Александра Власюк - Автор Cityfrog
Александра Власюк
Редактор

Вардкес Арзуманян про атмосферу Львова, їжу та завдання правильного ресторану

31 Мая, 2016
Вардкес Арзуманян про атмосферу Львова, їжу та завдання правильного ресторану

Вардкес Арзуманян – власник мережі ресторанів «Рестарон», людина, закохана у власну справу. Ми поговорили з ним про нові й старі проекти, Львів та специфіку роботи в місті

До ресторанного бізнесу мене привела випадковість. І те, що я у ньому залишився, теж випадковість.
 
Коли звик до того, що, чим би не займався, ти робиш це добре або не робиш взагалі, це може зіграти з тобою злий жарт. Я хотів відкрити ресторан, щоб він просто собі був. А сталося так, що ресторан поглинув мене цілком, а решту справ довелося відкласти.
 
Образ Львова для туристів створюю не я, а, насамперед, люди, які у мене працюють. Офіціанти та кухарі – це ті, хто спілкуються з гостями й створюють образ гостинного міста. Це справді дуже відповідально. Наша задача – пояснювати, як має бути, і зберігати цю відповідальність на належному рівні.
 
Якщо ми їдемо кудись – наше враження про місце чи місто складається залежно від того, з ким ми спілкуємося, як до нас звернулись, як нас зустріли. І потім це враження накладається на цілу державу.
 
Коли я приїхав до Львова, він був зовсім інакшим, взагалі не туристичним. Але цей дух, ця атмосфера були тут завжди.
 
Львів став для мене рідним одразу. Хотілось постійно зі всіма ділитися враженнями, розповідати про місто, про те, що тут відбувається.
 
Львів сам розповідає про себе. Будинками, пам’ятниками, бруківкою. Наше завдання – просто допомогти йому.
 
Відчуття, що я львів’янин, з’явилось тоді, коли тут народилися мої діти.
 
Заклади відкриваються для тих людей, яких я хочу там побачити. У кожному закладі є своя аудиторія. І це саме ті люди, для яких вони з’явились.
 
У моїх закладах на першому місці – їжа. А історія ніяк не впливає на її якість.
 
Працювати над проектами заважають молоді комуністи. Люди, які хочуть зробити все однаковим і вважають усіх, хто заробляє, ворогами.
 
Мої ресторани – це моє життя. Я живу в них, живу ними, і за їхніми межами є лише сон.
Коли ти живеш своєю справою – це  вже не робота. У тебе нема початку чи кінця робочого дня.
 
Я невибагливий у їжі. Але їсти намагаюсь у своїх ресторанах.
 
Хочеться бачити у своїх ресторанах людей, котрі розуміються на їжі, котрі здатні оцінити важку працю, вкладену у кожну страву великою командою людей. А ще хочеться, щоб усі люди, усього світу, а насамперед України, були дуже-дуже багатими.
 
Людей з мисленням 90-х років, на жаль, ще дуже багато. Мене тішить лише той факт, що у Львові їх менше, ніж в інших містах.
 
Завдання правильного ресторану – повертати автентичні смаки і відчуття.
 
Я один із тих, хто стверджує, що галицької кухні не існує. У Львові є львівська міська кухня. Немає етносу – нема культури. Стверджувати, що українці Галичини чимось відрізняються від решти – не цілком правильно.
 
Я колекціоную меню. Багато з них – це екземпляри, на яких друзі писали побажання і обмінювалися ними. Таке трепетне ставлення одне до одного, пошук приводу побажати одне одному добра – це і є традиція.
 
Не думаю, що для розвитку культури потрібно відходити від традицій. Так можна надто далеко зайти.
 
Неприпустимим є обманювати людей, які мені довіряють.
 
Новий проект для мене дуже складний. Головною у моїх закладах завжди була їжа. У новому проекті буде більш ніж достатньо інших причин відвідати заклад. Тому найважливіше – вивести правильну формулу поєднання якісних їжі, напоїв та музики.
 
Якби можна було загадати одне бажання, яке б точно збулося, я б загадав, щоб ніколи не було війни.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Швидкий перекус: найкращі пропозиції 2018Швидкий перекус: найкращі пропозиції 2018

Ні для кого не секрет, що деколи всім нам зовсім не вистачає часу на довгі посиденьки та очікування своєї страви. Тоді на допомогу приходить швидка їжа. Щоб зекономити ваш час, підготували місця, де можна швидко та смачно поїсти у місті

Кулінарні майстер-класи у ЛьвовіКулінарні майстер-класи у Львові

Якщо ви любите не тільки їсти, а й готувати - дивіться нашу підбірку накращих закладів, у який проводять регулярні майстер-класи для дітей та дорослих

Куди піти у вікенд 21-23 вересня у Львові?Куди піти у вікенд 21-23 вересня у Львові?

У Львові хороша погода, а це означає, що сидіти вдома неможливо. Насолоджуємось живими виступами, йдемо на побачення наосліп, смакуємо стравами від шеф-кухарів і не тільки. Усе найцікавіше - у нашому матеріалі

Барбекю-меню у закладах ЛьвоваБарбекю-меню у закладах Львова

Літній сезон пікніків позаду, тому пропонуємо озброїтись списком закладів, де можна спробувати страви з мангалу, хоспера чи гриля

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!