Автор ситифрог Инкогнито
Инкогнито
Автор рубрики

Таємний гурман тестує ресторан «Delicateka»

29 Авг, 2016
Таємний гурман тестує ресторан «Delicateka»

У мене, як такої найсправдешньої львів’янки, є своя класифікація пабів, ресторанів, каварень, кнайп і генделиків

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Отже, план – «Delicateka». Повечеряти бургерами з крафтовим пивом, а як влізе – запити, може, якою модною кавою

Тенденції

Є заклади з категорії “вічні і непорушні”. Вони існують роками, там свої звичаї, публіка і дивацтва. Відвідувачі – львів’яни і посвячені. В деякі з таких каварень ходила з батьками ще років п’ятнадцять тому, не здивуюсь, як колись поведу туди і своїх дітей.

Наступний тип “для туристів” – то більша частина всього. Є справжні мережеві гіганти, котрих здолати важко, та й для чого? Якщо б не вони, всіх інших би просто не було. Їсти там, зазвичай, пісно і несмачно, але емоції пруть з кожного кута. Ходжу до них рідко, зазвичай із гостями з інших країн чи міст.


Ще є у мене типажів багато (про них іншим разом, бо про це можу написати цілий трактат), але зараз маю спинитись на закладах із серії “зроблено в столиці”. Хоч і не знаю, хто відкрив «Delicateka», але, як ви вже зрозуміли, почерк мені ввижається столичний.  

Втішилась, що в «Delicateka» можна зарезервувати стіл на вечір. Бо мала за компанію палкого поціновувача м’яса і пива, страшно голодного після тяжкого робочого дня. Якщо б не виявилось вільних місць, замість бургера з’їли б мене.

Концепція

Львів останнім часом впевнено займає лідерські позиції в ресторанному бізнесі нашої країни, що закономірно мало привернути увагу мудрих людей в коханій столиці. Котрі одразу пішли на курси до інших мудрих людей чи почитали багато хороших книжок, написали бізнес-плани, провели дослідження і придумали найкращий варіант ідеального ресторану. Так, щоб гарний урбан-стайл дизайн інтер’єру. Ну, знаєте, типу робили ремонт, але не дуже старалися.


Тут трохи вам труби, а там шматок бетонної стіни, але все вперемішку з дорогими кранами і унітазами, хорошими люстрами, зручними кріслами. За чим там туристи їдуть до Львова? Ага, кава... Так, запишемо, зробимо. На чому там люди в Штатах поробили мільйони? Ага, бургери (суші, стейки, піца, паста, равлики – потрібне підкреслити)... Буде! Так, так, треба ще щось таке оригінальненьке, що там в моді? Точно, крафтове пиво. Дзвоніть на пивоварню в село таке-то, замовляйте приватну серію, щоб в нас було наймісцевіше найкрафтовіше пиво. А ще офіціантів треба таких, щоб з татухами, бажано веганів, йогів чи хоч би просвітлених.

До столу

Отже, «Delicateka». В меню з десяток видів бургерів, кілька салатів і зупок. Із закусок – картопля-фрі, крильця, цибулеві кільця. Ну і згадуване вже крафтове пиво. Зрештою, все зрозуміло, не перевантажено, чітко. Ціни середні по місту.


Замовляємо цибулеві кільця. Два бургери. Салат. Темне і світле пиво.

Офіціанти милі і ненав’язливі, справляють враження “своїх хлопців”, котрі відпрацюють зміну і побіжать на якусь драйвову вечірку. Вони чудово вписуються в загальну атмосферу закладу. Хоч і про салат мій забули. І бургери гострими не зробили, а ми просили. Але то таке, треба думати глобально, а не ото вибагати всяке. І я затямила правило: якщо тобі щось не виконали, значить, не почули, а, отже, невміло доносиш інформацію, тож вина – 50/50.

Бургери


Голодний любитель м’яса замовляє собі порядний бургер «Пантагрюель» з двома котлетами і яйцем. Я випрошую шматочок для проби. Досить смачно, м’ясо соковите, яйце, листок салату, помідорка, соус. Хоч у чужій тарілці часто все смакує краще. А я вирішую бути оригінальною, замовляю собі «Submarine» з рибною котлетою. І помиляюся. То була фатальна помилка. Булочка – добра і свіжа, котлета – без смаку, ляпка соусу, бринзи не відчула.  


Що сказати про бургери? Канапка канапкою. Чи я їх запам’ятаю – ні. Чи захочу знову – ні. Бракує чогось, ну хоч чверточки смаженої картоплинки, скромненького салатику. Хоч чогось, котре вкрай дешеве, але скрасить одиноке неприглядне існування бургера на дощечці. Ці речі – то не так їжа, як приємність, ілюзія щедрості. Ой, і не треба в цьому місці манірно казати, що на дрібниці не розмінюєтесь... Щоб на них не розпорошуватись – треба хіба робити не бургери, а нектар богів.

Гарніри та пиво


Салат «Омнівор» із в’яленим м’ясом, руколою, підсмаженим кабачком і малиною сподобався. Хоч мені вже його й не дуже хотілося після бургера. Якщо б таки принесли перед ним, було б значно ліпше. Але поєднання усіх цих продуктів справило приємне враження.

Пиво, пиво... Та таке нічого, ніби. Люблю темне, то ж мій вибір – «Hemingway». Ще й приємні асоціації з назвою. Коли мені було шістнадцять – впивалась його книжками. Тепер роблю це у прямому значені слова.

За висновок


Із давніх давен дуже люблю це приміщення на розі Друкарської і Лесі Українки. Тішусь, що його посів хтось сучасний і сміливий. Всього лиш рік тому за розкішними чи не столітніми жалюзями (дух міста – в деталях, тож обов’язково зверніть увагу, на них є навіть тавро фірми) ховались вигадливої форми вікна нещасненького продуктового магазину. Він був страшний і похмурий. А тому і життя його було недовге. А тут хлопці прийшли, не злякались того розвалиська, а ще моцної ціни за оренду, і зробили дійсно цікавий крутий інтер’єр. За це пристрасно плюсую і аплодую стоячи!

«Delicateka» добре пасує для компаній, котрі за палкими розмовами і суперечками в приємному атмосферному інтер’єрі не будуть заморочуватись дрібними сказами в смаках їжі. Коли вас двоє – то є складно над тим не думати.

Що ж, двічі в «Delicateka» я вже цього року побувала. Може, наступного ще забіжу. Спробую їхній найсмачніший і найдивовижній бургер. Такий незвичайний і оригінальний, що вразить мільйони людей. Лиш треба його придумати. А чому ж, вірю, що це можливо. У Львові завжди є місце для казки і дива.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

S.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровнеS.Pellegrino Young Chef 2018: презентуй Украину на профессиональном уровне

S.Pellegrino Young Chef – международный конкурс для молодых и талантливых профессионалов гастрономической сферы, которым еще не исполнилось 30 лет. Мы поможем тем, кто уже на этом месте заинтересовался мероприятием

Дима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 годаДима Борисов взял золото. Результаты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 года

В Украине во второй раз прошла престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь». Три киевских ресторана получили награды за лучшую новую концепцию

Названы финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеНазваны финалисты премии «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

17 февраля в Украине состоится награждение премии «Пальмовая Ветвь». Стал известен список жюри и шорт-лист финалистов

Ресторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в УкраинеРесторанная премия «Пальмовая Ветвь» 2016 в Украине

В этом году престижная международная премия ресторанного бизнеса «Пальмовая Ветвь» будет проводиться в Украине уже во второй раз

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

"Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!"