Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

5 нових закладів Львова і стріт-фуд

06 Мая, 2016
5 нових закладів Львова і стріт-фуд

Нові точки на гастрономічній карті Львова, незалежно від пори року, з’являються регулярно. Однак навесні змін особливо багато.

Вулична їжа «Хумус & Фалафель», пл. Ринок, 29 (пасаж Андреоллі)

Цей єдиний заклад вуличної їжі у нашому списку є невеличким віконечком у пасажі Андреоллі, з якого визирають привітні дівчата. Чому в огляді нових і цікавих закладів харчування трапився фастфуд? Щонайменше тому, що на «Хумус & Фалафель» у Львові вже давно чекали.

Хумус_Фалафель.Львів.Фалафель в піті


Адже закладів, де можна скуштувати справжню єврейську кухню, напрочуд мало, а фалафельної й узагалі – бракувало. Віконце – проект власників уже відомого у Львові кафе «Єрусалим», яке чи то на жаль, чи то на щастя, перебуває не так вже й близько від центру міста. А от пасаж Андреоллі лежить між площами Ринок та Яворського.

Хумус_Фалафель.Львів.Вивіска
Хумус_Фалафель.Львів.Прайс


Орієнтир – вивіска кав’ярні «На бамбетлі». Раджу брати їжу з собою і смакувати нею, гуляючи середмістям. Скуштувати тут слід усе: хумус, піту з фалафелем чи куркою й великою кількістю овочів та кунжутним соусом тхіна. 

Хумус_Фалафель.Львів.Піта


Також спробуйте сабіх (піта, начинена яйцем та баклажаном) та зупку Ісава – суп із сочевиці.

Хумус_Фалафель.Львів.Хумус

Якщо це не перше ваше знайомство з кошерною кухнею, обирайте просто хумус або фалафель, щоб оцінити їхній чистий смак. А ще раджу каву зі спеціями по-ізраїльськи.

Ресторація «Фляшка Кляйна», вул. Вірменська, 3/3

Нова локація для любителів концептуальних закладів. Ресторацію присвячено німецькому математику Феліксу Кляйну, який першим у світі описав односторонню поверхню, що не має країв. Внаслідок неправильного перекладу вона отримала назву «пляшка Кляйна».

ФляшкаКляйна.Львів.Зал


Ця назва прижилася, оскільки поверхня дійсно нагадує дивовижну пляшку. Фляшок тут багато, як і картин зі сценами полювання. Воно й не дивно, адже Фелікс був ще й затятим мисливцем та кулінаром. Узагалі заклад нагадує залитий сонцем кабінет поважного математика.

ФляшкаКляйна.Львів.Зал+бар


На стінах тут безліч шухлядок, а на столах – папір із міліметровим розграфленням та олівці. Одначе, не забувайте, для чого ви тут, і погортайте меню. Кляйн пригощає простими, але смачними стравами української та європейської кухні.

ФляшкаКляйна.Львів.Реберця


Раджу реберця в медово-імбирній глазурі з келихом червоного вина. Особливий пункт меню – настоянки на коньяку. До речі, слідкуйте за сторінкою ресторації у соцмережах, де регулярно відбуваються різноманітні розіграші. Ну і, ясна річ, з’являються історії з життя Фелікса – про науку, полювання, кохання та їжу.

Кафе «Куфер», вул. Краківська, 1

Впродовж багатьох років у цьому чудовому будинку на розі вулиць Краківської та Шевської був заклад під назвою «Діадема». Однак, він безнадійно застарів, тож на його місці з’явилася нова локація – кафе «Куфер».

IMG_1807


Куфером у Львові називають певний різновид валіз. Кам’яницею, у якій перебуває заклад, у різні часи володіло багато славетних родин. Обрати прізвище однієї з них власники не наважилися, тож вирішили, що назва «Куфер» збере в собі всі історії будівлі, ніби у валізку. Інтер’єр тут приємний, крісла зручні, гарне світло.

Куфер. Львів.Зал1


Місця у кафе значно більше, ніж може здатися на перший погляд, а з тераси можна споглядати площу Ринок. Меню досить довге, однак хотілося б звернути вашу увагу на асорті ковбасок власного виробництва. До них обов’язково замовте келишок настоянки.

Куфер.Львів.Ковбаски+настоянки


А якщо є бажання скуштувати щось легеньке, спробуйте Середземноморський салат. Також у «Куфері» подають сніданки. Тут можна дуже зручно примоститися біля вікна й читати книжку або ж працювати за лептопом.

Куфер.Львів.Салат


Поряд площа Ринок, проте в світлому закладі її гамору взагалі не чутно. Хіба може бути кращий варіант?

«Сімейна пекарня & кафе Пекар», вул. Гнатюка, 12а

Моє особисте відкриття цієї весни. За непримітними дверима ви не знайдете дивовижного інтер’єру, надзвичайних страв високої кухні й вишколених барменів та офіціантів. Це маленьке кафе на кілька столиків, у меню – випічка та гарячі напої.

