Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

Delicateka. Тесаки і бургери

25 Апр, 2016
Delicateka. Тесаки і бургери

Delicateka інтригувала львів’ян ще задовго до моменту свого відкриття у грудні 2015 року: вдалим місцем на розі вулиць Друкарської та Лесі Українки, красивими вікнами й активною промо-кампанією у соц.мережах

 

Тісно. Так, це про Delicatek’у. Хоч і не цілком. Важко сказати, що тобі тісно, якщо ти дрібна дівчинка, яка сидить за широким столом у досить зручному кріслі. Стеля тут висока, над головою немає притаманного львівським закладам «атмосферного» непотребу. Здається, що місця не вистачає, насамперед, офіціантам, які вправно курсують між столами та барною стійкою.

Делікатека.Львів.Зал


Барна стійка – це окремий пункт. Саме вона є центральним об’єктом залу, за рахунок чого здається, що місця не так вже й багато. Але ж саме за нею і відбувається вся магія. Якщо ви прийшли у Delicatek’у наодинці, обов’язково сідайте за бар! Тут не лише можна побачити, як змішуються напої, а й зазирнути на кухню, адже стіни між нею і баром нема. І не буде.

Делікатека.Львів.Пиво


Бургер – головна страва в меню Delicateka. Їх тут більше десяти видів: з яловичиною, рибою, птицею та вегетеріанські. Булки готують з додаванням картоплі. Яловичі котлети лише medium прожарки. Інші позиції обирали так, щоб вони поєднувалися з бургерами та підкреслювали їх смак. Констянтин Смолій, власник закладу, зауважує, що це аж ніяк не шкідливий фастфуд. Якщо розібрати бургер на окремі складові, то отримаємо порцію здорової, домашньої їжі.

Делікатека.Львів.Пантагрюель


До речі, шеф-кухар Delicаteka, Стелла Клименко, показала нам, як правильно його їсти. Щоб бургер вмістився до рота, потрібно просто дуже міцно натиснути на нього.

Делікатека.Львів.Пантагрюель2
Делікатека.Львів.Текс-мекс


Рекомендую зробити це з апетитним «Пантагрюелем» або з пікантним «Текс-мекс». І не соромтесь потім доїсти квасолю, яка з нього «втече». Вона така смачна, що залишати її на дошці просто гріх.

Делікатека.Львів.Бургери


На думку власника, бургер – це смак, який можна (а, іноді, й треба) змішати з чимось іще. Тому в меню Delicateka можна знайти трійку супів, хот-доги, салати та кілька десертів. Зі списку перших страв хочу виокремити «Том-ям» та «Рамен».

Делікатека.Львів.Рамен


На автентичності рецептів не наголошують, але обіцяють, що буде смачно. Ще одна особливість, у закладі пропагують сніданки. Є навіть особливий ранковий бургер без котлети під назвою «Катапульта».

Делікатека.Львів.Ранковий(натиск)


А з десертів спробуйте «Сохо». 

Делікатека.Львів. Сохо і кава


Усі страви подають на фірмових дерев’яних дошках у формі ножа-тесака. Постійні гості та люди, які зіграли важливу роль у роботі Delicatek'и, отримують іменні тесаки, які подають лише їм. 

Делікатека.Львів. Тесак


Про пиво у Delicate’ці я вже розповідала, коли мова йшла про місця, де у Львові можна випити крафту. Варто додати, що до вибору решти напоїв у закладі поставилися не менш прискіпливо. Каву готують із зерен лише одного сорту – це свіжообсмажена Ефіопія, яку можна купити не лише у вигляді еспрессо чи капучино, а й забрати додому в зернах. З алкоголю – настоянки власного приготування та вино. 

Делікатека.Львів.Настоянка


Ще один важливий нюанс. Окрім їжі, напоїв, кави та фірмових тесаків, у якості сувеніру з Delicatek’и ви можете захопити особливий костер-підставку. Це – результат співпраці бургерної з фондом «Таблеточки». Усі кошти від їх продажу йдуть на благодійність. 

Делікатека.Львів.Таблеточки


Як бачите, причин завітати до Delicateka більш ніж достатньо. Поснідати, обрати серед різноманіття бургерів свій, випити пива, або й просто порозглядати з вікна сонну вуличку старого міста з горнятком запашної кави…Головне, не забудьте забронювати столик, якщо плануєте візит на вечір, інакше, доведеться смакувати бургером удома (як добре, що є доставка).  

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Ресторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 годаРесторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 года

1 декабря в Киеве прошла седьмая церемония награждения лучших ресторанов Украины. Были названы 19 победителей Национальной ресторанной премии «СОЛЬ» 2019, которые получили звание лучших ресторанов страны в своей специализации

5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць

У новій добірці ми розповімо, де у Львові готують класичний ніжний омлет, скрембл, пашот та інші страви з яєць. А також поділимося, де ваш сніданок перетвориться у справжню гастрономічну навколосвітню подорож

Мясо без антибиотиков от «Эпикур» —  выбор ресторанов КиеваМясо без антибиотиков от «Эпикур» — выбор ресторанов Киева

Надо признать, что эпоха беспечного потребления уже давно закончилась. Каждый из нас начал изучать все аспекты здорового питания с оглядкой на качество, экологичность и отсутствие вредных для здоровья факторов и конечно же вкус

Эко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнееЭко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнее

Недавно мы писали, как в общепите отличить заботу об окружающей среде от гринвошинга — напускной экологичности для увеличения прибыли. Сегодня расскажем, с чего стоит начать, если вы хотите по-настоящему сделать свое заведение «зеленым»

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!