Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

Crab`s burger. Портал до моря

19 Июл, 2016
Crab`s burger. Портал до моря

Де у Львові шукати море? Не знаю, але скуштувати його найсмачніші дарунки можна у Crab`s burger

Галицька традиція не передбачає споживання великої кількості риби – бо ж, якщо привезли якогось пструга (тобто лосося), пійманого у гірській річці, – то добре, а як ні – то й ні.


Про морепродукти й додати нічого, адже, попри те, що часи давно змінились і в будь-який куточок світу можна без найменшого страху привезти найекзотичнішого представника морської фауни, львів’яни ставляться до таких речей з підозрою. І хоч заклади, де подають морські делікатеси, з’являються на мапі міста, увага до якості їхньої роботи дуже висока. Далеко не всі готові відповідати вимогам.


Львів’ян вирішили навчити їсти seafood у Crab`s Burger, де пропонують смачні страви з морепродуктів за демократичними цінами. Перше враження від Crab`s Burger можна скласти просто проходячи повз, адже акваріум з мешканцями морського дна важко не помітити.


Та, щоб справді оцінити заклад, варто зайти всередину і уважно роздивитись обидві зали. На першому поверсі зручно розташуватися разом із компанією друзів чи родиною, а от другий, на мою думку, ідеально пасуватиме для ділової зустрічі вдень чи для романтичного побачення ввечері.

 


Крім того, саме на другому поверсі гості можуть спостерігати за роботою відкритої кухні – додатковий фактор безпеки для тих, хто переймається якістю продуктів. Ну і, звісно ж, мушлі, що прикрашають стіну, зайвий раз нагадують, що тут подають seafood.

 


Що ж куштувати у Crab`s Burger? Насправді, все залежить від того, за чим ви сюди прийшли. Тим, хто бажає відкрити для себе смак устриць, лобстерів, креветок та крабів – раджу обрати плато морепродуктів. Вони є різних розмірів та способів приготування: холодні та гриль, великі та малі. Крім перелічених жителів морського дна, ви зможете скушувати молюсків-булотів, різноманітні тартари (дрібно посічену свіжу рибу або креветку в соусі), морські гребінці та кальмари-гриль. Кожен з елементів плато можна замовляти окремо.


Наступна частина меню виглядає більш звично навіть для невтаємничених – у ній бургери, салати, супи та страви, приготовані у сковороді вок. Можна влаштувати святкову вечерю чи зробити маленьке свято смаку з буденного бізнес-ланчу. Починати раджу з цілком незвичного, але дуже яскравого на смак кокосового супу з креветками (139 грн), який не можу і не хочу з чимось порівнювати. Екзотичний, яскравий смак і вдало приготовані креветки мимоволі змушують забути, що ти у місті, де дощить чи не кожної п’ятниці.


Спрінг рол з креветкою (99 грн) лише посилює враження завдяки своїй свіжості та неймовірному соусу. Якщо ж доповнити його пікантним малиновим коктейлем Jakarta (79 грн) на основі рому, то враження від обіду будуть рівноцінними невеличкій подорожі.


Наступний крок – бургер, але не звичайний, а Bao Duck (99 грн) – парова булочка бао, наповнена качиним м’ясом. Збалансований смак насиченого м’яса качки та ніжної булочки. Не забувайте про соус, який до нього подають – він не лише для картоплі фрі.


Ну і на останок кальмар Wok з паровим рисом – страва, яку можна сміливо розділити на двох. Важливо те, що кальмари дуже легко перетворити на «гуму» під час приготування, просто перетримавши їх зайву хвилину, але тут вони справді смачні й ніжні. До цієї страви раджу обрати кисло-солодкий аперетив на основі віскі Bejing (79 грн).


Fish-меню та свято тунця


Попри значну кількість цікавих позицій у меню, команда Crab`s Burger вирішила не зупинятись на досягнутому і запрезентувати нове Fish-меню. Але хіба можна було у такому непересічному місці зробити це буденно? Аж ніяк. Саме тому у закладі влаштували справжнісіньке свято тунця.

 


Головна зірка вечора – 54-кілограмовий жовтоперий тунець – прибула до Львова з Мальдів. І, здається, навіть не втомилася в дорозі, бо пахнула свіжістю та морем.


Про самого тунця, способи та особливості його приготування, а також споживання розповів ресторатор Діма Борисов.

 


А обробляв та готував до споживання велетенську рибу шеф-кухар ресторану «РыбаLove», Далібор Міленкович. Це була справді унікальна можливість дізнатись більше про тунця та скуштувати його максимально свіжим, прямісінько “з-під ножа”. У Crab`s Burger пообіцяли, що такі події регулярно відбуватимуться й надалі.


Окрім страв із тунця, зокрема tuna бургера, сашимі та тунця татакі, в меню ресторану з’явились й інші цікаві позиції. Наприклад, темарі суші з різними видами риби та морепродуктів: тигрова креветка, лосось, дорадо, вугор, краб.

 


Також додались основні страви з коропа, дорадо та райдужної форелі. І найцікавіше, на мій погляд, – декілька видів севіче, перуанської страви з сирої риби або морепродуктів в маринаді. Ціна більшості згаданих страв не перевищує 100 грн.

 


Crab`s Burger, як мені здається, є нетиповим для Львова місцем, куди, втім, варто завітати. Звісно, поняття демократичної ціни для морепродуктів вище, аніж для закладів, що готують більш звичні для нас страви. Але відкривати для себе нові смаки завжди важливо. Особливо, коли маєш змогу переконатись в дотриманні високих стандартів якості та чудовому смаку.

Фото: Олег Бабенчук

СохранитьСохранить

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Ресторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 годаРесторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 года

1 декабря в Киеве прошла седьмая церемония награждения лучших ресторанов Украины. Были названы 19 победителей Национальной ресторанной премии «СОЛЬ» 2019, которые получили звание лучших ресторанов страны в своей специализации

5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць

У новій добірці ми розповімо, де у Львові готують класичний ніжний омлет, скрембл, пашот та інші страви з яєць. А також поділимося, де ваш сніданок перетвориться у справжню гастрономічну навколосвітню подорож

Мясо без антибиотиков от «Эпикур» —  выбор ресторанов КиеваМясо без антибиотиков от «Эпикур» — выбор ресторанов Киева

Надо признать, что эпоха беспечного потребления уже давно закончилась. Каждый из нас начал изучать все аспекты здорового питания с оглядкой на качество, экологичность и отсутствие вредных для здоровья факторов и конечно же вкус

Эко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнееЭко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнее

Недавно мы писали, как в общепите отличить заботу об окружающей среде от гринвошинга — напускной экологичности для увеличения прибыли. Сегодня расскажем, с чего стоит начать, если вы хотите по-настоящему сделать свое заведение «зеленым»

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!