Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

Doner&Burger – все буде шаурма!

31 Июл, 2018
денер, шаурма

Колишній ресторан Plove house обрав новый вектор розвитку і готовий знайомити гостей з тонкощами турецької кухні. Ми вирішили дізнатися, що варто скуштувати в першу чергу і чим все ж таки відрізняється шаурма від донеру

Ресторан, який вже знайомий багатьом львів’янам за назвою Plovе house, змінив вектор розвитку та готовий знайомити гостей з тонкощами турецької кухні, а також розвінчати міф про те, що соковитим бургерам та апетитним донерам не місце у ресторанах. Ми вирішили дізнатися, що варто скуштувати в першу чергу і чим все ж таки відрізняється  шаурма від донеру
 

Донер VS шаурма

 


Донер та шаурма вже стали звичним перекусом у Львові. А чи всі знають між ними різницю? Насамперед, вона у  соусах та інгредієнтах. Döner в перекладі з турецької – «крутиться». А shaurma з арабської – «закручувати». В донер додають свіжі помідори, огірки, зелень, салат та м’ясо. Натомість у шаурму кладуть м’ясо, картоплю, солоні огірки та особливий, традиційний соус. Донер – це булочка, у яку кладуть інгредієнти. А шаурма – це лаваш, у який загортають начинку. Все просто. 

Словник турецьких страв

 

Прийти сюди і не спробувати хоча б одну турецьку страву – неможливо. Тому розпочати знайомство пропонуємо саме з турецького меню.
В першу чергу тестуємо донер і шаурму. Я обрала шаурму в лаваші (50 грн). Кількісь м’яса тішить, адже шаурма перш за все повинна мати насичений м’ясний смак. 


Серед донерів є п’ять видів: курячий в лаваші, Tombic, на дошці, донер-плов та Iskender. Я обрала  донер плов (84 грн). Овочі освіжають та додають смаку соковитому м’ясу. Рекомендуємо цінителям поєднання м'яса та рису.


Лахмаджун – це турецька інтерпретація піци: тонкий корж з різноманітними начинками. Тісто теж має простий рецепт: вода, борошно та сіль. Знову ж, ніяких добавок, дріжджів та інших сторонніх складників. На тонкий корж наносять фарш та відправляють у піч. Можна тільки уявити, які аромати доносяться з печі під час приготування. Пробую класичний лахмаджун (45 грн): достатня кількість начинки та пікантний соус – ситно та цікаво смакує. Зверніть увагу, тут можна обрати гострий або сирний лахмаджун. 


Піде – це свого роду хачапурі. Тісто складають у формі човника, зверху викладається начинка. У Doner&Burger пропонують піде: сирний, з фаршем та дрібленою телятиною. А також піде мікс (89 грн). Чудовий спосіб спробувати всі види та визначитись з фаворитом. Мені найбільше сподобався піде з фаршем телятини. 


Зверніть увагу: на першому поверсі можна замовити страви з собою.
 
Особливість Doner&Burger – це солодощі, серед яких є оригінальна турецька фісташкова пахлава (50 грн). Доповнити радимо чаєм, якого тут є декілька видів.  Привертає увагу чай «рецепт бабці» (45 грн) – м’ята, троянда, гвоздика, кардамон, аніс, кориця та імбир. Дуже ароматно та заспокійливо. Серед напоїв можна обрати компот, соки, фреші. Також є національний напій айран та лимонад Натахтари.


Зверніть увагу: особливістю ресторану завжди були смачні варення (фейхоа, грецький горіх, троянда, шовковиця, айва та інші). Їх можна тут не лише скуштувати, але й придбати з собою у різній розфасовці.

Турецька інтерпретація знайомих страв

 

Бургери тут можна з впевненістю назвати домашніми, адже всі складники тут готують власноруч: котлети, булочки, соуси. Наявність власної печі додає балів закладу, адже булочка справді свіжа і, як кажуть, щойно з печі. Я спробувала бургер з телятини (65 грн). У бургері вдало витримано баланс між складинками, що, без сумніву, створює правильний смак. Як додаток подають хрумку картоплю фрі. 


Серед супів тут є грибний з мигдалем, сочевичний, курячий. Сочевичний суп – рідкість у ресторанах міста, тож скористайтесь можливістю скуштувати. Особливість сочевиці в тому, що вона не накопичує шкідливі речовини, тому є абсолютно екологічним продуктом. До супу можете замовити хліб власного випікання.


У меню є три види салатів, кожен з яких має оригінальний соус, відсутність майонезу та свіжі овочі. Я продегустувала Чобан-салат (43 грн): справжній смак літа у тарілці.

 

Східний колорит

   

Інтер’єр заворожує деталями: розпис на стінах, м’які меблі з автентичною обшивкою у вигляді східних візерунків. Поки очікуєте замовлення, можна зробити фото, в тому числі й в національних костюмах. 
Сам ресторан знаходиться на другому поверсі, а на першому розташове місце подачі страв to go. Дуже зручно: хочеш перекусити у затишку – прямуй на другий поверх, хочеш взяти шаурму або донер з собою – все можна зробити на першому поверсі. 


Висновки

 

Домашня атмосфера, смачна їжа та приємний інтер’єр – заклад заслуговує на своє місце серед ресторанів із східним характером. Гість тут – це центр, навколо якого крутитися усе: кухня, обслуговування та атмосфера. Влаштуйте собі свято –  завітайте у Doner&Burger.

Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Куди піти у вікенд 14-16 грудня у Львові?Куди піти у вікенд 14-16 грудня у Львові?

Попереду вихідні, а це означає, що час розважатися: вечірки, музичний вечір та повернення улюбленої бургерної – про все найцікавіше у нашому матеріалі

Куди піти у вікенд 7-9 грудня у ЛьвовіКуди піти у вікенд 7-9 грудня у Львові

Місто засніжило, тому гайда грітись у затишні заклади Львова. Дегустації, вечірки, концерти, майстер-класи та презентації новинок у меню - Cityfrog Lviv поспішає познайомити вас з найцікавішими подіями на вихідних

Bar crawl у Львові: найкращі пропозиції Bar crawl у Львові: найкращі пропозиції

Bar crawl або барний тур — популярний у США та Європі тип розваг, коли збирається весела компанія і відвідує декілька барів чи пабів, зупиняючись у кожному на напій. Cityfrog пропонує підбірку закладів, серед яких можна влаштувати подібний тур

Ресторанная премия «Соль»: названы лучшие заведения 2018 годаРесторанная премия «Соль»: названы лучшие заведения 2018 года

2 декабря в Киеве названы победители Национальной ресторанной премии СОЛЬ 2018. Среди лучших заведений страны доминируют киевляне, но, например, золотая сковородка СОЛЬ за лучшую винную карту страны в очередной раз уехала в Одессу

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!