Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Фіналісти Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»

04 Ноя, 2016
Фіналісти Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»

Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Ресторан з найкращою винною картою»

Ресторан «​Vintage Nouveau»​, Львів

 

• У 2016 році винотека ресторану стала власницею "бокалу" Знак Досконалості авторитетного американського видання Wine Spectator.
• Тут було відкрито перший у Львові справжній винний погріб.
• Винотека та винний погріб налічують понад 400 видів вина зі всього світу.
• Вже тричі фіналіст Національної Ресторанної премії СІЛЬ® у номінаці «Ресторан з найкращою винною картою».
• Шеф-сомельє ресторану увійшла в півфінал всеукраїнського конкурсу «Кращий сомельє України 2015».

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Валентино», Львів


• «Валентино» – перший ресторан італійської кухні у місті Лева.
• За час існування тут відбулося  999 освідчень. 
• Це перший ресторан з дитячою кімнатою у Львові. 
• Ресторан відвідало 100 зірок України та зірок світового значення.
• Рекорд ресторану продажів – 22,5 л.«Prosecco» за день.​

Ресторан «De Vine» (Edem Resort & SPA), с. Стрілки


• Вина зберігаються у винній шафі бренду Liebherr, яка одночасно є вітриною ресторану. 
• В Edem Resort & SPA нараховується 350 позицій вин. 
• Тут можна скуштувати 4 ексклюзивні вина з колекції 5 великих вин Бордо (Grands vins de Bordeaux): Chаteau Margaux, Chаteau Latour, Chаteau Lafite-Rothsсhild, Chаteau Mouton-Rothschild.
• Меню ресторану вдало підібране шеф-кухарем для дегустації вин та отримання задоволення від смаку вишуканих страв.

 Ресторан «Москва», Київ

 

• За один вечір гості замовили 100 пляшок шампанського Moet & Chandon.
• Один з гостей вирішив винагородити офіціанта, залишивши йому "на чай" $ 2000.
• Після гучного відкриття інтерес публіки до нового ресторану був настільки величезним, що всі столи були заброньовані на місяць вперед.
• Одного разу компанія весь тиждень поспіль бронювала весь караоке-зал.
• Гастрономічна концепція ресторану – мікс трьох напрямків: італійського авторського, японського та українського. Перша трійка найбільш популярних страв: тартар з тунця з трюфельною заправкою, томатами черрі і авокадо, палтус під креветочно-манговим соусом з італійськими овочами та маринована телятина, обсмажена на грилі.
• Ресторан «Москва» другий рік поспіль виходить у фінал Національної Ресторанної премії СІЛЬ®.

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Bottega.Wine & Тapas», Київ


• Заклад відкрився в 2015 році і вже вдруге потрапляє в фінал Національної Ресторанної премії СІЛЬ®.
• Вина Іспанії домінують у винній карті і навіть входять до складу коктейлів.
• У ресторані провели 4 винних курси та десятки майстер-класів.
• За вино відповідає Захар Уманський – кращий сомельє Ізраїлю 2001 року, єдиний сомельє в Україні, що стажувався в ресторані з трьома зірками Michelin.
• Іспанське посольство не лише постійні гості, але і постачальники деяких продуктів.

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Пантагрюель», Київ


• Навпроти ресторану встановлено пам'ятник коту Пантюші, який жив тут (київські екскурсоводи іноді називають його котом Ярослава Мудрого).
• Тут готують італійську домашню пасту вже 20 років.
• У закладі знаходиться один з перших винних погребів в Києві. Вже 14 років діє традиція проведення регулярних винних фестивалів.
• Серед персоналу багато старожилів. Бармен працює вже 17 років.
• Змінилося покоління гостей. Деяких пам'ятають ще маленькими, тепер вони приходять зі своїми дітьми.

