Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Відкриття року»
Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Відкриття року»
Кафе «Delicateka», Львів

Найбільша кількість бургерів, які були розроблені і виготовлені одночасно – 180 штук.
Вивели розділ хот-догів з меню, щоб відкрити поруч ще один заклад – «Rock'n'Dogs».
Тут ніколи не виступав і не виступить DJ.
Перша бургерна, що зварила лімітоване пиво за власною рецептурою «Burgerman».
Три найкрасивіші дівчини Львова працюють тут: Ліза, Надя і Марта. Від них неможливо відірвати очей.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Tante Sophie», Львів

• «Tante Sophie» (в перекладі з франц. Тітонька Софі) – це затишне кафе в кращих традиціях Провансу.
• У ресторані подають французькі делікатеси – равликів і жаб'ячі лапки.
• Равликів подають під 12-ма різноманітними соусами.
• Сині двері закладу стали обов'язковим атрибутом для безлічі фотосесій.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Ronin», Київ

Ресторан «Ronin» знаходиться на місці колись легендарного ресторану «Токіо». У спадок дісталася значна за розмірами територія і унікальна за конструкцією будівля, спроектована японським архітектором Кійофумі Окамото.
Один з перших ресторанів кухні Nikkei в Києві.
Ronin – один з найбільш технологічно підкованих закладів столиці. Під заготівельні цехи відведено цілий поверх.
На кожному з двох рівнів ресторану встановлений тепан гриль. Приготування страв з його допомогою – не лише видовищний процес, а й візуалізація багаторічних кулінарних традицій.
Влітку у внутрішньому дворику щовихідних проходять пікніки.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Остання Барикада», Київ

• На території «Останньої Барикади» діє Музей трьох революцій: Студентської на граніті 1990 року, Помаранчевої 2004 і Революції Гідності 2013. У ньому представлені унікальні артефакти – від реглана Олеся Донія до термоса Мустафи Найєма. Про них вам детально розкажуть на екскурсії, яку проводять для тих, хто потрапив «на барикади» вперше. Закінчується екскурсія біля фрагменту Печерських воріт XVIII століття, на місці яких знаходилася найдавніша остання барикада киян – Лядські ворота.
• Всі страви і напої – лише з українських продуктів. Тут можна спробувати херсонські устриці з українською чорною ікрою, закарпатські сири та багато іншого. Бар 100% український: від пива і ратафій до вина, кальвадосу і джину.
• Три найпопулярніші страви: борщ зі здобною булкою, шмат індички і Chicken Kyiv.
• В одному із залів розташована велика бібліотека сучасної української літератури для гостей. Придбати книги можна в магазині «ОБ». Найбільшим попитом користуються книги про Україну англійською.
• В «Останній Барикаді» п'ять барів, один з них переводить гостей в таємний зал.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «BARVY», Київ

• Кожна деталь в «BARVY» – посуд, меблі, елементи оздоблення та предмети декору – створені руками українських майстрів.
• Шеф-бармен Назар Макаров, срібний призер чемпіонату Angostura Cocktail Challenge, розробив для «BARVY» авторську карту коктейлів на основі ендемічних українських настоянок і сиропів.
• В меню ресторану приділено особливу увагу стравам з дичини. Оленина, м'ясо дикого кабана чи косулі потрапляють на кухню безпосередньо – власники ресторану запеклі мисливці.
• Територія ресторану «BARVY» – сучасний арт-простір: інтер'єр прикрашають картини, скульптури та інсталяції українських майстрів. Щотижня в ресторані проводять музичні вечори, літературні читання або модні покази. Щоб стати їх гостем, досить просто забронювати столик.
• У вересні 2016 року шеф-бармен Назар Макаров і бренд-шеф «BARVY» Сергій Байсаревич посіли перше місце в конкурсі з фудпейрінгу серед кращих ресторанів і барів столиці, організованому BarmanDictat.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «CHI», Київ

• У індокитайській культурі слово «CHI» уособлює космічну або духовну енергію, дихання.
• У дизайні сплелися культури колоніального Китаю, Лаосу, Мексики, використані елементи арт-деко, сучасної класики і лофт.
• Біля входу гостям відкривається дивовижна картина – точна копія теракотової армії (спадщина китайської культури, фігури воїнів, які символізують армію, яка зіграла вирішальну роль у формуванні китайської держави), виготовлені за спеціальним замовленням в Китаї.
• У ресторані встановлено унікальну звукову система.
• Коктейльну карту склав Кароліс Урбонавічус (Лондон). Він працював в таких знаменитих барах, як Chiltern Firehouse, Mr.Fogg's, відвідувачами яких були Ума Турман, Кейт Мосс, Наомі Кемпбелл та інші знаменитості.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «R E E F», Київ

