Автор ситифрог Александра Власюк
Александра Власюк
Редактор

Black Honey - чорний мед насолоди

13 Июн, 2016
Black Honey - чорний мед насолоди

Black Honey - класичний зразок кав’ярні третьої хвилі. І хоча у Львові таких місць стає все більше, це має свої беззаперечні переваги

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.


Мені вдалось скуштувати кави від Black Honey ще задовго до їх відкриття. На Kyiv coffee festival, обираючи де випити третю чашку чарівного напою, я вирішила, що мушу неодмінно оминути заклади, що приїхали зі Львова.


Тому відкинула усі відомі мені назви й зробила вибір майже наосліп –  за оформленням стенду. Стильний дизайн і солодка назва Black Honey підкорили мене, і вже за хвилину я замовляла там кемікс. А ще за 30 секунд читала напис на візитівці: м. Львів, вул. Костюшка, 2. Серйозно, це треба ж було їхати до Києва, щоб випити львівської кави? Але смак не розчарував, і я вперто чекала їх відкриття у Львові.


А чекати було чого. Кав’ярня перевершила всі сподівання: стильна, красива, компактна, зручна, і головне, тут справді смачна кава! Власниця закладу, Оксана Вітинська, львів’янка, але останні кілька років працювала у Києві. А от кав’ярню захотіла відкрити саме у рідному місті.


Black Honey дуже стильне місце. У інтер’єрі багато білого кольору, дерева і красивих шрифтів. Дуже ефектно виглядають соти в оформленні простору за стійкою. А чорний посуд просто заворожує, особливо великі чашки з черепами для какао (30 грн), лате (35 грн) та альтернативи. Головною фішкою інтер’єру впевнено можу назвати велике вікно, біля якого дуже зручно насолоджуватися кавою. Ні, за ним не заворожуючий краєвид, а звичайна жвава львівська вуличка. Але якщо посидіти тут хоча б 30 хвилин, то щонайменше, одна знайома людина пройде повз, помітить вас і зазирне на чашку кави.


Тут готують напій із зерен свіжої обсмажки. Використовують різні сорти, як premium, так і speciality coffee, що були обсмажені не раніше, ніж протягом місяця, перед тим як потрапити до вас у чашку. Звісно ж, кава свіжозмелена.


Цікавий нюанс,в меню Black Honey немає американо. Тут пропагують відмову від цього напою, рекомендуючи гостям скуштувати ту, яка приготована альтернативними методами: пуровер (V60) (35 грн), кемікс (35 грн), каліта (35 грн), аеропрес (30 грн). Вони дозволяють отримати напій схожий на американо, але більш насичений, з різними акцентами, залежно від конкретного способу.


Альтернативні методи приготування кави дозволяють більше розкрити смак зерна, відчути особливості певного регіону чи обсмажки. Про обсмажку: вона у Black Honey теж не цілком звична. Каву смажать дещо темніше, ніж для інших кав’ярень третьої хвилі, щоб розкрити солодкість і прибрати надмірну кислотність. Як на мене, це також проявляє в смаку чітку гірчинку, але попри те, кава збалансована, хоч і смакує не так, як у інших львівських закладах, де готують альтернативу.


До кави тут пропонують солодощі від «Білки» та SHOco. Їх асортимент регулярно змінюється, але круасани (25 грн) та макаронс (30 грн) ви знайдете завжди.


Серед особливих фішок закладу– холодні кавові напої. Наприклад, афогато (40 грн) – напій-десерт – порція еспресо з кулькою морозива. Або кавовий лимонад (30 грн), який готують на основі кавового сиропу.


Ну і моє улюблене – колд брю (40 грн) – холодна кава, яку можна взяти з собою у стильній пляшечці та додати до неї будь-що на свій смак. Я раджу пити таку каву з тоніком та апельсином, відмінно бадьорить!


Кав’ярня Black Honey дуже швидко завоювала місце у моєму короткому списку улюблених закладів. Тут справді якісна і смачна кава, зручно працювати і спілкуватися з друзями, проводити ділові зустрічі або й просто мріяти за чашкою ароматного напою.



А ще можна взяти каву з собою, купити її в зернах і приготувати вдома, прийти сюди на капінг і скуштувати всі-всі сорти, щоб обрати найкращий… Мій список «а ще…» може бути безкінечним, тому раджу просто прийти у це чудове місце, щоб знайти свої причини повертатися знову й знову.

Фото: Олег Бабенчук

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Финалисты Национальной Ресторанной премии СОЛЬ® 2017. Номинация «Лучшая кофейня»Финалисты Национальной Ресторанной премии СОЛЬ® 2017. Номинация «Лучшая кофейня»

Мы начинаем серию обзорных материалов, которые познакомят вас с номинантами этого года и помогут определиться с фаворитами

6 нових закладів Львова: рекомендуємо у жовтні6 нових закладів Львова: рекомендуємо у жовтні

Перша половина осені видалась врожайною на відкриття нових закладів у місті. Редакція Cityfrog Lviv поспішає познайомити вас з ними!

День у Львові: від сніданку до вечеріДень у Львові: від сніданку до вечері

Якщо у вас запланована насичена прогулянка по історичних локаціях – пропонуємо включити у маршрут відвідини наступних закладів. Коли здається, що бачив у Львові вже все – це місто здатне дивувати та тішити різноманіттям!

Гид по барному фестивалю Barometer International Bar Show 2017Гид по барному фестивалю Barometer International Bar Show 2017

C 29 сентября по 1 октября в КВЦ «Парковый» состоится самый масштабный бар-кроул года. Программа обещает быть насыщенной. Мы подготовили самый детальный гид по событию, чтобы вы точно ничего не упустили

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!