Анна Дзюбьяк - Автор Cityfrog
Анна Дзюбьяк

Де спробувати різотто у Львові?

17 Мая, 2019
різотто, італійська кухня

Cityfrog Lviv рекомендує звернути увагу на різотто – традиційну італійську страву, що готується на основі рису арборіо і вина з різноманітними додатками

Паста, піца – вже стандартні асоціації, що виникають у нас при згадці італійської кухні. Але ж вона не обмежується лише цими стравами. У новому матеріалі Cityfrog рекомендує звернути увагу на різотто – традиційну італійську страву, що готується на основі рису арборіо і вина з різноманітними додатками

Ресторан Risotteria, вул. Федорова, 29

 


Коли згадуєш про різотто, першою на думку спадає львівська різоттерія – ресторан італійської кухні, що спеціалізується на різотто. В закладі вірять в те, що якщо хочеш зробити щось добре, – вибери щось одне і зроби по-справжньому добре. Ось так і трапилась історія про різотто. Його готують тут за традиційними рецептами півночі Італії. Замовляють найкращий рис арборіо і томати пілаті, легко обсмажують стебло селери і золотисту цибулю, а тоді поєднують це в цілісну страву. Зернятка мають бути обов'язково твердими всередині, – це те, що ми називаємо "приготувати аль денте", а всі компоненти різотто мають зберігати свій особливий смак і аромат. Так, трохи заморочливо, але воно того однозначно варте.
 
Рекомендуємо спробувати: різотто бьянко з сиром Дорблю і свіжим яблуком – 122 грн.  

Адреса та контакти ресторану Risotteria в нашому каталозі  

Ресторан Bar Mushly, пл. Ринок, 35

 


Bar Mushly – заклад успішного київського ресторатора Дмитра Борисова. Ресторан спеціалізується на стравах з риби та морепродуктів з італійським присмаком. Зокрема, тут можна спробувати закуски, пасту і, звісно, героя нашої статті – різотто. У ресторані його подають у вершковому соусі з кальмаром. Також у меню закладу можна знайти широкий асортимент вин, що пасуватимуть до страв з рибою та морепродуктами.
 
Рекомендуємо спробувати: кальмар з вершковим різотто – 178 грн.

Ресторан Vapiano, вул. Гнатюка, 12а

 


Де ще шукати різотто, як не в куточку Італії у Львові – ресторані Vapiano. Шанувальники італійської кухні знайдуть тут усе: близько 20 видів піци, пасту, італійські закуски, десерти та 4 види різотто. У закладі знайшли ідеальний баланс головних інгредієнтів різотто: рису, бульйону, спецій і додатків, що допомагає кухарям досягти ідеального смаку. У меню представлені позиції з додаванням м’яса, морепродуктів і овочів.
 
Рекомендуємо спробувати: різотто «Кон горгонзола» (різотто з куркою, болгарським перцем, сиром горгонзола та вершковим соусом) – 149 грн. 

Ресторан «Ресторація над Цукернею», вул. Староєврейська, 3

 


«Ресторація над Цукернею»  – заклад, що намагається відтворити львівську кухню, що поєднала у собі традиції багатьох народів: євреїв, німців, вірмен і італійців також. У стравах кухарі експериментують з поєднанням інгредієнтів з різних країн і як результат отримують унікальне поєднання смаків. Радимо перевірити талановитість майстрів на прикладі різотто, в якому поєднались італійські рис, вино і сир пармезан з пахучими карпатськими білими грибами.
 
Рекомендуємо спробувати: різотто з білими грибами – 195 грн. 

Ресторан Bratello, вул. Корнякта, 1 


Заклад Bratello позиціює себе як італійський гриль ресторан. Свою назву він отримав на честь гірського хребта Брателло у Тоскані, одного з гастрономічних районів країни. Заклад пропонує спробувати традиційні страви цього регіону, а також італійську класику, наприклад, різотто з білими грибами чи різноманітними морепродуктами.
 
Рекомендуємо спробувати: різотто з морепродуктами (з креветками, мідіями, кальмаром, восьминогом) – 269 грн. 


В матеріалі використані фото з офіційних сторінок закладів у мережі Facebook.

 

дорблю

 

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!