Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»
Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»
Ресторан «Vintage Nouveau», Львів

• У 2016 році винотека ресторану стала власницею "бокалу" Знак Досконалості авторитетного американського видання Wine Spectator.
• Тут було відкрито перший у Львові справжній винний погріб.
• Винотека та винний погріб налічують понад 400 видів вина зі всього світу.
• Вже тричі фіналіст Національної Ресторанної премії СІЛЬ® у номінаці «Ресторан з найкращою винною картою».
• Шеф-сомельє ресторану увійшла в півфінал всеукраїнського конкурсу «Кращий сомельє України 2015».
Більше про заклад читайте тут.

• «Валентино» – перший ресторан італійської кухні у місті Лева.
• За час існування тут відбулося 999 освідчень.
• Це перший ресторан з дитячою кімнатою у Львові.
• Ресторан відвідало 100 зірок України та зірок світового значення.
• Рекорд ресторану продажів – 22,5 л.«Prosecco» за день.
Ресторан «De Vine» (Edem Resort & SPA), с. Стрілки

• Вина зберігаються у винній шафі бренду Liebherr, яка одночасно є вітриною ресторану.
• В Edem Resort & SPA нараховується 350 позицій вин.
• Тут можна скуштувати 4 ексклюзивні вина з колекції 5 великих вин Бордо (Grands vins de Bordeaux): Chаteau Margaux, Chаteau Latour, Chаteau Lafite-Rothsсhild, Chаteau Mouton-Rothschild.
• Меню ресторану вдало підібране шеф-кухарем для дегустації вин та отримання задоволення від смаку вишуканих страв.
Ресторан «Москва», Київ

• За один вечір гості замовили 100 пляшок шампанського Moet & Chandon.
• Один з гостей вирішив винагородити офіціанта, залишивши йому "на чай" $ 2000.
• Після гучного відкриття інтерес публіки до нового ресторану був настільки величезним, що всі столи були заброньовані на місяць вперед.
• Одного разу компанія весь тиждень поспіль бронювала весь караоке-зал.
• Гастрономічна концепція ресторану – мікс трьох напрямків: італійського авторського, японського та українського. Перша трійка найбільш популярних страв: тартар з тунця з трюфельною заправкою, томатами черрі і авокадо, палтус під креветочно-манговим соусом з італійськими овочами та маринована телятина, обсмажена на грилі.
• Ресторан «Москва» другий рік поспіль виходить у фінал Національної Ресторанної премії СІЛЬ®.
Більше про заклад читайте тут.
Ресторан «Bottega.Wine & Тapas», Київ

• Заклад відкрився в 2015 році і вже вдруге потрапляє в фінал Національної Ресторанної премії СІЛЬ®.
• Вина Іспанії домінують у винній карті і навіть входять до складу коктейлів.
• У ресторані провели 4 винних курси та десятки майстер-класів.
• За вино відповідає Захар Уманський – кращий сомельє Ізраїлю 2001 року, єдиний сомельє в Україні, що стажувався в ресторані з трьома зірками Michelin.
• Іспанське посольство не лише постійні гості, але і постачальники деяких продуктів.
Більше про заклад читайте тут.
Ресторан «Пантагрюель», Київ

• Навпроти ресторану встановлено пам'ятник коту Пантюші, який жив тут (київські екскурсоводи іноді називають його котом Ярослава Мудрого).
• Тут готують італійську домашню пасту вже 20 років.
• У закладі знаходиться один з перших винних погребів в Києві. Вже 14 років діє традиція проведення регулярних винних фестивалів.
• Серед персоналу багато старожилів. Бармен працює вже 17 років.
• Змінилося покоління гостей. Деяких пам'ятають ще маленькими, тепер вони приходять зі своїми дітьми.
Більше про заклад читайте тут.
Ресторан «Lavinia», Київ

