додому.

 
І вас таки пустили, бо тут усе пов’язане з історією родини, що володіє закладом. Від вишитих бабусею власниці картин на стінах, до рецептів, що досі супроводжують чи не кожне родинне свято.

 
Куштувати раджу сезонну закуску «7.40»  (74 грн). У ній і баклажанові рулетики, і перці на грилі, і баклажани на грилі під кунжутною пастою – тхіною, і перці в кисло-солодкому соусі, і навіть ікра по-одеськи.

 
А ще обов’язково скуштуйте хумус (40 грн) – пасту з перетертого турецького гороху – нуту, з додаванням спецій та кунжутної пасти тхіна.

«Tarta by Mrs. Greenwich», вул. Пекарська, 24


«Tarta» – львівський представник закладів мережі «by Mrs. Greenwich». Тут готують європейські страви, але без претензії на автентичність. Переосмислюють їх на власний смак. Кажуть, що готують так, як би готували вдома, для своїх гостей. І куштуючи страви, я в це вірю. 


Насправді, наповнений милими і зворушливими дрібницями тут ще й інтер’єр: листівки, декор, квіти. Усе справляє враження гостинної їдальні вашої улюбленої тітоньки чи бабусі. Дитяча зона лише підкріплює це враження.


А коли вже отримуєш свої страви, то переконуєшся: так, тебе тут люблять. Пасту, наприклад, подають величезними порціями у великій сковорідці. Замовити можна цілий кілограм (!) пасти «Rucola Ricotta Cherry» (174 грн). Вам принесуть гору, яку можна буде поділити на яку-завгодно компанію.


Або скуштуйте піцу «Parma Latte» (87 грн), у якій поєднались парма-шинка, броколі та сир маскарпоне. Доповніть її склянкою анісового лимонаду.


А на десерт раджу обрати чізкейк «New Yorker» (53 грн). Я пам’ятаю, на класику тут не претендують, але він таки класичний. А до нього додайте велику чашку «Latte Macchiato» (39 грн).
 
Отже, цікаві місця у Львові можна знайти не лише там, де їх звикли шукати туристи. Варто лише звернути на незнайому вуличку, проїхати зайву трамвайну зупинку чи зупинитись поблизу великого ресторану на виїзді з міста. І вам відкриється кардинально інший бік смачного Львова. Варто зауважити, що цей список охопив далеко не всі смачні «нецентральні» місця, а тому у вас залишається ще багато простору для гастрономічних відкриттів.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеРесторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

В этом году престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь» будет проводиться в Украине уже во второй раз

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"