Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Найкращий рибний ресторан»
Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Найкращий рибний ресторан»
Ресторан «Bar Mushly», Львів

• З відкриття було продано 100 тисяч устриць.
• Випито 20 тис пляшок ігристого.
• В день народження ресторану ми пригощали гостей тортом в формі мушлі та ігристим.
• Рекорд поїдання устриць - двоє гостей на сніданок з'їли 70 штук.
• У нас близько 50 разів освідчувались у коханні.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «Золота форель», Коростів

• Форельне господарство, на базі якого відкрили ресторан було засноване в 1976 році.
• Одна рибка в природних умовах росте до 350 грам 1.5 року.
• За 5 років роботи ресторану ми продали 55 тонн риби.
• За цей період нас відвідало 500000 тисяч гостей.
• 8 гостей так захоплювалися риболовлею, що в прямому сенсі слова стрибали за рибою в озеро.
Ресторан «Daily Fish Café», Київ

• За 11 місяців ресторан відвідало 62272 гостя.
• З дня відкриття було продано 4728,7 кг мідій.
• Тут було продано 11606 устриць.
• За час роботи ресторану куплено 4257 пляшок вина
• У закладі подарували 1031 пляшку вина.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «РИБАLOVE», Київ

• «РИБАLOVE» - це найбільший і технологічніший рибний ресторан в Східній Європі.
• У «РИБАLOVE» є 18 каскадних акваріумів для крабів і лобстерів і 3 льодові вітрини для устриць і риби.
• У будь-який з днів в «РИБАLOVE» можна знайти мінімум 25 видів охолодженої екзотичної риби з різних точок світу: тут можна замовити баррамунді, рибу-папугу, рибу-місяць, камбалу тюрбо, мексиканського Луціана і так далі. За бажанням гостей їх готують на пару, смажать з овочами або ж запікають в солі.
• Стіна «РИБАLOVE» викладена з раковин від устриць, які гості з'їли за 1 місяць Crab's Burger Open Air влітку 2014 ого.
•У «дорогому» рибному ресторані «РИБАLOVE» уха з тріски і лосося, велика камбала-плейс на грилі і напій обійдуться вам в 98 гривень. Якщо ви прийдете на ланч.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «Икра», Київ

• Заклад бере участь у премії СІЛЬ® вже вчетверте.
• Тут продали більше 10.000 устриць.
• Одного разу гість забронював весь ресторан, щоб зробити своїй дівчині пропозицію.
• У ресторані є персонал, який працює з дня відкриття. А це понад 11 років.
• Одного разу гість сам захотів приготувати лобстера з акваріума. Разом з шеф-кухарем, крізь сміх, йому вдалося це зробити.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «IBSEN», Київ

• У IBSEN Ви скуштуєте устриці «першої води», що доводить високу якість продукту.
• Насьогодні в IBSEN подано вже 7500 делікатесних молюсків.
• Свою назву IBSEN отримав на честь Генрика Юхана Ібсена - знаменитого норвезького драматурга і засновника першого національного норвезького театру.
• Шеф-кухар IBSEN закуповує свіжовиловлених лосось і оселедець у своїх старих друзів: норвезьких рибалок з міста Ларвік - порту західного берега затоки Бохус.
• Інтер'єр IBSEN створив Сергій Махно. Це пряме відображення самої Скандинавії: різної, неординарної, але затишної і неформальної.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «REEF», Київ

• У ресторані проводять спеціальні вечори, на яких готують шеф-кухарі, чиї ресторани відзначені зірками Michelin.
• У закладі можна замовити будь-яку рибу зі свіжого улову. Її приготують на пару, на сковороді, на грилі або су-від.
• Тунця в «R E E F» привозять зі Шрі-Ланки.
• Ресторан часто використовують як майданчик для різних заходів: показів, презентацій, вечірок.
«Kotelok. Бар мидий», Одеса

• За весь серпень гості з'їли 4 тонни мідій.
• Тут є унікальна і найбільша в Одесі вітражна стеля. Робота художниці й дизайнерки Маші Реви.
• Інтер'єр - робота дизайнера Йови Ягер і студії «Kleydesign»
• Одного разу, один гість з'їв поспіль три казанки мідій (1 казанок = 1 кг мідій).
• «Kotelok. Бар мидий »- єдине місце в центрі Одеси, де на відкритому грилі, прямо на вуличній терасі, готують гарячі обіди з димком.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «Di Mare», Одеса

• За 6 років існування ресторан продав 28,7 тонн риби.
• Щонеділі шеф-кухар ресторану пригощає гостей своєю новою стравою
• «Di mare» має найбагатший асортимент чорноморської риби в Одесі.
• Шеф-кухар ресторану «Di Mare» вміло поєднує нові технології приготування страв з одеським кулінарним колоритом. Наприклад: смажена барабулька і сарган за класичним рецептом, а також копчені устриці з бальзамічною ікрою.
• Ресторан завжди святкує свій День народження зі своїми гостями.
Ресторан «Бабель Фиш», Одеса

• Брав участь в Національній Ресторанної премії СІЛЬ® тричі.
• За час існування ресторану було продано 4 тонни риби.
• За один день було випито алкоголю більше, ніж за весь рік.
• Щорічно приймає журі Одеського міжнародного кінофестивалю.
• Одного разу з вітрини намагалася зістрибнути риба.
Прочитати більше про заклад тут.
Ресторан «Fish&Fusion», Полтава

• У ресторані є зелена стіна зі свіжих рослин, утримання якої коштує 5000 доларів на місяць.
• 100 літрів рідкого азоту витрачаємо щомісяця на приготування страв
наявність в магазині гурме лавки
• Бренд-шеф Стефано Антоніоллі в минулому сезоні встановив для себе обмеження в кольорі. Тобто меню поділялося на кілька кольорів: фіолетовий, червоний, білий. У рамках меню, він міг використовувати продукти виключно цих кольорів.
• Найпростіша страва в меню ресторану - "fish & chips" - насправді найскладніша в приготуванні. Адже кухарі спочатку чистять їх від луски, потім виймають пінцетом всі кістки, фільтрують і лише тоді починається основне приготування. На місяць, в середньому, близько 10-ти кг карасиків піддається цьому процесу.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android