Що таке «Блідий москаль», «Кривава Маруська», «Кіно і німці»? Як гармонійно поєднати алкоголь, німецьку кухню та створити особливу атмосферу? За відповідями ми вирушили до оновленого ресторану «Фляшка Кляйна»
Що таке «Блідий москаль», «Кривава Маруська», «Кіно і німці»? Як гармонійно поєднати алкоголь, німецьку кухню та створити особливу атмосферу? За відповідями ми вирушили до оновленого ресторану «Фляшка Кляйна»
Легенда про Фелікса Кляйна
Фелікс Кляйн був німцем, який займався точними науками: математикою та фізикою, але не тільки. Історія цієї постаті у Львові почалась тоді, коли власник ресторану знайшов на блошиному ринку в Європі щоденник Кляйна, в якому були не тільки формули та розрахунки, а й рецепти. А назва «Фляшка Кляйна» походить від винаходу Фелікса: поверхні, яка починається там, де закінчується. Саме її ми і бачимо на логотипі ресторану. Подейкують, що саме таку форму мають чорні діри у космосі.

Фелікс наливає
Весь спектр алкоголю, від легкого до міцного, тут можна спробувати за досить демократичними цінами. Ресторан працює в партнерстві з магазином «Світ напоїв», тому тут діє послуга cork fee: тобто ви можете придбати пляшку алкоголю за ціною магазину і випити (за символічну доплату).
Коктейльну карту допомагали складати хлопці з «Клубу-школи Світ Напоїв». Класичні напої набули авторської інтерпретації. Наприклад, до коктейлю Margarita додали свіжість огірка, що надало легкості та справжнього смаку літа. Окрім того, неможливо не відмітити креативний підхід до назв коктейлів.
Я спробувала три коктейлі. «Бйорн залізнобокий» – на основі лікеру Jägermeister з додаванням настоянки Becherovka та енергетика Burn. Присутність енергетику одразу означає, що опісля нього спати точно не захочеться.

«Віскі сауер» – лимонний мікс, білок, бурбон та цукровий сироп. Цей коктейль – претендент на статус мого улюбленого. З нього варто починати вечір. Білок додає густини, а міцність бурбону освіжає.

«Блідий москаль» – кавовий лікер, горілка, збиті вершки, кориця. Класика – це завжди актуально. П’ється легко, має приємний кавовий післясмак, який чудово балансується ніжністю вершків.

Зверніть увагу: при бажанні коктейлі можна зробити безалкогольними, а ще замовити будь-який коктейль, якого нема в меню.
Фелікс пригощає
Кухню закладу важко визначити одним напрямком. Але основу складають страви німецької кухні: багато м’яса та різноманіття закусок.
Вибір редакції: шпинатні млинці з лососем та крем-чізом (164 грн). Яскрава та мальовнича подача, вдале поєднання млинців та риби, що доповнюється ніжним сирним кремом.

Серед салатів є варіанти з рибою, м’ясом, прошуто. Я обрала салат з печеною грушею (79 грн): помідори чері, пекінська капуста, маслини, крем-чіз, заправлений медово-лимонним дресінгом. Груша у салаті – це щось незвичне та непересічне.

Дошка ковбасок (240 грн): мюнхенські, альпійські, баварські. Подаються з аджикою, гірчицею та печеною картоплею. Ситний та безпрограшний варіант для великої компанії.

Зверніть увагу: для ресторану варять особливе пиво за рецептом зі щоденника Фелікса Кляйна.
Як основну страву рекомендуємо: томлену телятину з овочами та печеною картоплею (96 грн). М’ясо, правильної прожарки, добре смакує з овочами.

Фруктовий мікс з медом та адигейським сиром (50 грн). Вершковий смак сиру прекрасно гармоніює з фруктами та медом. Чудова альтернатива звичним десертам.

Зверніть увагу: в обідній час (з 13 до 16 год) діє знижка 20% на все меню.
Помешкання Фелікса Кляйна
У закладі панує класичний стиль інтер’єру: витримані темні кольори, дерев’яні меблі. Ніби ми опинились у кабінеті, де досі працює Фелікс Кляйн. Цікавим рішенням є міжкімнатні шафи з пляшками різноманітного алкоголю, який можна замовити у будь-який момент. Присутня велика кількість раритетних речей з особистої колекції власника: картини, друкарські машинки, маятники та інше.

Умовно заклад можна розділити на чотири зони, в яких зручно можуть розміститись різні компанії. Також є можливість усамітнення у vip-залі невеликим бенкетам до 14 чол.


Протягом всього літа працює тераса. Затишок внутрішнього дворику, близькість до Оперного театру – локація дуже вигідна.
Фелікс розважає
Нещодавно у ресторані започаткували традицію вечорів, присвячених різним видам алкоголю. Вже відбулись зустрічі, присвячені Martini, Закарпатському шампанському та вечірка лікерів Mozart, приурочена до фестивалю музики у Львові. У планах закладу регулярні атракції такого формату.

Висновки
Якщо ви поціновувач якісного алкголю, то запам’ятайте адресу цього закладу. Тут витримано ідеальні пропорції ціна-якість. Меню ресторану добре продумано під різноманітні алкогольні напої. І якщо ви в пошуку компанії – не роздумуючи, завітайте до Фелікса. Він завжди радий гостям.
Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android