Burger Joint — одна з перших бургерних Львова
Впродовж останніх кількох років бургерні заполонили українські міста. Хтось каже, що цей тренд невдовзі відживе своє, натомість його прихильники працюють над новими цікавими рецептами. І лише час покаже, що ж буде з бургером надалі
Львівська мода на бургери існує не надто довго – трохи більше двох років. Спочатку цей родич бутерброда завоював фаст-фуди, потім заскочив у меню багатьох інших закладів. А тоді його популярність призвела до появи спеціалізованих закладів – бургерних.

Одною з перших бургерних міста, що запропонувала своїм гостям щось більше, аніж конструктор із напівфабрикатів, стала Burger Joint. Заклад відкрився ще навесні 2015 року і відтоді не виходив за межі концепції бургерної.

Інтер’єр
Burger Joint перебуває на найбільш «винній» вуличці середмістя – Староєврейській. Може здатися, що заклад маленький, але це не так. Тут вдало оформлена тераса, з якої можна розгледіти першу, «коридорну» залу. Далі ще одна зала – головна, у якій, власне, й перебувають бар та відкрита частина кухні.


Burger Joint виглядає стильно. Інтер’єр анітрохи не розходиться з ідеєю моноформату, але, водночас, підказує, що це не фаст-фуд. А місце, де хочеться залишитись трошки довше.


Головна фішка – це відкрита зона кухні. Адже ви можете спостерігати за процесом приготування свого бургера. Тут встановлено два особливі керамічні грилі «Big Green Egg». Мушу зауважити, що приготування м’яса над розпеченим вугіллям якнайкраще впливає на його смак.

Бургери
В меню Burger Joint наразі аж 14 бургерів на будь-який смак. А ще є чудова можливість обрати ступінь просмажки котлети. Власники запевнили мене, що яловичину для бургерів не заморожують. Та й загалом усі продукти намагаються закуповувати з розрахунком на один день.


Що втішило – м’ясо для фаршу мелють самі. Особисто для мене це є ще одним чітким сигналом – тут тобі не «впарюють» фаст-фуд, просто прикрившись гарною подачею.

Новачкам у справі поїдання бургерів раджу починати з «Класичного бургера» (75 грн). Але себе до їхнього числа зараховувати відмовляюсь. Під час першого візиту до Burger Joint я куштувала грибний бургер з сиром (80 грн). Котлета була правильно просмаженою, а гриби насиченими за смаком, але не перебивали смак м’яса.

Із варіацій на тему класики шанувальники пікантного смаку зацінять «Блю-чіз бургер зі шпинатом та грибами» (80 грн). А ті, кому завжди мало, – «Грішника» (170 грн) з подвійною котлетою та беконом.

У Burger Joint також готують бургери, у яких замість котлети – шматок добре просмаженого філе. Щоправда, це не яловичина, а курка (70 грн) та лосось (130 грн). Знову ж-таки – не маю нарікань – бургер з лососем був дуже вдалим і збалансованим.
Для вегетеріанців є лише одна позиція – «Вегабургер з котлетою з нуту» (65 грн).

Але найдужче мої рецептори вразив новий «Pulled Pork бургер» (95 грн). У ньому роль котлети відіграє розібрана на волокна свиняча лопатка, яку запікають в грилі за низької температурі впродовж 9 (!!!) годин.

Мені би дуже хотілося передати смак та аромат текстово, але це треба куштувати. Дуже ніжне, із присмаком диму, м’ясо приправляють соусами і вкладають до м’якої булки. Єдине зауваження. Вона не витримує такого щастя (і такої кількості соку) і трохи пливе. Мені хотілося б «витривалішу». Але баланс смаків на висоті.

Щось крім бургера?
До кожного бургера у Burger Joint подають трошки капустяного салату кол-слоу (трошки – це буквально, тобто невеличку соусницю) та порцію картоплі фрі.

Про фрі хотілося б сказати окремо (нещодавно читала про неї не дуже приємний відгук). Картопля тут золотава, добре просмажена і м’яка всередині. Чому? Бо натуральна, а не порошкова, як у фаст-фудах. На мій погляд, це аж ніяк не недолік, а – перевага.

Напоїв у Burger Joint багато. Кава та чай, соки, лимонади для тих, хто не вживає алкоголю, та велика коктейльна карта. Мені засмакував базиліковий лимонад (35 грн).

Шанувальники коктейлів можуть спробувати «Singapore Sling» (75 грн) та класичний «Aperol Spritz» (75 грн). А ще раджу запитувати офіціантів про крафтове пиво у пляшці – тут доволі непоганий вибір.

Отже, Burger Joint – це правильна бургерна, що має свої особливі фішки та акцентує увагу на смаку й способі приготування м’яса. Бургер тут – центр маленького всесвіту, навколо якого обертаються інші продукти, кухарі, офіціанти, гості. Спробуйте потрапити до зони його тяжіння й ви.
Фото: Олег Бабенчук
Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android