Колишній ресторан Plove house обрав новый вектор розвитку і готовий знайомити гостей з тонкощами турецької кухні. Ми вирішили дізнатися, що варто скуштувати в першу чергу і чим все ж таки відрізняється шаурма від донеру
Донер VS шаурма

Донер та шаурма вже стали звичним перекусом у Львові. А чи всі знають між ними різницю? Насамперед, вона у соусах та інгредієнтах. Döner в перекладі з турецької – «крутиться». А shaurma з арабської – «закручувати». В донер додають свіжі помідори, огірки, зелень, салат та м’ясо. Натомість у шаурму кладуть м’ясо, картоплю, солоні огірки та особливий, традиційний соус. Донер – це булочка, у яку кладуть інгредієнти. А шаурма – це лаваш, у який загортають начинку. Все просто.
Словник турецьких страв
Прийти сюди і не спробувати хоча б одну турецьку страву – неможливо. Тому розпочати знайомство пропонуємо саме з турецького меню.
В першу чергу тестуємо донер і шаурму. Я обрала шаурму в лаваші (50 грн). Кількісь м’яса тішить, адже шаурма перш за все повинна мати насичений м’ясний смак.

Серед донерів є п’ять видів: курячий в лаваші, Tombic, на дошці, донер-плов та Iskender. Я обрала донер плов (84 грн). Овочі освіжають та додають смаку соковитому м’ясу. Рекомендуємо цінителям поєднання м'яса та рису.

Лахмаджун – це турецька інтерпретація піци: тонкий корж з різноманітними начинками. Тісто теж має простий рецепт: вода, борошно та сіль. Знову ж, ніяких добавок, дріжджів та інших сторонніх складників. На тонкий корж наносять фарш та відправляють у піч. Можна тільки уявити, які аромати доносяться з печі під час приготування. Пробую класичний лахмаджун (45 грн): достатня кількість начинки та пікантний соус – ситно та цікаво смакує. Зверніть увагу, тут можна обрати гострий або сирний лахмаджун.

Піде – це свого роду хачапурі. Тісто складають у формі човника, зверху викладається начинка. У Doner&Burger пропонують піде: сирний, з фаршем та дрібленою телятиною. А також піде мікс (89 грн). Чудовий спосіб спробувати всі види та визначитись з фаворитом. Мені найбільше сподобався піде з фаршем телятини.

Зверніть увагу: на першому поверсі можна замовити страви з собою.
Особливість Doner&Burger – це солодощі, серед яких є оригінальна турецька фісташкова пахлава (50 грн). Доповнити радимо чаєм, якого тут є декілька видів. Привертає увагу чай «рецепт бабці» (45 грн) – м’ята, троянда, гвоздика, кардамон, аніс, кориця та імбир. Дуже ароматно та заспокійливо. Серед напоїв можна обрати компот, соки, фреші. Також є національний напій айран та лимонад Натахтари.


Зверніть увагу: особливістю ресторану завжди були смачні варення (фейхоа, грецький горіх, троянда, шовковиця, айва та інші). Їх можна тут не лише скуштувати, але й придбати з собою у різній розфасовці.
Турецька інтерпретація знайомих страв
Бургери тут можна з впевненістю назвати домашніми, адже всі складники тут готують власноруч: котлети, булочки, соуси. Наявність власної печі додає балів закладу, адже булочка справді свіжа і, як кажуть, щойно з печі. Я спробувала бургер з телятини (65 грн). У бургері вдало витримано баланс між складинками, що, без сумніву, створює правильний смак. Як додаток подають хрумку картоплю фрі.

Серед супів тут є грибний з мигдалем, сочевичний, курячий. Сочевичний суп – рідкість у ресторанах міста, тож скористайтесь можливістю скуштувати. Особливість сочевиці в тому, що вона не накопичує шкідливі речовини, тому є абсолютно екологічним продуктом. До супу можете замовити хліб власного випікання.

У меню є три види салатів, кожен з яких має оригінальний соус, відсутність майонезу та свіжі овочі. Я продегустувала Чобан-салат (43 грн): справжній смак літа у тарілці.

Східний колорит
Інтер’єр заворожує деталями: розпис на стінах, м’які меблі з автентичною обшивкою у вигляді східних візерунків. Поки очікуєте замовлення, можна зробити фото, в тому числі й в національних костюмах.
Сам ресторан знаходиться на другому поверсі, а на першому розташове місце подачі страв to go. Дуже зручно: хочеш перекусити у затишку – прямуй на другий поверх, хочеш взяти шаурму або донер з собою – все можна зробити на першому поверсі.



Висновки
Домашня атмосфера, смачна їжа та приємний інтер’єр – заклад заслуговує на своє місце серед ресторанів із східним характером. Гість тут – це центр, навколо якого крутитися усе: кухня, обслуговування та атмосфера. Влаштуйте собі свято – завітайте у Doner&Burger.
Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android