Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Гід закладами Львова за межами туристичного середмістя

31 Авг, 2016
Гід  закладами Львова за межами туристичного середмістя

Не площею Ринок єдиною…

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Львів – місто туристичне. Цей факт творить значний вплив на його ресторанну культуру. Тисячі гостей часто обмежують себе певними маршрутами, однак тут є багато цікавого і в інших районах міста. Цей гід допоможе знайти варті уваги заклади, що перебувають за межами туристичного середмістя

Ресторан «Голодний Микола»,  вул. Стрийська, 352


Без перебільшень, «Голодний Микола» – найбільший у світі ресторан галицької кухні. Ця величезна територія просто створена для сімейних свят. А її оздоблення та страви лише підсилюють враження.


У «Голодному Миколі» діє культ імені Микола. Його щасливих власників фотографують для музею Микол, вітають, особливим чином обслуговують та пропонують різноманітні бонуси. Але не переймайтесь, якщо ви не Микола – смачно все одно буде. 

Багато цікавого у «Голодному Миколі» є й для дітей – великий дитячий майданчик ззовні й окрема дитяча зона всередині, а також – міні-зоопарк. Ще одна атракція «Миколи» – подвійне озерце, частина якого перебуває на вулиці, а інша – прямо всередині залу ресторації. Саме в ньому плаває жива форель, яку ловлять сачком, готують і одразу ж подають до столу.


Раджу скуштувати рибку. Варіантів її приготування багато, але пструг (форель) з п’єца в сметані з білими грибами (190 грн) – це вибух смаку. Ніжна риба в поєднанні з насиченим смаком білих грибів справляє неабияке враження. Не поспішайте додавати лимон – вершкового соусу буде більш ніж достатньо.


Якщо ви не любите рибу, спробуйте журек із копченостями та білою ковбаскою (60 грн). Це – білий борщ на заквасці. На смак він зовсім не кислий, а безліч його додатків, включно з м’ясом, чудового гармоніюють. Подають його у спеціальній хлібній посудині.


Запивати всі ці наїдки пропоную пивом «Кумпель», наприклад, світлим галицьким (33 грн / 0,5 л). Адже саме біля «Голодного Миколи» знаходиться одна з кумпельових пивоварень.​

«Багет», вул. Чупринки, 68


Пекарня-кав’ярня-кафе? А якщо роздивитись меню, то ще й ресторан. Така кількість поєднань не псує «Багет». Річ у тім, що тут діє декілька зал. Одна з них – ресторанна, з окремим меню. 


Замовити страви з нього ви можете у будь-якій частині закладу. Саме так ми і зробили. Обрали столик в першій залі, біля вітрини зі спокусливою випічкою.


Обід почали з м’яса – медальйонів з яловичини під соусом деміглас із запеченими овочами (148 грн). Медальйони були соковитими, а от з овочами варто бути обережними – вони лиш злегка обсмажені. І якщо солодкий перець, баклажан, цукіні та помідор це зовсім не псує, то цибуля може зіпсувати ваші плани на вечір.


Окрім м’яса мені вдалось скуштувати десерт «Сент Оноре» (55 грн). Це кульки з пісочного тіста, всередині яких виявився карамельний соус (зауважу, що не надто солодкий), а ззовні – крем з маскарпоне. Смакує дуже ніжно й зовсім не перебільшено солодко. Доповніть його м’ятним чаєм (45 грн).


У «Багеті» атмосфера красивої булочної. Туди варто йти зранку, щоби поснідати або захопити смачну свіжу випічку для рідних та близьких.

«Ієрусалим», вул. Мечнікова, 39


Справжнє єврейське кафе. Без бутафорії та карнавалу. Тут вас нагодують як у турботливої єврейської матусі – смачно і більш ніж автентично. «Ієрусалим» пропонує їжу «кошер-стайл», тобто не кошерну за усіма умовами, але дуже близьку й подібну до неї. Кафе здивує вас усім. Від старого будинку з обвитим рослинами входом, до інтер’єру, що справляє враження, наче вас пустили до себе додому.

 
І вас таки пустили, бо тут усе пов’язане з історією родини, що володіє закладом. Від вишитих бабусею власниці картин на стінах, до рецептів, що досі супроводжують чи не кожне родинне свято.

 
Куштувати раджу сезонну закуску «7.40»  (74 грн). У ній і баклажанові рулетики, і перці на грилі, і баклажани на грилі під кунжутною пастою – тхіною, і перці в кисло-солодкому соусі, і навіть ікра по-одеськи.

 
А ще обов’язково скуштуйте хумус (40 грн) – пасту з перетертого турецького гороху – нуту, з додаванням спецій та кунжутної пасти тхіна.

«Tarta by Mrs. Greenwich», вул. Пекарська, 24


«Tarta» – львівський представник закладів мережі «by Mrs. Greenwich». Тут готують європейські страви, але без претензії на автентичність. Переосмислюють їх на власний смак. Кажуть, що готують так, як би готували вдома, для своїх гостей. І куштуючи страви, я в це вірю. 


Насправді, наповнений милими і зворушливими дрібницями тут ще й інтер’єр: листівки, декор, квіти. Усе справляє враження гостинної їдальні вашої улюбленої тітоньки чи бабусі. Дитяча зона лише підкріплює це враження.


А коли вже отримуєш свої страви, то переконуєшся: так, тебе тут люблять. Пасту, наприклад, подають величезними порціями у великій сковорідці. Замовити можна цілий кілограм (!) пасти «Rucola Ricotta Cherry» (174 грн). Вам принесуть гору, яку можна буде поділити на яку-завгодно компанію.


Або скуштуйте піцу «Parma Latte» (87 грн), у якій поєднались парма-шинка, броколі та сир маскарпоне. Доповніть її склянкою анісового лимонаду.


А на десерт раджу обрати чізкейк «New Yorker» (53 грн). Я пам’ятаю, на класику тут не претендують, але він таки класичний. А до нього додайте велику чашку «Latte Macchiato» (39 грн).
 
Отже, цікаві місця у Львові можна знайти не лише там, де їх звикли шукати туристи. Варто лише звернути на незнайому вуличку, проїхати зайву трамвайну зупинку чи зупинитись поблизу великого ресторану на виїзді з міста. І вам відкриється кардинально інший бік смачного Львова. Варто зауважити, що цей список охопив далеко не всі смачні «нецентральні» місця, а тому у вас залишається ще багато простору для гастрономічних відкриттів.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Вино у Львові – рекомендуємо 10 закладів Вино у Львові – рекомендуємо 10 закладів

Як відомо, істина в вині. Де у Львові найбільший вибір цього напою –все в нашому матеріалі

36По: дім нової української кухні, 200 тон води та чому тут  «їде дах» 36По: дім нової української кухні, 200 тон води та чому тут «їде дах»

Нещодавно у місті з’явився претендент на першість в подачі нової української кухні. Все, що ви хотіли знати про ресторан 36По – в нашому матеріалі

Куди піти у вікенд 20-22 липня у Львові?Куди піти у вікенд 20-22 липня у Львові?

Вихідні 20-22 липня як ніколи щедрі на різноманітні події на будь-який смак: як гастрономічні, так і танцювальні і пізнавальні. Про кожну з них читайте у нашому матеріалі.

Нові заклади Львова. Рекомендуємо у липніНові заклади Львова. Рекомендуємо у липні

Ресторан з балканським колоритом, зміна вектора у закладі в центрі міста та свій власний порт Львова – усе в нашій добірці

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!