Cityfrog Lviv рекомендує звернути увагу на різотто – традиційну італійську страву, що готується на основі рису арборіо і вина з різноманітними додатками
Паста, піца – вже стандартні асоціації, що виникають у нас при згадці італійської кухні. Але ж вона не обмежується лише цими стравами. У новому матеріалі Cityfrog рекомендує звернути увагу на різотто – традиційну італійську страву, що готується на основі рису арборіо і вина з різноманітними додатками
Ресторан Risotteria, вул. Федорова, 29

Коли згадуєш про різотто, першою на думку спадає львівська різоттерія – ресторан італійської кухні, що спеціалізується на різотто. В закладі вірять в те, що якщо хочеш зробити щось добре, – вибери щось одне і зроби по-справжньому добре. Ось так і трапилась історія про різотто. Його готують тут за традиційними рецептами півночі Італії. Замовляють найкращий рис арборіо і томати пілаті, легко обсмажують стебло селери і золотисту цибулю, а тоді поєднують це в цілісну страву. Зернятка мають бути обов'язково твердими всередині, – це те, що ми називаємо "приготувати аль денте", а всі компоненти різотто мають зберігати свій особливий смак і аромат. Так, трохи заморочливо, але воно того однозначно варте.
Рекомендуємо спробувати: різотто бьянко з сиром Дорблю і свіжим яблуком – 122 грн.
Адреса та контакти ресторану Risotteria в нашому каталозі
Ресторан Bar Mushly, пл. Ринок, 35

Bar Mushly – заклад успішного київського ресторатора Дмитра Борисова. Ресторан спеціалізується на стравах з риби та морепродуктів з італійським присмаком. Зокрема, тут можна спробувати закуски, пасту і, звісно, героя нашої статті – різотто. У ресторані його подають у вершковому соусі з кальмаром. Також у меню закладу можна знайти широкий асортимент вин, що пасуватимуть до страв з рибою та морепродуктами.
Рекомендуємо спробувати: кальмар з вершковим різотто – 178 грн.
Ресторан Vapiano, вул. Гнатюка, 12а

Де ще шукати різотто, як не в куточку Італії у Львові – ресторані Vapiano. Шанувальники італійської кухні знайдуть тут усе: близько 20 видів піци, пасту, італійські закуски, десерти та 4 види різотто. У закладі знайшли ідеальний баланс головних інгредієнтів різотто: рису, бульйону, спецій і додатків, що допомагає кухарям досягти ідеального смаку. У меню представлені позиції з додаванням м’яса, морепродуктів і овочів.
Рекомендуємо спробувати: різотто «Кон горгонзола» (різотто з куркою, болгарським перцем, сиром горгонзола та вершковим соусом) – 149 грн.
Ресторан «Ресторація над Цукернею», вул. Староєврейська, 3

«Ресторація над Цукернею» – заклад, що намагається відтворити львівську кухню, що поєднала у собі традиції багатьох народів: євреїв, німців, вірмен і італійців також. У стравах кухарі експериментують з поєднанням інгредієнтів з різних країн і як результат отримують унікальне поєднання смаків. Радимо перевірити талановитість майстрів на прикладі різотто, в якому поєднались італійські рис, вино і сир пармезан з пахучими карпатськими білими грибами.
Рекомендуємо спробувати: різотто з білими грибами – 195 грн.
Ресторан Bratello, вул. Корнякта, 1

Заклад Bratello позиціює себе як італійський гриль ресторан. Свою назву він отримав на честь гірського хребта Брателло у Тоскані, одного з гастрономічних районів країни. Заклад пропонує спробувати традиційні страви цього регіону, а також італійську класику, наприклад, різотто з білими грибами чи різноманітними морепродуктами.
Рекомендуємо спробувати: різотто з морепродуктами (з креветками, мідіями, кальмаром, восьминогом) – 269 грн.
В матеріалі використані фото з офіційних сторінок закладів у мережі Facebook.
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android