А ви знали, що у Львові колись жив справжній чаклун? І що зараз на цьому місці є ресторан? Cityfrog Lviv поспішає познайомити вас з цим закладом та розповісти, що в меню у наймістичнішій ресторації Львова
А ви знали, що у Львові колись жив справжній чаклун? І що зараз на цьому місці є ресторан? Cityfrog Lviv поспішає познайомити вас з цим закладом та розповісти, що в меню у наймістичнішій ресторації Львова
Концепція та легенда
Усе почалось тоді, коли власники ресторану затіяли ремонтні роботи у приміщенні. Саме тоді були знайдені численні артефакти, предмети побуту та діяльності невідомого алхіміка. У той момент вони і дізнались легенду про Раве Массе Маркаву, який колись жив у цьому будинку та практикував чаклунські ритуали. Простежується в ресторані ще і масонська тема наявністю “масонського ока” на стінах у вигляді гравюр та на картинах.


Інтер’єр
Ресторан знаходиться на вул. Вірменській і займає перший поверх в будинку під номером 14. Приміщення поділено на чотири зали – вітальний зал біля барної стійки, зал зі смарагдовими стінами, зал в бежевих тонах та зал з теракотовоми стінами.




Також є підвальне приміщення, де можна переглянути історичні знахідки, що були знайдені під час ремонту у будівлі. У інтер’єрі присутні елементи цегли, дерева та міді.

В оздобленні багато деталей у тематиці ресторану: картини, химери, статуетки, колби та баночки.
Зверніть увагу: в ресторані є символічна «Рука слави», яку потрібно потерти на щастя.
У літній період функцонує тераса у внутрішньому дворі.

Деталі створююсть особливий настрій та занурюють у атмосферу містики: свічки, світло, картини, черепи.

Меню
Кухня у Doctor Faust галицька, європейська та мікс цих напрямків. Головною метою закладу було показати містичність і оригінальність не тільки в інтер’єрі, а ще й в кухні. І це команді однозначно вдалось.
На сніданок тут можна спробувати вівсяну кашу, гранолу, яєшню чи сирнички. З особливою увагою у ресторані підійшли до закусок, а саме до вибору сирів. Окрім звичної великої сирної тарілки, можна замовити невелику кількість обраного сиру, наприклад, ландана, фенугрік з пожитником (Голландія) , бергадер (Італія), горган, брі, халлумі (Україна) та чедер (Англія). Ми спробували сир ландана (35 грн), фенугрік з пожитником (35 грн) і келих червоного сухого вина Honoro Vera, Bodegas Ateca (60 грн/100 гр) Порція ідеальна для одного або двох людей.

Якщо напоєм вечора ви обрали щось міцніше, то радимо звернути увагу на сирно-м’ясну тарілку або асорті в’яленого м’яса, що налічує сім видів.
Серед холодних закусок привертає увагу тартар з молодого шовдаря, антипасті на різні смаки та маринований оселедець з печеною картоплею та буряком. А серед гарячих – великий вибір вареників, наприклад, з м’ясом, сиром, ягодами, картоплею.
Вибір салатів дозволяє обрати те, що смакуватиме саме вам. Якщо бажаєте салат з м’ясом, то зверніть увагу на фірмовий салат “Гніздо дракона” – філе качки, мікс салатів, апельсин, карамелізована груша, сир Філадельфія, імбирно-цитрусовий соус, перепелині яйця. Ми обрали незвичний на перший погляд салат з варениками та грильованими печерицями: болгарський перець гриль, мікс салатів, зелень, цукіні, соус Бальзаміко, печериці та вареники. (128 грн). Спробувавши його, сумніви щодо поєднання вареників та овочів зникнуть. Порція досить велика, тому подумайте добре, що обрати на основну страву.

Зверніть увагу: дитячого меню як такого немає, але багато страв (супи, гарніри) можуть бути адаптовані для дітей.
Серед супів є традиційний український борщ, що подається з копченими реберцями та помазанками з сала та часника. Також можна спробувати грибний, гарбузовий супи або курячу ющку з локшиною. Наш вибір припав на нутовий крем-суп з креветками та пряною кримською цибулею від шеф-кухаря (110 грн).

Серед основних страв багато позицій з м’яса та птиці. Серед риби можна обрати форель чи дорадо.
Вибір редакції: основною стравою ми обрали свинні медальйони з кулешею, грибним соусом та бринзою (186 грн). Бринза у поєднанні з грибним соусом чудово доповнюють смак ніжного м’яса, обгорнутого беконом.

Серед десертів звичні галицькі смаколики: сирник, штруделі, морозиво, а також десерт від шефа “Вежа альхіміка”. Ми спробували штрудель яблучний з ванільною поливкою та кулькою морозива (75 грн). Тісто має правильну шарувату текстуру. Ванільна поливка додає солодкого присмаку яблучній начинці. До десерту оберіть гарячий напій.

Висновки
Doctor Faust займає по-праву заслужене місце не тільки на гастрономічній мапі, а ще й серед місць з історією. Сюди неодмінно треба йти не тільки, якщо ви показуєте Львів гостям міста, а й якщо самому хочеться спробувати добре відомий смак страв, але у авторській інтерпретації. І хто знає, можливо після відвідин, і ви теж станете трішки чаклуном.
Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде у нашому каталозі.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android