Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Delicateka. Тесаки і бургери

25 Апр, 2016
Delicateka. Тесаки і бургери

Delicateka інтригувала львів’ян ще задовго до моменту свого відкриття у грудні 2015 року: вдалим місцем на розі вулиць Друкарської та Лесі Українки, красивими вікнами й активною промо-кампанією у соц.мережах

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

 

Тісно. Так, це про Delicatek’у. Хоч і не цілком. Важко сказати, що тобі тісно, якщо ти дрібна дівчинка, яка сидить за широким столом у досить зручному кріслі. Стеля тут висока, над головою немає притаманного львівським закладам «атмосферного» непотребу. Здається, що місця не вистачає, насамперед, офіціантам, які вправно курсують між столами та барною стійкою.

Делікатека.Львів.Зал


Барна стійка – це окремий пункт. Саме вона є центральним об’єктом залу, за рахунок чого здається, що місця не так вже й багато. Але ж саме за нею і відбувається вся магія. Якщо ви прийшли у Delicatek’у наодинці, обов’язково сідайте за бар! Тут не лише можна побачити, як змішуються напої, а й зазирнути на кухню, адже стіни між нею і баром нема. І не буде.

Делікатека.Львів.Пиво


Бургер – головна страва в меню Delicateka. Їх тут більше десяти видів: з яловичиною, рибою, птицею та вегетеріанські. Булки готують з додаванням картоплі. Яловичі котлети лише medium прожарки. Інші позиції обирали так, щоб вони поєднувалися з бургерами та підкреслювали їх смак. Констянтин Смолій, власник закладу, зауважує, що це аж ніяк не шкідливий фастфуд. Якщо розібрати бургер на окремі складові, то отримаємо порцію здорової, домашньої їжі.

Делікатека.Львів.Пантагрюель


До речі, шеф-кухар Delicаteka, Стелла Клименко, показала нам, як правильно його їсти. Щоб бургер вмістився до рота, потрібно просто дуже міцно натиснути на нього.

Делікатека.Львів.Пантагрюель2
Делікатека.Львів.Текс-мекс


Рекомендую зробити це з апетитним «Пантагрюелем» або з пікантним «Текс-мекс». І не соромтесь потім доїсти квасолю, яка з нього «втече». Вона така смачна, що залишати її на дошці просто гріх.

Делікатека.Львів.Бургери


На думку власника, бургер – це смак, який можна (а, іноді, й треба) змішати з чимось іще. Тому в меню Delicateka можна знайти трійку супів, хот-доги, салати та кілька десертів. Зі списку перших страв хочу виокремити «Том-ям» та «Рамен».

Делікатека.Львів.Рамен


На автентичності рецептів не наголошують, але обіцяють, що буде смачно. Ще одна особливість, у закладі пропагують сніданки. Є навіть особливий ранковий бургер без котлети під назвою «Катапульта».

Делікатека.Львів.Ранковий(натиск)


А з десертів спробуйте «Сохо». 

Делікатека.Львів. Сохо і кава


Усі страви подають на фірмових дерев’яних дошках у формі ножа-тесака. Постійні гості та люди, які зіграли важливу роль у роботі Delicatek'и, отримують іменні тесаки, які подають лише їм. 

Делікатека.Львів. Тесак


Про пиво у Delicate’ці я вже розповідала, коли мова йшла про місця, де у Львові можна випити крафту. Варто додати, що до вибору решти напоїв у закладі поставилися не менш прискіпливо. Каву готують із зерен лише одного сорту – це свіжообсмажена Ефіопія, яку можна купити не лише у вигляді еспрессо чи капучино, а й забрати додому в зернах. З алкоголю – настоянки власного приготування та вино. 

Делікатека.Львів.Настоянка


Ще один важливий нюанс. Окрім їжі, напоїв, кави та фірмових тесаків, у якості сувеніру з Delicatek’и ви можете захопити особливий костер-підставку. Це – результат співпраці бургерної з фондом «Таблеточки». Усі кошти від їх продажу йдуть на благодійність. 

Делікатека.Львів.Таблеточки


Як бачите, причин завітати до Delicateka більш ніж достатньо. Поснідати, обрати серед різноманіття бургерів свій, випити пива, або й просто порозглядати з вікна сонну вуличку старого міста з горнятком запашної кави…Головне, не забудьте забронювати столик, якщо плануєте візит на вечір, інакше, доведеться смакувати бургером удома (як добре, що є доставка).  

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеРесторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

В этом году престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь» будет проводиться в Украине уже во второй раз

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"