Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Найкращий ресторан української кухні»
Ми зібрали цікаві факти про фіналістів Національної Ресторанної премії СІЛЬ®. Номінація «Найкращий ресторан української кухні»
Ресторан «Сім поросят», Львів

• Неповторний стиль ресторану переносить гостей у казкову дерев'яну хату, побудовану без єдиного цвяха.
• Кухня славиться відомою стравою від шеф-кухаря – «Молочне порося».
• Неповторної атмосфери надає лялька-мотанка. За легендою, якщо до неї доторкнутися, здійсняться найзаповітніші мрії.

• Дворазовий фіналіст Національної Ресторанної премії СІЛЬ®.
• Близько 100 000 цеглин періоду австро-угорського і польського правління закладено в стіни ресторану.
• У «Старому млині» зробили понад 2 тисячі пропозицій руки і серця.
• Заклад відвідали понад 900 світових знаменитостей.
• «Старий млин» володар двох нагород «Ревізора».
• Тут зібрано понад 3 тисячі музейних експонатів.

• Переможець Національної Ресторанної премії СІЛЬ® в 2015 році в номінації «Найкращий ресторан української кухні».
• Щорічно «Грибова хата» б'є свій рекорд з видачі борщу.
• Місцевим самогоном зігріли аж дві тисячі сноубордистів і лижників.
• У ресторані зроблено понад мільйон фотознімків.
• Музей «САМоГОНноваріння» відвідали 723 людини.
Ресторан «Канапа», Київ

• Шеф-кухарю «Канапи», Ярославу Артюху, 26 років.
• Всі страви з меню готують за дореволюційними рецептами, використовуючи локальні продукти та сучасні елементи молекулярної кухні. Наприклад, в крамниці гастрономічних подарунків популярні шоколадні цукерки з ферментованим чорним часником, лісовими грибами і сублімованої кінзою.
• За рік в «Канапі» замовили 5500 порцій червоного борщу в капусті, 5000 котлет по-київськи і понад 4000 київських тортів.
• Поки гості лише наважуються вперше познайомитися з українськими винами, в «Канапі» іноземні туристи випивають понад 3000 літрів українського вина на рік.
• Заклад розташований в дерев'яній будівлі XIX століття.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Остання Барикада», Київ

• На території «Останньої Барикади» діє Музей трьох революцій: Студентської на граніті 1990 року, Помаранчевої 2004 і Революції Гідності 2013. У ньому представлені унікальні артефакти – від реглана Олеся Донія до термоса Мустафи Найєма. Про них вам детально розкажуть на екскурсії, яку проводять для всіх, хто потрапив «на барикади» вперше. Закінчується екскурсія біля фрагменту Печерських воріт XVIII століття, на місці яких знаходилася найдавніша остання барикада киян - Лядські ворота.
• Всі страви і напої – тільки з українських продуктів. Тут можна скуштувати херсонські устриці з українською чорною ікрою, закарпатські сири і багато іншого. Бар також 100% український: від пива і ратафій до вина, кальвадосу і джину.
• Три найпопулярніших страви: борщ зі здобною булкою, шмат індички і Chicken Kyiv.
• В одній з зал розташована велика бібліотека сучасної української літератури для гостей. Придбати книги можна в магазині «ОБ». Найбільшим попитом користуються книги про Україну англійською.
• В «Останній Барикаді» п'ять барів, один з них перевозить гостей в таємний зал.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Кіфлик», Київ

• За 1.8 роки роботи у закладі було продано 15 тисяч порцій баноша, що дорівнює 4 500 кг кукурудзяної крупи.
• Перший «Кіфлик» власники відкрили з бюджетом 25 тис доларів.
• Другий «Кіфлик» у Кріпосному провулку відкрили за 10 днів.
• За всю історію «Кіфлика» в залі працював лише один хлопчик офіціант, всі решта – дівчатка.
• Ресторан дотримується позиції ніколи не брати участь у фестивалі Вуличної їжі.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «Первак», Київ

