Галина Козинець - Автор Cityfrog
Галина Козинець
Редактор

36По: дім нової української кухні, 200 тон води та чому тут «їде дах»

19 Июл, 2018
вареники, банош, вино, обід, вечеря, салати, закуски, м'ясо, тарілки, їжа, овочі

Нещодавно у місті з’явився претендент на першість в подачі нової української кухні. Все, що ви хотіли знати про ресторан 36По – в нашому матеріалі

Нещодавно у місті з’явився претендент на першість в подачі нової української кухні. Все, що ви хотіли знати про ресторан 36По – в нашому матеріалі
 

Містер По

 Перше, що спадає на думку, коли чуєш про цей ресторан: чому 36По? Розказуємо: 36 – це номер будинку на площі Ринок, в якому зараз знаходиться ресторан. А що ж таке «По»? Річ у тім, що колись у цьому будинку жив Юзеф Понятовський, польський генерал, який був єдиним іноземцем на службі у Наполеона, хто отримав звання маршала Франції.
При розробці концепції ресторану (а ремонт тривав 3 роки), було проведено історичне дослідження цієї будівлі. Власниками було визначено, що, маючи таку постать у історії будинку, було б нелогічно не пов’язати її з рестораном.

Нова українська кухня

 Меню різноманітне та насичене, адже при його розробці було проведено колосальне розвідування у подорожах різними регіонами нашої країни в пошуках найкращих рецептів.
Розпочати знайомство з кухнею варто зазначивши, що тут сконцентровано найновіше обладнання та устаткування для кулінарних експериментів.
Окрім того, в меню: тартар, вареники, форель, паштети, сало, фуа-гра, стейк-меню та безліч варіацій гарнірів.
Знайомство з українською кухнею радимо почати з баношу з в’яленими томатами і місцевим козячим сиром (120 грн). Ідеальна консистеція та поєднання з додатками. Ситно та по-карпатськи  смачно.


Серед стартерів зверніть увагу на салат з ростбіфом, печеним перцем і гірчичною заправкою (245 грн). М’ясо з овочами – це завжди вдалий вибір. Пікантності додає соус. 


Зверніть увагу: у ресторані є окреме дитяче меню.
 
Вибір редакції: вареники зі щукою (160 грн). Чорні полтавські вареники однозначно must try у 36По. Це не тільки досить рідкісний рецепт, а ще дуже цікаве поєднання філе риби та ніжного тіста, баланс між якими майстерно витримано.


Продовжуючи рибну тему, пробуємо щуку 36По з селеровим пюре (200грн). Подається з кольоровою капустою. Хрустка паніровка та баланс спецій додають виграшного положення в меню. Чудова альтернатива м’ясним стравам.


Але, якщо ви налаштовані на більш ситну страву, радимо спробувати ягнятину, тушковану у червоному вині з вершковим картопляним пюре (380 грн). Соковите м’ясо ідеальної прожарки тане у роті.


Бар представлений авторськими та класичними напоями. Ми спробували коктейлі: «Хюге» (150 грн), Dusseldorf Punch (165 грн) – на основі лікеру, грейпфрутового сиропу, помаранчевого та лимонного фрешу; лимонад полуниця-базилік (60 грн). Різні, але абсолютно однаково варті уваги.

 

Пивоварня

У ресторані є власна пивоварня та представлено 10 позиції пива, звареного за автентичними рецептами. До пива тут пропонують різні сети закусок, канапок, ковбасок та інші, також салати, м’ясні та рибні страви, гриль-меню.

Мапа ресторану

 Ресторан створений в першу чергу для людей, які люблять життя, місто, країну, в якій живуть. Для енергійних, завзятих та динамічних львів’ян та гостей міста.
Сказати, що ресторан великий – це нічого не сказати. 5 поверхів та 10 зовсім різних зон – масштабність заворожує.
 
На першому та другому поверхах простягається одна з основних фішок» ресторану – акваріум з акулами. Також на другому поверсі розташувалась зала зі шкіряними диванами. Темні стіни, камін – атмосфера таємничості та загадковості.


На третьому поверсі панує рибна тематика: зала з меншим акваріумом та зала з роялем. Цікаві елементи з каміння на стінах та картини з рибами прикрашають зали третього поверху. Також тут відкрита кухня, де можна спостерігати, як готують вашу страву.


На четвертому поверсі знаходиться сигарна зала: м’які вельветові та шкіряні крісла, великі столи, барна стійка та шафи з сигарами. Зонування дозволяє різним компаніям комфортно почувати себе поруч. З іншого боку, на четвертому поверсі – зала-оранжерея. Велика кількість зелені у оздобленні дуже освіжає інтер’єр. Кухня тут також відкрита.


Зверніть увагу: на 3 та на 4 поверхах є дитячі куточки: стилізація під кухню та м’який куточок з проектором.
 
П’ятий поверх поділений теж на декілька зон: зала з дахом, що при сприятливій погоді відкривається, зала біля каміну та зона біля кавомашини. 36По – єдиний в Україні ресторан з відкидним дахом, який розробляли на заводі Антонова.


І заключне місце, де можна комфортно відпочити – тераса ресторану. Вигляд на Львів та його дахи дозволяє на 360° насолодитись картинкою.


Загалом ресторан прикрашає найбільша колекція квітів в Україні.


Зверніть увагу: у ресторані проводять бенкети (20-40 людей).

Топ-5 причин відвідати 36По:

• справді унікальне меню нової української кухні;
• неймовірний вигляд на Львів аж з двох (!) терас;
• кава з кавомашини Slayer Gold, яка виготовлена з чистого золота і яких у світі є всього три;
• 5 поверхів абсолютно різного інтер’єру;
• акваріум висотою 8 м на 200 т води.  

 

Висновки

Місія закладу – довести, що українська кухня це не тільки борщ та вареники з картоплею. Потенціал української кухні настільки потужний, що тут взялись показати його якнайкраще та найрізноманітніше.
 
Ви можете по-різному ставитись до цього закладу: любити чи не любити. Але з фактом, що тут справді представлено високий рівень кухні, інтер’єру та команди, сперечатись не доводиться. І не дивуйтесь, якщо таки відвідавши, у вас «поїде дах» від естетичного та гастрономічного задоволення. Тут інакше ніяк.



Сподобався заклад? Адресу та контактну інформацію ви знайтеде тут

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!