• Наступного року ресторан святкуватиме 10-тиріччя.
• Це винний бутік-ресторан, усі вина можна продегустувати без додаткових націнок. Кожен сезон розробляється меню, страви якого максимально поєднуються з вином.
• Сюди приїжджають багато міжнародних представників виноробів з усього світу. Один гість з Італії сказав, що ніколи на батьківщині не пробував такого смачного «Тірамісу» як тут.
• Під час відкриття винний бутік-ресторан належав до європейської мережі Lavinia в Іспанії, Франції і Швейцарії. Концепція закладу і дизайн виконані згідно стандартів франко-іспанських партнерів.
• Винна карта ресторану налічує понад 1000 найменувань. Основний акцент зроблено на ексклюзивній колекції вин з Франції, Італії, Іспанії та країн Нового світу.
Ресторан «Beef. Мeat & Wine», Київ

• Одного разу гостю подали вино Chateau Latour. Вартістю більше двох тисяч доларів за пляшку. Чоловік, який замовив його, зробив тільки один ковток і сказав: "Я не буду це пити. Невдалий рік. Принесіть еспресо і розрахуйте".
• Ресторан відвідали такі знаменитості, як Гаррі Кімович Каспаров і прем'єр-міністр ОАЕ.
• Для відкритого гриля «Parilla» використали 50 000 кг вугілля, це цілий з/д вагон.
• Було продано більше 150 000 пляшок вина. Якщо поставити їх один на одного, вийде вежа в 16 разів вища за «Empire State Building».
Більше про заклад читайте тут.
Винний бар «Vinsanto Wine Bar», Київ

• Фіналіст Національної Ресторанної премії СІЛЬ® вже третій рік поспіль.
• Тут нетипова винна карта. Перевагу надали маловідомим маркам, які не поступаються за якістю.
• У закладі регулярно проводять тематичні дегустації для знайомства гостей з новими сортами вин.
• У закладі є люстра з келихів і мідна ванна з льодом, у якій охолоджується шампанське.
Більше про заклад читайте тут.
Ресторан «Fratelli», Одеса

• Переможець Національної Ресторанної премії СІЛЬ® 2015 номінації «Кращий ресторан національної кухні».
• З часу відкриття ресторан співпрацював з трьома італійськими шеф-кухарями.
• Уже не перший рік «Fratelli» є одним з генеральних спонсорів «Одеського міжнародного кінофестивалю».
• Жоден з гостей ресторану не залишився без приємного компліменту.
• Дворик ресторану «Fratelli» – це маленький куточок Італії в самому серці Одеси.
Більше про заклад читайте тут.
Ресторан «Wine Club», Харків

• Wine Club має архітектурне значення і є єдиним в Харкові винним погребом, що зберігся з XIX століття.
• Двоповерхова будівля під №44, розташована на цій вулиці з кінця 90-х років XIX століття, належала найбільшому виноторговцю, що емігрував з Франції А.А. Лемеру. Він налагодив постачання справжніх французьких вин в бочках до Харкова. Невдовзі став найвідомішим виноторговцем того часу, заснувавши фірму «Лемер' і Ко», яка стала офіційним постачальником вина у царський двір.
• У 2014 році в погребі, який сам Лемер використовував для зберігання вина, був обладнаний «Wine Club», що зберіг всю архітектуру, дух і атмосферу того часу.
• У закладі продовжені традиції Лемера, але в сучасному вигляді.
• У 2015 році «Wine Club» став фіналістом Національної Ресторанної премії СІЛЬ® в Номінації «Ресторан з кращого винною картою».
«Coast Restaurant & Lounge» , Дніпро

• Заклад розташований на Дніпровській набережній, яка вважається найдовшою в Європі.
• Страви від шеф-кухаря представлені різними кулінарними традиціями світу в авторській інтерпретації.
• Тут завжди звучить lounge - музика, здатна створювати настрій і відволікати від повсякденних турбот.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android