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Lavinia», Київ


• Наступного року ресторан святкуватиме 10-тиріччя.
• Це винний бутік-ресторан, усі вина можна продегустувати без додаткових націнок. Кожен сезон розробляється меню, страви якого максимально поєднуються з вином. 
• Сюди приїжджають багато міжнародних представників виноробів з усього світу. Один гість з Італії сказав, що ніколи на батьківщині не пробував такого смачного «Тірамісу» як тут.
• Під час відкриття винний бутік-ресторан належав до європейської мережі Lavinia в Іспанії, Франції і Швейцарії. Концепція закладу і дизайн виконані згідно стандартів франко-іспанських партнерів.
• Винна карта ресторану налічує понад 1000 найменувань. Основний акцент зроблено на ексклюзивній колекції вин з Франції, Італії, Іспанії та країн Нового світу.

Ресторан «Beef. Мeat & Wine», Київ


• Одного разу гостю подали вино Chateau Latour. Вартістю більше двох тисяч доларів за пляшку. Чоловік, який замовив його, зробив тільки один ковток і сказав: "Я не буду це пити. Невдалий рік. Принесіть еспресо і розрахуйте".
• Ресторан відвідали такі знаменитості, як Гаррі Кімович Каспаров і прем'єр-міністр ОАЕ.
• Для відкритого гриля «Parilla» використали 50 000 кг вугілля, це цілий з/д вагон.
• Було продано більше 150 000 пляшок вина. Якщо поставити їх один на одного, вийде вежа в 16 разів вища за «Empire State Building».

Більше про заклад читайте тут.

Винний бар «Vinsanto Wine Bar», Київ


• Фіналіст Національної Ресторанної премії СІЛЬ® вже третій рік поспіль.
• Тут нетипова винна карта. Перевагу надали маловідомим маркам, які не поступаються за якістю.
• У закладі регулярно проводять тематичні дегустації для знайомства гостей з новими сортами вин.
• У закладі є люстра з келихів і мідна ванна з льодом, у якій охолоджується шампанське.

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Fratelli», Одеса


• Переможець Національної Ресторанної премії СІЛЬ® 2015 номінації «Кращий ресторан національної кухні».
• З часу відкриття ресторан співпрацював з трьома італійськими шеф-кухарями.
• Уже не перший рік «Fratelli» є одним з генеральних спонсорів «Одеського міжнародного кінофестивалю».
• Жоден з гостей ресторану не залишився без приємного компліменту.
• Дворик ресторану «Fratelli» – це маленький куточок Італії в самому серці Одеси.

Більше про заклад читайте тут.

Ресторан «Wine Club», Харків

 


• Wine Club має архітектурне значення і є єдиним в Харкові винним погребом, що зберігся з XIX століття.
• Двоповерхова будівля під №44, розташована на цій вулиці з кінця 90-х років XIX століття, належала найбільшому виноторговцю, що емігрував з Франції А.А. Лемеру. Він налагодив постачання справжніх французьких вин в бочках до Харкова. Невдовзі став найвідомішим виноторговцем того часу, заснувавши фірму «Лемер' і Ко», яка стала офіційним постачальником вина у царський двір.
• У 2014 році в погребі, який сам Лемер використовував для зберігання вина, був обладнаний «Wine Club», що зберіг всю архітектуру, дух і атмосферу того часу.
• У закладі продовжені традиції Лемера, але в сучасному вигляді.
• У 2015 році «Wine Club» став фіналістом Національної Ресторанної премії СІЛЬ® в Номінації «Ресторан з кращого винною картою».

«Coast Restaurant & Lounge» , Дніпро


• Заклад розташований на Дніпровській набережній, яка вважається найдовшою в Європі.
• Страви від шеф-кухаря представлені різними кулінарними традиціями світу в авторській інтерпретації.
• Тут завжди звучить lounge - музика, здатна створювати настрій і відволікати від повсякденних турбот.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

«Cinco de mayo»: горячие дни Мексики в Украине«Cinco de mayo»: горячие дни Мексики в Украине

Майские праздники совсем близко и мы уверены, что вы уже готовы к путешествию по Украине. Воспользуйтесь нашим гидом по мексиканским заведениям Киева, Одессы и Львова, где вас ждет зажигательный праздник и ледяная текила Jose Cuervo

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"