Автор ситифрог Инкогнито
Инкогнито
Автор рубрики

Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

30 Ноя, 2016
Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі 

Пам’ятка архітектури та інтер’єр


Ресторан «Чесне м’ясо» розташований на першому поверсі у підвалах кам’яниці на площі Ринок, 28. Це одна з визначних пам’яток житлової ренесансної архітектури Львова. Для чого цей відступ? Творці ресторану не вигадували дизайн інтер’єру, а реставрували історичну спадщину. Принаймні, так сказала офіціантка. Воно, певно, і на краще, адже часом дизайн сучасних ресторанів лишає бажати кращого. 

Меню

Меню сподобалось за відносну лаконічність. Обирати не важко. Напевно, на це і розраховував офіціант, коли брав замовлення, адже жодних рекомендацій із вибору страв я не почув. Лише стверджувальні відповіді на питання: “А це у вас стейк із телятини? – Так. А у вас є страва, яка шкварчить на камені? – Так, є…” В моєму уявному протистоянні «Меню VS Офіціант» перемогу здобуло саме меню. І підказало зробити таке замовлення:
 
•  на закуску паштет із рожевої квасолі (38 грн),
•  зупка з білих грибів (58 грн),
•  стейк із телятини з просмажуванням medium rare (218 грн),
•  на аперитив «Голден ель», крафтове пиво з власної пивоварні «Burgomistr», як сказав офіціант (28 грн). 
 
Закуску і аперитив отримав швидко. Подача паштету симпатична, практично всі елементи мали функціональне їстівне призначення. Хіба що петрушка передавала полум’яний привіт із 90-х. Порція велика, її можна сміливо замовляти на 2-3 осіб. Паштет дуже смакував на тонких сухариках, для любителів по-гостріше рекомендую додати перчик. Коли закінчились сухарики, з’явилось запитання: “А що робити з рештою паштету?” Адже його лишалася половина… Довелось замовляти ще хліба. Ясно, що за додаткову плату. Але так буває скрізь. 


На зупку з білих грибів довелось почекати… Якщо бути точним, 23 хвилини (люблю я то діло, час засікати). Тішить, що вона була таки з білих грибів. Смачний і ніжний суп. Хоча, очікував на більш густий та наваристий. Але ж і ми не в Карпатах, та й коштує вона всього 58 грн. Чи справа в тому, що в меню «Зупка», а в чеку «Суп»?


Шкода, що не запропонували хліба, й довелось почекати ще на порцію. Я вирішив ускладнити задачу і попросив зробити гріночки (дуже я їх люблю). Прохання люб’язно виконали. За що дякую.
 
Основною стравою в «Чесному м’ясі» однозначно має бути телятина. Вона потребує більшої уваги, ніж свинина. У цього закладу свій хіт: сирий стейк, який подають на розпеченому камені. Досмажувати його можна самостійно до бажаного ступеня. Чому я вирішив, що це хіт? На момент візиту на половині зайнятих столиків шкварчало м’ясо.  Маркетинговий хід – ок. Якщо хочете бавитись в шеф-кухаря –  welcome. Я хотів дізнатись, як справляються з завданням приготування м’яса кухарі, замовивши телячий стейк просмажування medium rare, а на гарнір – цибуляники.


 Це не був стейк, скуштувавши який, скажеш “вау”! Але завдання виконано, стейк із телятини medium rare я отримав. А от цибуляники – бомба. Ніжні, тануть в роті і викликають захват.  

Сервіс

Тут маю негативний післясмак. Понеділок, гостей небагато, а офіціантів доводилось вишукувати очима, тягнути руку і не завжди одразу отримувати реакцію. За час мого візиту до мене долучився друг. Замовив коропа на грилі з овочами. Короп смачний і коштує своїх грошей.


Але коли я впорався зі своїми стравами, а коропа ще не принесли, довелося 20 хвилин сидіти за порожнім столом. До нас жодного разу не підійшов офіціант, щоби запропонувати щось випити чи скуштувати десерт. Мені не принципово, але директору варто звернути увагу на такі речі. 


 Ясна річ, що питання від офіціанта, чи смакували нам страви, ми не отримали. Тому маю нагоду відповісти тут: смакували. І замість десерту чек.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

6 нових закладів Львова: рекомендуємо у жовтні6 нових закладів Львова: рекомендуємо у жовтні

Перша половина осені видалась врожайною на відкриття нових закладів у місті. Редакція Cityfrog Lviv поспішає познайомити вас з ними!

День у Львові: від сніданку до вечеріДень у Львові: від сніданку до вечері

Якщо у вас запланована насичена прогулянка по історичних локаціях – пропонуємо включити у маршрут відвідини наступних закладів. Коли здається, що бачив у Львові вже все – це місто здатне дивувати та тішити різноманіттям!

Гид по барному фестивалю Barometer International Bar Show 2017Гид по барному фестивалю Barometer International Bar Show 2017

C 29 сентября по 1 октября в КВЦ «Парковый» состоится самый масштабный бар-кроул года. Программа обещает быть насыщенной. Мы подготовили самый детальный гид по событию, чтобы вы точно ничего не упустили

Львів обирає найкращу кав’ярню! А хто твій фаворит? Львів обирає найкращу кав’ярню! А хто твій фаворит?

Зі вчорашнього дня (21 вересня) у місті стартував фестиваль кави Lviv Coffee Festival. Він триватиме до 24 вересня, тож встигніть визначити фаворита

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Ты прочтешь свежие материалы быстрее, чем они появятся на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей. Читай новые материалы быстрее, чем на сайте. Напоминаем, наш проект работает без рекламы, спама и PR-статей.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!