Инкогнито - Автор Cityfrog
Инкогнито
Автор рубрики

Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

30 Ноя, 2016
Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі 

Пам’ятка архітектури та інтер’єр


Ресторан «Чесне м’ясо» розташований на першому поверсі у підвалах кам’яниці на площі Ринок, 28. Це одна з визначних пам’яток житлової ренесансної архітектури Львова. Для чого цей відступ? Творці ресторану не вигадували дизайн інтер’єру, а реставрували історичну спадщину. Принаймні, так сказала офіціантка. Воно, певно, і на краще, адже часом дизайн сучасних ресторанів лишає бажати кращого. 

Меню

Меню сподобалось за відносну лаконічність. Обирати не важко. Напевно, на це і розраховував офіціант, коли брав замовлення, адже жодних рекомендацій із вибору страв я не почув. Лише стверджувальні відповіді на питання: “А це у вас стейк із телятини? – Так. А у вас є страва, яка шкварчить на камені? – Так, є…” В моєму уявному протистоянні «Меню VS Офіціант» перемогу здобуло саме меню. І підказало зробити таке замовлення:
 
•  на закуску паштет із рожевої квасолі (38 грн),
•  зупка з білих грибів (58 грн),
•  стейк із телятини з просмажуванням medium rare (218 грн),
•  на аперитив «Голден ель», крафтове пиво з власної пивоварні «Burgomistr», як сказав офіціант (28 грн). 
 
Закуску і аперитив отримав швидко. Подача паштету симпатична, практично всі елементи мали функціональне їстівне призначення. Хіба що петрушка передавала полум’яний привіт із 90-х. Порція велика, її можна сміливо замовляти на 2-3 осіб. Паштет дуже смакував на тонких сухариках, для любителів по-гостріше рекомендую додати перчик. Коли закінчились сухарики, з’явилось запитання: “А що робити з рештою паштету?” Адже його лишалася половина… Довелось замовляти ще хліба. Ясно, що за додаткову плату. Але так буває скрізь. 


На зупку з білих грибів довелось почекати… Якщо бути точним, 23 хвилини (люблю я то діло, час засікати). Тішить, що вона була таки з білих грибів. Смачний і ніжний суп. Хоча, очікував на більш густий та наваристий. Але ж і ми не в Карпатах, та й коштує вона всього 58 грн. Чи справа в тому, що в меню «Зупка», а в чеку «Суп»?


Шкода, що не запропонували хліба, й довелось почекати ще на порцію. Я вирішив ускладнити задачу і попросив зробити гріночки (дуже я їх люблю). Прохання люб’язно виконали. За що дякую.
 
Основною стравою в «Чесному м’ясі» однозначно має бути телятина. Вона потребує більшої уваги, ніж свинина. У цього закладу свій хіт: сирий стейк, який подають на розпеченому камені. Досмажувати його можна самостійно до бажаного ступеня. Чому я вирішив, що це хіт? На момент візиту на половині зайнятих столиків шкварчало м’ясо.  Маркетинговий хід – ок. Якщо хочете бавитись в шеф-кухаря –  welcome. Я хотів дізнатись, як справляються з завданням приготування м’яса кухарі, замовивши телячий стейк просмажування medium rare, а на гарнір – цибуляники.


 Це не був стейк, скуштувавши який, скажеш “вау”! Але завдання виконано, стейк із телятини medium rare я отримав. А от цибуляники – бомба. Ніжні, тануть в роті і викликають захват.  

Сервіс

Тут маю негативний післясмак. Понеділок, гостей небагато, а офіціантів доводилось вишукувати очима, тягнути руку і не завжди одразу отримувати реакцію. За час мого візиту до мене долучився друг. Замовив коропа на грилі з овочами. Короп смачний і коштує своїх грошей.


Але коли я впорався зі своїми стравами, а коропа ще не принесли, довелося 20 хвилин сидіти за порожнім столом. До нас жодного разу не підійшов офіціант, щоби запропонувати щось випити чи скуштувати десерт. Мені не принципово, але директору варто звернути увагу на такі речі. 


 Ясна річ, що питання від офіціанта, чи смакували нам страви, ми не отримали. Тому маю нагоду відповісти тут: смакували. І замість десерту чек.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Технологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда KuratorТехнологии и гастрономия: курятина Frozen Pro от бренда Kurator

Бренд отборной украинской курятины ТМ Кurator, созданный для сообщества HoReCa, презентует новую линейку продукции. Подробнее о технологии Frozen Pro и ее характеристиках – читайте в материале

Открытие Кулинарного центра от МХП в ВишневомОткрытие Кулинарного центра от МХП в Вишневом

Новое время требует новых решений: МХП, крупнейший агрохолдинг Украины, открыл под Киевом собственный Кулинарный центр

Суши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позицииСуши-бар «Рис & Рыба»: акции, меню, топовые позиции

В наше время доставка еды стала частью культуры. Курьерами на велосипедах, мопедах, скейтах никого не удивишь. Но всегда можно удивить хорошим сервисом и вкусными блюдами

Easy Wine Club: простое решение винных вопросовEasy Wine Club: простое решение винных вопросов

Говорят, для каждого особого случая есть свое особенное вино, нужно только его найти. Винный онлайн-клуб Easy Wine Club предлагает современный оперативный сервис доставки вина каждому желающему в любую точку страны

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!