• Ресторану «Первак» цьогоріч виповнюється 16 років.
• Ресторан входить в список 5 кращих ресторанів Києва за версією найбільшого в світі сайту про подорожі Tripadvisor.
• Ресторан занесений в книгу рекордів України за найбільший торт-логотип вагою 247 кг і діаметром 3 метри
• Сходи, що ведуть на другий поверх ресторану, мають дві оригінальні сходинки 1902 року.
• За рік було з'їдено і випито 2 558 літрів українського борщу, 2 802 кг сала та 2 314 літрів фірмових настоянок.
Більше про заклад читати тут.
Ресторан «BARVY», Київ

• Кожна деталь в BARVY – посуд, меблі, елементи оздоблення та предмети декору – створені руками українських майстрів.
• Шеф-бармен Назар Макаров, срібний призер чемпіонату Angostura Cocktail Challenge, розробив для BARVY авторську карту коктейлів на основі ендемічних українських настоянок і сиропів.
• В меню ресторану особливу увагу приділено стравам з дичини. Оленина, м'ясо дикого кабана чи косулі потрапляють на кухню напряму – власники ресторану запеклі мисливці.
• Територія ресторану BARVY – це сучасний арт-простір: інтер'єр прикрашають картини, скульптури та інсталяції українських майстрів. Щотижня в ресторані проводять музичні вечори, літературні читання або модні покази. Щоб стати їх гостем, досить просто забронювати столик.
• У вересні 2016 року шеф-бармен Назар Макаров і бренд-шеф BARVY Сергій Байсаревич зайняли перше місце в конкурсі з фудпейрінгу серед кращих ресторанів і барів столиці, організованому BarmanDictat.
Більше про заклад читати тут.
«Ресторація Шпігеля», Хмельницький

• У жовтні ресторану виповнилося три роки.
• При «Ресторації Шпігеля» є Кулінарна майстерня для маленьких і дорослих студентів.
• В меню – локальна кухня. Деякі рецепти записані ще в XIX столітті, але представлені в сучасній інтерпретації.
• Інтер'єр ресторану занурює в атмосферу минулого. Віконниці на вікнах і стінах, старі фотографії та історичні документи з життя Проскурова, світильники у вигляді канделябрів. Кожна річ дихає історією.
Ресторан «Хуторок у моря», Одеса

• У 2013 році ресторан став переможцем Національної ресторанної премії СІЛЬ® в номінації «Найкращий ресторан української кухні».
• Інтер'єр закладу поверне вас в Україну XIX століття.
• Червоний борщ з пампушками та хріновуха з лимоном і медом викликають звикання.
• В меню ресторану мирно вживаються український банош, єврейський форшмак та європейський «Цезар».
• «Хуторок у моря» вже понад 15 років популяризує традиції української кухні та гостинності в Одесі.
Ресторан «Куманець», Одеса

• Ресторан три роки поспіль бере участь у Національній ресторанної премії СІЛЬ® в номінації «Найкращий ресторан української кухні».
• «Куманець» рекомендує для відвідування «Trip Advisor».
• Ресторан «Куманець» – це 15 років успішної роботи на ресторанному ринку Одеси. Ресторан відкривався з «живою чергою» і працює так донині.
• У ресторані досить багато співробітників, які працюють тут з першого дня відкриття.
• Ресторан «Куманець» знають всі іноземні гості, що побували в Одесі.
• За час існування ресторану було продано стільки вареників, що їх можна викласти по всій лінії екватора. І така кількість борщу, що можна перефарбувати Чорне море в червоний колір.
Ресторан «Бодега 2 Карла», Одеса

• Приміщення «Бодега 2 Карла», спеціалізується на продажу бессарабських вин, принаймні, з 1830 року. Таким чином, це місце не змінює своєї спеціалізації майже 200 років.
• За півтора року роботи закладу в новому форматі його відвідали два володарі премії «Оскар».
• У меню ресторану близько 50 різновидів бессарабських вин.
• Найвідоміше вино в «Бодега 2 Карла» – «Negru de Purcari», його п'є англійська королева Єлизавета II.
• Найпопулярніші страви в закладі – мамалига і плацинди з овечою бринзою.
• Форшмак в «Бодега 2 Карла» нетрадиційний на смак. Його їдять навіть ті, хто не любить цю стравую Рецепт походить зі старої одеської сім'ї і тримається в строгому секреті. Про приготуванні будь-якої іншої страви вам з радістю розкажуть.
Більше про заклад читати тут.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android