Автор ситифрог Инкогнито
Инкогнито
Автор рубрики

Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

30 Ноя, 2016
Таємний гурман тестує ресторан «Чесне м’ясо»

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі

Дорогой друг!

Предлагаем зарегистрироваться, чтобы читать интересные и объективные обзоры о заведениях. Мы не размещаем рекламу и статьи на платной основе. Путем регистраций мы создаем сообщество тех, кому интересна тема гастрономии и ресторанов. Спасибо, что читаете нас.

Візит до ресторану припав на обідній час понеділка. Оскільки в меню відсутній бізнес-ланч, гостей було не багато. Можна було в повній мірі насолодитися увагою персоналу… можна було б, але про все по черзі 

Пам’ятка архітектури та інтер’єр


Ресторан «Чесне м’ясо» розташований на першому поверсі у підвалах кам’яниці на площі Ринок, 28. Це одна з визначних пам’яток житлової ренесансної архітектури Львова. Для чого цей відступ? Творці ресторану не вигадували дизайн інтер’єру, а реставрували історичну спадщину. Принаймні, так сказала офіціантка. Воно, певно, і на краще, адже часом дизайн сучасних ресторанів лишає бажати кращого. 

Меню

Меню сподобалось за відносну лаконічність. Обирати не важко. Напевно, на це і розраховував офіціант, коли брав замовлення, адже жодних рекомендацій із вибору страв я не почув. Лише стверджувальні відповіді на питання: “А це у вас стейк із телятини? – Так. А у вас є страва, яка шкварчить на камені? – Так, є…” В моєму уявному протистоянні «Меню VS Офіціант» перемогу здобуло саме меню. І підказало зробити таке замовлення:
 
•  на закуску паштет із рожевої квасолі (38 грн),
•  зупка з білих грибів (58 грн),
•  стейк із телятини з просмажуванням medium rare (218 грн),
•  на аперитив «Голден ель», крафтове пиво з власної пивоварні «Burgomistr», як сказав офіціант (28 грн). 
 
Закуску і аперитив отримав швидко. Подача паштету симпатична, практично всі елементи мали функціональне їстівне призначення. Хіба що петрушка передавала полум’яний привіт із 90-х. Порція велика, її можна сміливо замовляти на 2-3 осіб. Паштет дуже смакував на тонких сухариках, для любителів по-гостріше рекомендую додати перчик. Коли закінчились сухарики, з’явилось запитання: “А що робити з рештою паштету?” Адже його лишалася половина… Довелось замовляти ще хліба. Ясно, що за додаткову плату. Але так буває скрізь. 


На зупку з білих грибів довелось почекати… Якщо бути точним, 23 хвилини (люблю я то діло, час засікати). Тішить, що вона була таки з білих грибів. Смачний і ніжний суп. Хоча, очікував на більш густий та наваристий. Але ж і ми не в Карпатах, та й коштує вона всього 58 грн. Чи справа в тому, що в меню «Зупка», а в чеку «Суп»?


Шкода, що не запропонували хліба, й довелось почекати ще на порцію. Я вирішив ускладнити задачу і попросив зробити гріночки (дуже я їх люблю). Прохання люб’язно виконали. За що дякую.
 
Основною стравою в «Чесному м’ясі» однозначно має бути телятина. Вона потребує більшої уваги, ніж свинина. У цього закладу свій хіт: сирий стейк, який подають на розпеченому камені. Досмажувати його можна самостійно до бажаного ступеня. Чому я вирішив, що це хіт? На момент візиту на половині зайнятих столиків шкварчало м’ясо.  Маркетинговий хід – ок. Якщо хочете бавитись в шеф-кухаря –  welcome. Я хотів дізнатись, як справляються з завданням приготування м’яса кухарі, замовивши телячий стейк просмажування medium rare, а на гарнір – цибуляники.


 Це не був стейк, скуштувавши який, скажеш “вау”! Але завдання виконано, стейк із телятини medium rare я отримав. А от цибуляники – бомба. Ніжні, тануть в роті і викликають захват.  

Сервіс

Тут маю негативний післясмак. Понеділок, гостей небагато, а офіціантів доводилось вишукувати очима, тягнути руку і не завжди одразу отримувати реакцію. За час мого візиту до мене долучився друг. Замовив коропа на грилі з овочами. Короп смачний і коштує своїх грошей.


Але коли я впорався зі своїми стравами, а коропа ще не принесли, довелося 20 хвилин сидіти за порожнім столом. До нас жодного разу не підійшов офіціант, щоби запропонувати щось випити чи скуштувати десерт. Мені не принципово, але директору варто звернути увагу на такі речі. 


 Ясна річ, що питання від офіціанта, чи смакували нам страви, ми не отримали. Тому маю нагоду відповісти тут: смакували. І замість десерту чек.

Если вы хотите читать наши статьи раньше, чем они появятся на сайте, скачивайте приложение Cityfrog для iOS или Android

Что еще нового во Львове

Вино у Львові – рекомендуємо 10 закладів Вино у Львові – рекомендуємо 10 закладів

Як відомо, істина в вині. Де у Львові найбільший вибір цього напою –все в нашому матеріалі

36По: дім нової української кухні, 200 тон води та чому тут  «їде дах» 36По: дім нової української кухні, 200 тон води та чому тут «їде дах»

Нещодавно у місті з’явився претендент на першість в подачі нової української кухні. Все, що ви хотіли знати про ресторан 36По – в нашому матеріалі

Куди піти у вікенд 20-22 липня у Львові?Куди піти у вікенд 20-22 липня у Львові?

Вихідні 20-22 липня як ніколи щедрі на різноманітні події на будь-який смак: як гастрономічні, так і танцювальні і пізнавальні. Про кожну з них читайте у нашому матеріалі.

Нові заклади Львова. Рекомендуємо у липніНові заклади Львова. Рекомендуємо у липні

Ресторан з балканським колоритом, зміна вектора у закладі в центрі міста та свій власний порт Львова – усе в нашій добірці

Скачай новое приложение CityfrogСкачай приложение
Cityfrog
Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.Получай доступ к обзорам лучших заведений сразу после выхода статьи.
Спасибо, больше не показывать
Cityfrog
Скачай наше приложение.Экспертное мнение о лучших заведениях.

Извините, но Ваш браузер устарел, и не поддерживает наш сайт.

Пожалуйста, обновите или смените браузер. Спасибо за понимание!