Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

«Човен». Їжі й пива повен

28 Апр, 2016
«Човен». Їжі й пива повен

Пивний бар «Човен» – це саме той заклад, якого бракувало Львову. Крафтове пиво, демократичні ціни та стильний інтер’єр швидко завоювали любов львів’ян

«Човен» – новий і дуже амбітний пивний бар, що знаходиться на вулиці Вірменській. Цю адресу можна було б назвати дуже вдалою, якби не два великі «але»: «Дзиґа» (Кав’ярня під клепсидрою) та паб «Христофор», які знаходяться зовсім поруч. Здавалося б, що у нового закладу з концепцією «для хмільних посиденьок» між такими легендарними місцями нема жодних шансів. Але «Човен» досить швидко і плавно «заплив» у міський простір тусовок. 

Човен.Львів.Фасад


Бар має кілька залів, що відрізняються за площею та оформленням. У першому на стінах візерунки у формі келихів та ліхтарі, підписані назвами сортів хмелю. Маленький зал-коридор розписаний колосками ячменю, наступний – шишками хмелю. А зал, у якому знаходиться барна стійка, має на стінах хижих рибок, які водночас є шишками хмелю. Також тут зображена пивна формула.

Човен.Львів.Рибки
Човен.Львів.Формула


Декор лаконічний і ненав’язливий. Тут чітко відчуваєш, що споруда дуже стара, але доглянута і без надміру мотлоху, який часом видають за прикраси. А ще тут зберегли та відреставрували кілька історичних особливостей будівлі, як-от дверний портал між залами.

Човен.Львів.Портал


Музичний супровід мене щоразу дивує, бо крутять старі відеокліпи різних років та жанрів у доволі хаотичній послідовності. Але, як не дивно, це зовсім не дратує. У дні футбольних матчів на плазмах транслюють ігри.

Човен.Львів.Зал1.1


Про пиво варто розповісти детальніше, адже у закладі подають лише крафтове, а у меню є детальний опис усіх його показників. Пивна карта регулярно оновлюється, слідкувати за точним списком напою «на кранах» можна у закритій спільноті у facebook.

Човен_Львов_Пивна карта
Човен.Львів.Налив пива


Кранів тут аж 16, а пиво зберігається у спеціальній підвальній кімнаті з правильним мікрокліматом. Ціни стартують від 30 грн за маленький (0,33 л) та від 45 грн за великий (0,5 л) келихи. Фішка вартості пива полягає у тому, що маленький келих коштуватиме так само, як і великий (у перерахунку за мілілітр), а не дорожче, як-то часто буває.

Човен_Львов_Лінійка пива


В меню широко представлені закуски. Від попкорну, запах якого лоскотатиме ваші ніздрі з першого кроку за поріг пабу, та арахісу, який обсмажуюють прямо тут, до сирних та м’ясних дошок і тарілок.

Човен.Львів.Пиво і попкорн
Човен.Львів.Пиво і сирна тарілка


Не оминайте їх увагою, адже така закуска пасуватиме до різних сортів пива. А ще тут готують невеличку чудову піцу. Її складники (майже усі) традиційно італійські, а смак дуже приємно дивує, особливо, як для пивбару. Також до пива пропонують страви з грилю. Особливої уваги заслуговують стейк та курячий шашличок.

Човен.Львів.Стейк


Доповнюють меню кілька салатів та супів. Страви прості, але виконані дуже майстерно, що дозволяє розглядати їх не лише як закуску, що «зійде під пиво». Тому сміливо можу порадити приходити сюди на обід чи пізній сніданок. 

Човен.Львів.Курячий шашличок


У «Човні» знайдеться що випити й тим, хто не любить пиво (але тут воно таке прекрасне, що варто хоча б спробувати!) – кава, чай, сік, а також горілка, віскі, джин, ром. Є з чого вибрати й серед вин. А це означає лиш те, що тут буде смачно будь-якій компанії, бо для гарного настрою є усі складові.

Човен.Львів.Натюрморт


Отже, «Човен» стрімко увірвався в гастрономічне та соціальне життя міста, впевнено посунувши добре знайомі львів’янам заклади подібного формату. А все тому, що продумана і якісна простота завжди у виграші. Залишається лише побажати йому вдалого плавання! 

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Ресторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 годаРесторанная премия «СОЛЬ»: названы победители 2019 года

1 декабря в Киеве прошла седьмая церемония награждения лучших ресторанов Украины. Были названы 19 победителей Национальной ресторанной премии «СОЛЬ» 2019, которые получили звание лучших ресторанов страны в своей специализации

5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць5 місць у Львові, де подають сніданки з яєць

У новій добірці ми розповімо, де у Львові готують класичний ніжний омлет, скрембл, пашот та інші страви з яєць. А також поділимося, де ваш сніданок перетвориться у справжню гастрономічну навколосвітню подорож

Мясо без антибиотиков от «Эпикур» —  выбор ресторанов КиеваМясо без антибиотиков от «Эпикур» — выбор ресторанов Киева

Надо признать, что эпоха беспечного потребления уже давно закончилась. Каждый из нас начал изучать все аспекты здорового питания с оглядкой на качество, экологичность и отсутствие вредных для здоровья факторов и конечно же вкус

Эко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнееЭко-трансформация: несколько советов о том, как сделать свой ресторан экологичнее

Недавно мы писали, как в общепите отличить заботу об окружающей среде от гринвошинга — напускной экологичности для увеличения прибыли. Сегодня расскажем, с чего стоит начать, если вы хотите по-настоящему сделать свое заведение «зеленым»

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!