Пекар.Львів.Зал


Атмосфера тут надзвичайна. Приміщення обставлене зі смаком, тут багато дерева, зручні крісла, гарні лампи, трохи книжок. Відкрита кухня дає можливість побачити, хто і як готує круасани, печиво та хліб. Каву, хоч і готують у автоматичній кавомашині, проте роблять це правильно, враховуючи різні фактори. Для еспресо та кави з молоком обрали різні сорти зернят, які обсмажують у палярні «Чехович».

Пекар.Львів.Кава+круасан
Пекар.Львів.Випічка


Головний секрет атмосфери «Пекаря» полягає в тому, що кафе сімейне. Власники багато подорожували і, врешті-решт, наважилися відкрити у Львові місце, де би їм самим було затишно. Тут раджу пити каву (перш ніж зробити вибір, обов’язково порадьтеся з бариста!), а до неї брати печиво, круасан чи сирник із вітрини.

Пекар.Львів.Вітрина


А ще обов’язково завітайте сюди після обіду, аби скуштувати свіжоспечений хліб із соусом з оливкової олії. До речі, саму хлібину потім можна взяти додому.

Кав’ярня BROWN, вул. Корнякта, 1

+1 важлива позначка на кавовому маршруті Львова. Тут можна спробувати не лише якісну свіжообсмажену каву, а й різні види чаїв та алкогольні коктейлі. Інтер’єр світлий і затишний, однак, як на львівську кав’ярню, нетиповий.

BROWN.Львів.Зал2


У закладі дуже просторо, стоїть кілька столиків з диванами для любителів відпочити за чашкою кави або чаю, а поруч із баром – високі стільці й столи. Для кавоманів тут готують напої на основі преміум кави Коста-Ріка Терразу. Представлено класичну лінійку напоїв на основі еспресо і трішки альтернативних. Кава справді смачна та збалансована.

BROWN.Львів.Кава+печиво


Дуже приємний бонус: звичайне молоко у будь-якому напої тут можна замінити на мигдалеве, соєве або таке, що не містить лактози. Для шанувальників чаю також є багато цікавого, приміром, мате в калабасі або (дуже рекомендую) матча лате. Звісно, в меню присутні й класичні чаї.

BROWN.Львів.Бар


До речі, прямо в залі стоять нагрівачі, з допомогою яких ви можете додати до чаю води. Ви ж бо знаєте, що якісний чай розкриває свій смак впродовж кількох заварювань. Із алкогольної лінійки хочу виділити Irish Coffee з ніжною вершковою піною та цитрусовий Дайкірі.

BROWN.Львів.Айріш
BROWN.Львів.Айріш+Дайкірі


До напоїв у BROWN пропонують різноманітні сендвічі, паніні та солодке печиво. А ще тут є салати. Усі страви зручно запаковані для to go формату. BROWN у Львові – це перша ластівка зміни формату мережі магазинів Victorian. Зовсім скоро всі вони стануть такими ж крутими кав’ярнями.

Ресторація «Чесне м’ясо», пл. Ринок, 28

Новий грандіозний проект на площі Ринок. Наразі ресторація працює у тестовому режимі й охоче приймає побажання та зауваження. Інтер’єр складно описати кількома реченнями, адже це результат кропіткої роботи над відновленням старої кам’яниці.

Чесне мясо.Львів.Зал3


Попри те, зали не виглядають, ніби музейні, завдяки лаконічним сучасним елементам. У них дуже просторо, меблі красиві та зручні.

Чесне мясо.Львів.Зал


Головний акцент у меню, звісна річ, зроблено на м’ясі. Фірмові страви готують з особливої породи кучерявих свиней Мангаліца, яких вирощують спеціально для потреб ресторації.

Чесне мясо.Львів.Стейк


Раджу спробувати панський стейк зі свинини, але зважайте на те, що одна особа цю 700-грамову порцію навряд подужає. Незважаючи на м’ясну назву, у закладі чудового готують й рибу, наприклад, запечену в солі форель.

Чесне мясо.Львів.Риба


До хлібного кошика обов’язково подають смалець з Мангаліци. Почувши це, не вередуйте, а краще спробуйте! Навіть якщо ви ніколи в житті його не їли, вам сподобається. Меню варте уваги, адже там є ще безліч цікавих позицій. Крім того, ресторація пишається настоянками власного приготування.

Чесне мясо.Львів.Мясо на камені


І ще – кожнісіньку неділю прямо біля дверей закладу власники влаштовують шоу «Чесний кухар». Це змагання кухарів-аматорів, які готують страви з певного набору інгредієнтів. Нагорода переможцю – працевлаштування в ресторації. Цікавий спосіб набору персоналу, еге ж? 

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!