• У ресторані проводять спеціальні вечори, коли готують шеф-кухарі, чиї ресторани відзначені зірками Michelin.
• У закладі можна замовити будь-яку рибу зі свіжого улову. Її приготують на пару, на сковороді, на грилі або су-від.
• Тунець в «R E E F» привозять зі Шрі-Ланки.
• Ресторан часто використовують як майданчик для різних заходів: показів, презентацій, вечірок.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Mozgi Bar & Shop», Київ

• Заклад починається з магазину, де можна придбати майки, футболки, світшоти, шорти, сукні та кепки з логотипами і без них.
• Дизайн інтер'єру виконаний в стилі стімпанк. Це один із напрямів наукової фантастики, який моделює цивілізацію, що досконало засвоїла механіку і технології парових машин. Тут повністю стирається межа між сьогоденням і майбутнім.
• На території закладу знаходиться власна студія звукозапису.
• Фішкою меню є м'ясо страуса, яке пропонують спробувати в салаті у вигляді паштету, стейка і навіть бургера.
Більше про заклад читати тут.
Раменна «Noodle vs Marketing», Київ

• На сайті «Noodle vs Marketing» кожен охочий може спостерігати за раменною в режимі живого часу.
• У закладі щодня їсть від 80 до 200 осіб.
• За півроку було виготовлено 12000 порцій рамена, що дорівнює 2,5 тоннам локшини.
• Кожен може взяти участь в змаганні, яке полягає в тому, щоб якомога швидше з'їсти 2 кг рамену. Той, хто поб'є рекорд – отримає порцію безкоштовно.
Більше про заклад читати тут.
Хачапурна «МАМА Мана», Київ

• Для ресторану домашній сир сулугуні для хачапурі робить невелика грузинська ферма за традиційними рецептами. Все як в Грузії, але під Києвом.
• У винній карті 55 видів виключно грузинського вина.
• За місяць в «МАМА Мана» відкривають більше 1000 пляшок вина.
• Хінкальщик Сосо Єліава за освітою хореограф, а сомельє Каха Дгебуадзе 12 років професійно грав у футбол.
• Одного разу в «МАМА Мана» намагалися забронювати столик на ім'я Волдеморт. Ми нагадали, що це ім'я не можна називати і записали столик на ім'я Влад.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «BAO», Київ

• Величезний довгий стіл, який прикрашає основний зал ресторану – найдовший у Східній Європі. За ним можуть розміститися близько п'ятдесяти гостей.
• Стелю прикрашає інсталяція луски дракона, що пірнає в водоспад. Це ручна робота кераміста Сергія Горбаня.
• Одна з найскладніших страв в меню – качка по-пекінськи. Щоб отримати необхідний рівень жиру, її висушують при певній температурі від 24 до 48 годин.
• ВАО DJ WEEK – сети від кращих dj's країни без перерв у будні дні. Сім днів в тиждень.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Гра з вогнем», Київ

• Ресторан знаходиться в будівлі спорудженій 1911 року. Вона належала синові одного з найбільших цукрозаводчиків – Іллі Заксу. Тут знаходилися вишукані апартаменти, художні майстерні, а на першому поверху був банк. Після пожежі в 1920-х роках будинок сильно постраждав, вціліло лише сховище банку та фасад будівлі. Сьогодні на тому місці, де раніше зберігали гроші, знаходиться камерний зал.
• Силу вогню в ресторані уособлюють величезна люстра над баром, серветки і обпалені столові прибори.
• Головна дійова особа – Олександр Якутов (в минулому шеф-кухар ресторану «ХРЯК дім Пива та м'яса» в Чернігові).
• У закладі є шефський стіл, за яким Олександр проводить дегустації і вечері для гостей.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Dizyngoff», Одеса

• Меїр Дізенгоф (перший мер Тель-Авіва), на честь якого був названий ресторан, жив і працював в Одесі.
• За півроку роботи тут продали півтонни ізраїльського кускусу.
• Тут немає ізраїльської кухні.
• У закладі звучить найновіша і найнезвичайніша музика.
• Шеф-кухар, Ніка Лозівська, шість років навчалася в Парижі.
Більше про заклад читати тут.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android